17.8 C
Σάμος
25/09/2022
Σαμιακά

Οι δικηγόροι της Σάμου στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 11.00 πμ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η προγραμματισμένη συνάντηση  του Προέδρου του Δ.Σ.Σάμου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κων/νο Τσιάρα. Στη συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα της πλήρωσης της κενής θέσης του Ειρηνοδικείου Καρλοβάσου και της πλήρωσης των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Σάμου παρευρέθηκε ο Γραμματέας του Δ.Σ Σάμου Κων/νος Πασαγιάννης, ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου Καριώτογλου Παύλος καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιος Διαμάντης.

Ο Υπουργός αφού ανέπτυξε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν  στη πλήρωση των κενών θέσεων γραμματέων στα Δικαστήρια της χώρας λόγω καθυστερημένης επικαιροποίησης των πινάκων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ υποσχέθηκε να «τρέξει» τις διαδικασίες πιέζοντας τους αρμόδιους στο ΑΣΕΠ και την Κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθεί το Πρωτοδικείο Σάμου με δύο υπαλλήλους και σε αίτημα μας για τροποποίηση του ΠΔ 282/1994 όσον αφορά τον ορισμό υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Σάμου ως υπαλλήλων Μεταβατικής Εδρας του Εφετείου Αιγαίου εξέφρασε θετική άποψη και υποσχέθηκε να το διευθετήσει άμεσα.

Για τη πλήρωση της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου συμφωνήθηκε να υπάρξει «ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας» με το Υπουργείο μήπως βρεθεί Δικαστικός υπάλληλος που επιθυμεί την μετακίνηση του στη Σάμο, να γίνει έρευνα για μετάταξη υπαλλήλου κατά προτίμηση του στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για την επίλυση του θέματος αυτού και   σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας ενημερώσει.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μετά από ερώτηση του Προέδρου του Δ.Σ Σάμου και το Προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο Υπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο , ήταν γνώστης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε  το Προσφυγικό στο νησί , σε ερώτηση δε του Προέδρου του ΔΣ αν σκοπεύει η Κυβέρνηση και φυσικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσει νόμο στη Βουλή για τροποποίηση του νομικού πλαισίου , δηλαδή επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, την άρση του γεωγραφικού περιορισμού, την στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου και να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι σύντομα η Κυβέρνηση θα φέρει νόμο στη Βουλή  εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τις αλλαγές που σκοπεύει η Κυβέρνηση τα πράγματα θα καλυτερεύσουν.

Related posts

Λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτη σε πτήση προς Σάμο

admin

Γιάννης Καλτάκης: «Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε οριστικά πίσω την Σάμο της μιζέριας και της παρακμής»

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Μάνος Βαλής: Εξαιρετική χρονιά για τη Σάμο παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019

admin

Εμπόδια στον οδηγό όδευσης τυφλών στη πόλη της Σάμου

admin

Συμβολικές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

admin

North Evia- Samos Pass: Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Πάμε Σάμο” 

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα