Connect with us

Δήμος

Οι εισηγήσεις της «Δράσης» στο Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Η παράταξη μας «Δράση ενότητα προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με ψήφισμα και διαμαρτυρία κατά της επικείμενης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ. Ζητούμε παγιωμένους και χαμηλούς συντελεστές όπως συμβαίνει και σε άλλα νησιά της ΕΕ. Μετά από διάλογο η εισήγηση εκκρίθηκε ομόφωνα και με την προσθήκη σχετικού υπομνήματος από την Λαϊκή συσπείρωση.

Καταγγείλαμε την δημοτική αρχή για μη πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα μας σχετικά με την κατάσταση των γηπέδων. Ο κακός προγραμματισμός έχει ως συνέπεια αυτή τη στιγμή το κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου να παραμένει κλειστό λόγω εργασιών στο παρκέ ενώ τόσες ομάδες το χρειάζονται για προπονήσεις όλων των τμημάτων αλλά και για την διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων. Έντονη ανησυχία υπάρχει στην αθλητική κοινότητα για το αποτέλεσμα των εργασιών που γίνονται στο παρκέ.

Στο ανοιχτό γήπεδο Καρλοβάσου το οποίο παραμελήθηκε εντελώς πέρυσι, αντί να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης έως τον Μάιο που μας πέρασε, αυτές ξεκίνησαν τον Ιούλιο με αποτέλεσμα  το γήπεδο να είναι κλειστό για τις ομάδες που ταλαιπωρούνται μετακινούμενες εκτός της πόλης για προπονήσεις και συμμετοχή σε πρωταθλήματα. Παραδέχτηκαν πως οι εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα παρουσιάζουν προβλήματα.

Για το γήπεδο Χώρας στο οποίο θα φιλοξενηθούν αγώνες Β΄Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών και απαιτούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές και εργασίες δεν πήραμε απάντηση. Ούτε στο πως θα αποκατασταθεί ο πεσμένος πυλώνας στο γήπεδο Μυτιληνιών με ότι κινδύνους εγκυμονούνται εκεί. Απορίες εκφράσαμε για το πώς το γήπεδο Κοντακεϊκων πήρε άδεια καταλληλότητας για τα επόμενα χρόνια, από επιτροπή του Δήμου, δίχως να έχουν γίνει σε αυτό εργασίες βελτίωσης του χώρου.

Δεν ψηφίσαμε την αναμόρφωση προϋπολογισμού στο σκέλος που αφορά αύξηση δαπανών εορτασμών κατά 15000 ευρώ επιπλέον για τους επόμενους 2 μήνες την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για αποκαταστάσεις βασικών λειτουργιών. Ζητήσαμε να μειωθούν οι δαπάνες εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου οι οποίες ανέρχονται στις 7.500 ευρώ. Επίσης χρήματα αφαιρέθηκαν από κωδικό για τις παιδικές χαρές ενώ παρουσιάζουν τόσες ελλείψεις.

Ερώτηση έγινε και για την άτυπη επιτροπή χωροταξικού η οποία συνεδρίασε επιτέλους για 1η φορά στις 30 Οκτωβρίου.

Ζητήσαμε καλύτερες συνθήκες καθαριότητας στον Μαραθόκαμπο, περισσότερο φωτισμό και βελτίωση της εκεί παιδικής χαράς.

Σχετικά με τις άδεις τραπεζοκαθισμάτων στη πλατεία Καρλόβασου ζητήθηκε να υπάρξει τήρηση της ισονομίας για όλους τους επαγγελματίες.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης μας κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης χθες 1/11/17 στην δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων, των 37 συμβασιούχων ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Σάμου η οποία σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου διατάσσει τον Δήμο Σάμου να απασχολήσει προσωρινά τους εργαζόμενους μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή