Connect with us

Δήμος

Οι δεσμεύσεις της “Ανατροπής” για τις πρώτες 90 μέρες

Published

on

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και στις 2 Ιουνίου ολοκληρώνονται οριστικά οι εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση επαναληπτικού γύρου. Έως την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας δημοτικής αρχής, μεσολαβούν 90 μέρες, 3 σημαντικοί μήνες, κατά τους οποίους η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εργαστεί εντατικά, ώστε από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου να φανεί η αλλαγή και η σωστότερη διοίκηση του Δήμου.

Λαμβάνοντας τη λαϊκή εντολή, η “Ανατροπή” με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου δεσμεύεται να κινηθεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες αυτούς τους 3 μήνες. Από την μία πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες επαφές με τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους τους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα σε αυτό που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κάνουν. Από την άλλη θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές και επισκέψεις σε όλη την Ανατολική Σάμο, ώστε να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν από την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής.

Ως προς τον πρώτο άξονα, τον μήνα Ιούνιο θα γίνει η γνωριμία με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου με προσωπικές συνεντεύξεις. Γνωρίζουμε καλά τι θέλουμε να πετύχουμε και οι Δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις προθέσεις και τις προτεραιότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμαρχος να επικοινωνήσει με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, ώστε να αποτυπωθούν οι γνώσεις καθενός, οι ιδιαίτερες κλίσεις του και το πόστο που έχει αναλάβει. Τον Ιούλιο γίνεται η εγκατάσταση του Δημάρχου και των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι διερευνώνται οι λειτουργίες των υπηρεσιών και καταγράφονται τα πρώτα συμπεράσματα. Τον Αύγουστο συζητούνται οι προτάσεις αλλαγών στη λειτουργία του Δήμου με τους άμεσα εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ώστε να καθοριστούν πλήρως τα νέα καθήκοντα και ο νέος τρόπος λειτουργίας που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως προς τον δεύτερο άξονα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επισκέψεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ώστε οι καινούργιοι πρόεδροι, τα νέα συμβούλια, αλλά και οι παλιοί πρόεδροι και τα συμβούλιά τους, να απαριθμήσουν τις προτεραιότητες βασικών ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα κατά την έναρξη της νέας θητείας και μέσα στο 2019. Αυτές οι επαφές θα γίνουν με τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και με τους κατοίκους των κοινοτήτων. Ιδιαίτερα για τις μεγάλες κοινότητες θα γίνουν επαφές και με εμπλεκόμενους φορείς της πόλης. Τον Αύγουστο, μετά το πέρας των επαφών σε κάθε κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επαφές με βασικούς φορείς και συλλόγους, ώστε να εμπεδωθούν ιδέες και προτάσεις και να προταθούν σε θέματα δημοτικών συμβουλίων κατά τους αρχικούς μήνες. Η “Ανατροπή” δούλεψε επί πέντε χρόνια και ιεράρχησε με φροντίδα τις ανάγκες κάθε επιμέρους κοινότητας του Δήμου και γι’ αυτό μπορούμε στους προσεχείς μήνες να δρομολογήσουμε την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παραπάνω προεργασίες  επείγει να πραγματοποιηθούν έγκαιρα, καθώς επίκειται η οργάνωση του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου. Στη δίνη του διαχωρισμού των Δήμων, η συνεργασία, οργανωμένα και με πρόγραμμα, με τους υπαλλήλους του Δήμου κρίνεται αναγκαία, ώστε η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα να γίνει όσο πιο ανώδυνα.

Δεσμευόμαστε, τέλος, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, συνεχίζονται αυτές οι επαφές, όπως έχει καθοριστεί στο πρόγραμμα της παράταξης. Επαφές και ομιλίες θα πραγματοποιούνται σε κάθε κοινότητα και ειδικά δημοτικά συμβούλια θα διεξάγονται, όπου θα συμμετέχουν φορείς και σύλλογοι για να ενημερώσουν το σώμα, αλλά και να προτείνουν θέματα που τους αφορούν. Επιπρόσθετα, στο προκαθορισμένο πρόγραμμα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, θα υπάρχει πάντα χρόνος για τους δημότες, να πάρουν το λόγο και να συμμετέχουν στη ζύμωση ιδεών και προτάσεων.

 

Ανατροπή …

Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Δήμος

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Published

on

By

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου Χριστόδουλο Σεβαστάκη για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Μέτα την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας  Θεμιστοκλή Σοφούλη, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για  έναν άνθρωπο  εξαίρετου ήθους, υψηλής  επαγγελματικής συνείδησης και σπουδαίας πολιτικής πορείας.

Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, υπήρξε ένας εξαίρετος νομικός, η αγάπη του οποίου για το τόπο του, επιβραβεύτηκε με την εκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή Σάμου.

Η προσφορά  του αδιαμφισβήτητη, η επιτυχία του και η αποτελεσματικότητα του κοινά αποδεκτή,  το κενό δυσαναπλήρωτο κυρίως για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στα μέλη της οικογενείας του, για την απώλεια του σπουδαίου αυτού συμπολίτη μας .

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σάμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου ,του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και των μελών του συνδυασμού «Σάμος όμορφη πόλη».

Όλοι οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό πλάνο του δήμου, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη της πρωτεύουσας του νησιού τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πηγή Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

By

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 ώρες ago

Αίθριος καιρός με κανονικές θερμοκρασίες

Πολιτικά5 ώρες ago

Ι.Καραγιάννη – Σήμερα ξεκινάμε μαζί από την αρχή να χτίζουμε εκείνο το μέλλον που όλοι έχουμε ονειρευτεί

Αστυνομικά - Λιμενικά9 ώρες ago

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικία στο Βαθύ

Σαμιακά11 ώρες ago

ΝΔ- Οι υποψήφιοι βουλευτές για τη μονοεδρική της Σάμου

Δήμος12 ώρες ago

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Σάμου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Σοφούλη

Πολιτικά14 ώρες ago

Σεβαστάκης: Γιατί αποχώρησα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμιακά17 ώρες ago

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

Ικαριακά1 ημέρα ago

Οι Φούρνοι και η Θύμαινα πλέον διαθέτουν 20 πιστοποιημένους πολίτες αλλά και 4 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές

Πολιτιστικά1 ημέρα ago

Οι πρώτες φωτογραφίες των ομοιωμάτων σκαφών του ΜΝΝΤΑ

Σαμιακά2 ημέρες ago

Στην ιστορία πέρασε το Tour de Samos II 

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017