Connect with us

Δήμος

Οι δεσμεύσεις της “Ανατροπής” για τις πρώτες 90 μέρες

Published

on

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και στις 2 Ιουνίου ολοκληρώνονται οριστικά οι εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση επαναληπτικού γύρου. Έως την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας δημοτικής αρχής, μεσολαβούν 90 μέρες, 3 σημαντικοί μήνες, κατά τους οποίους η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εργαστεί εντατικά, ώστε από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου να φανεί η αλλαγή και η σωστότερη διοίκηση του Δήμου.

Λαμβάνοντας τη λαϊκή εντολή, η “Ανατροπή” με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου δεσμεύεται να κινηθεί πάνω σε δύο βασικούς άξονες αυτούς τους 3 μήνες. Από την μία πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες επαφές με τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους τους υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα σε αυτό που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κάνουν. Από την άλλη θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές και επισκέψεις σε όλη την Ανατολική Σάμο, ώστε να ιεραρχηθούν τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν από την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής.

Ως προς τον πρώτο άξονα, τον μήνα Ιούνιο θα γίνει η γνωριμία με όλους τους υπαλλήλους του Δήμου με προσωπικές συνεντεύξεις. Γνωρίζουμε καλά τι θέλουμε να πετύχουμε και οι Δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις προθέσεις και τις προτεραιότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό ο Δήμαρχος να επικοινωνήσει με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, ώστε να αποτυπωθούν οι γνώσεις καθενός, οι ιδιαίτερες κλίσεις του και το πόστο που έχει αναλάβει. Τον Ιούλιο γίνεται η εγκατάσταση του Δημάρχου και των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων στις υπηρεσίες του Δήμου. Έτσι διερευνώνται οι λειτουργίες των υπηρεσιών και καταγράφονται τα πρώτα συμπεράσματα. Τον Αύγουστο συζητούνται οι προτάσεις αλλαγών στη λειτουργία του Δήμου με τους άμεσα εμπλεκόμενους υπαλλήλους, ώστε να καθοριστούν πλήρως τα νέα καθήκοντα και ο νέος τρόπος λειτουργίας που θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως προς τον δεύτερο άξονα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επισκέψεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ώστε οι καινούργιοι πρόεδροι, τα νέα συμβούλια, αλλά και οι παλιοί πρόεδροι και τα συμβούλιά τους, να απαριθμήσουν τις προτεραιότητες βασικών ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα κατά την έναρξη της νέας θητείας και μέσα στο 2019. Αυτές οι επαφές θα γίνουν με τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και με τους κατοίκους των κοινοτήτων. Ιδιαίτερα για τις μεγάλες κοινότητες θα γίνουν επαφές και με εμπλεκόμενους φορείς της πόλης. Τον Αύγουστο, μετά το πέρας των επαφών σε κάθε κοινότητα, θα πραγματοποιηθούν απογευματινές επαφές με βασικούς φορείς και συλλόγους, ώστε να εμπεδωθούν ιδέες και προτάσεις και να προταθούν σε θέματα δημοτικών συμβουλίων κατά τους αρχικούς μήνες. Η “Ανατροπή” δούλεψε επί πέντε χρόνια και ιεράρχησε με φροντίδα τις ανάγκες κάθε επιμέρους κοινότητας του Δήμου και γι’ αυτό μπορούμε στους προσεχείς μήνες να δρομολογήσουμε την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι παραπάνω προεργασίες  επείγει να πραγματοποιηθούν έγκαιρα, καθώς επίκειται η οργάνωση του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου. Στη δίνη του διαχωρισμού των Δήμων, η συνεργασία, οργανωμένα και με πρόγραμμα, με τους υπαλλήλους του Δήμου κρίνεται αναγκαία, ώστε η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα να γίνει όσο πιο ανώδυνα.

Δεσμευόμαστε, τέλος, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, με Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, συνεχίζονται αυτές οι επαφές, όπως έχει καθοριστεί στο πρόγραμμα της παράταξης. Επαφές και ομιλίες θα πραγματοποιούνται σε κάθε κοινότητα και ειδικά δημοτικά συμβούλια θα διεξάγονται, όπου θα συμμετέχουν φορείς και σύλλογοι για να ενημερώσουν το σώμα, αλλά και να προτείνουν θέματα που τους αφορούν. Επιπρόσθετα, στο προκαθορισμένο πρόγραμμα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, θα υπάρχει πάντα χρόνος για τους δημότες, να πάρουν το λόγο και να συμμετέχουν στη ζύμωση ιδεών και προτάσεων.

 

Ανατροπή …

Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Published

on

By

Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όπως η έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Αστυνομίας Σάμου.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπως επίσης και σε θέματα αστυνόμευσης στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση για αγαστή συνεργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, των Κοσμητόρων των Σχολών της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου, κ.κ. Β. Μεταφτσή και Σ. Κοκολάκη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Κοσμήτορες και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διονυσίου, η οποία θα ασχοληθεί με την συνεργασία των δύο φορέων καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η συνάντηση, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με άμεσο ορίζοντα την υλοποίηση ενεργειών, που στόχο θα έχουν να μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρία και γενικότερα να ενδυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καρλόβασι από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017