17.7 C
Σάμος
18/04/2024
Πολιτιστικά

Οι εργασίες προετοιμασίας της έκθεσης του ΜΝΝΤΑ στη Σάμο συνεχίζονται

Οι εργασίες προετοιμασίας της έκθεσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου στη Σάμο συνεχίζονται παρά την πανδημία.

Τo Σάββατο 08/05/2021 ξεκίνησε με επιτυχία η μεταφορά του βαρκαλά «Άγιος Δημήτριος» από το Θόλος της Χίου με προορισμό το Πόρτο Ράφτη στην Αττική.
Το «Άγιος Δημήτριος» είναι κατασκευασμένο στην Σκιάθο το 1927 και έχει ολικό μήκος 14,40μ. Οι φίλοι των καϊκιών το γνωρίζουν σαν ένα από τα πιο παλιά καΐκια που διασώζονται στο Αιγαίο. Από το 1960 «δούλευε» ως αμμοληπτικό μεταφορικό και, τελευταία, αλιευτικό στη Χίο. Αποσύρθηκε από την αλιεία το 1999 και, ευτυχώς, διασώθηκε από την καταστροφή με ενέργειες της Νομαρχίας Χίου. Το 2016 η Περιφερειακή Ενότητα Χίου το παραχώρησε, ως χρησιδάνειο, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για να ενταχθεί στα εκθέματα του ΜΝΝΤΑ.
«Ευχαριστούμε τον ανάδοχο των εργασιών αποκατάστασης, κ. Χρήστο Αναστόπουλο, που ανέλαβε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί σύντομα και με πλήρη επιτυχία, ώστε να υποδεχθούμε με μεγάλη χαρά τον βαρκαλά «Άγιο Δημήτριο» στην Σάμο, στους χώρους του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης», σημειώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin