15.5 C
Σάμος
10/12/2023
Σαμιακά

Οι κλειστές δομές θα είναι τελικά… ανοιχτές

Η επίτροπος της Ε.Ε. εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Μηταράκη

Ως τοποτηρήτρια που μεταβαίνει στην περιοχή ευθύνης της έφτασε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η Ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, προκειμένου να «επικοινωνήσει» ποιος στην πραγματικότητα κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Η κ. Γιόχανσον, που επισκέφθηκε Σάμο και Λέσβο και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαξίωσε πλήρως και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκηαπορρίπτοντας σε περιπτώσεις δημοσίως, κατά τη συνέντευξη Τύπου, τους ισχυρισμούς του τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των νέων hot spots όσο και υιοθετώντας τα τουρκικά fake news για επαναπροωθήσεις, αμφισβητώντας στην πράξη και την ελληνική Δικαιοσύνη. Μπορεί η κ. Γιόχανσον να «έφαγε πόρτα» από τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος τόνισε ότι μοναδικός σκοπός της επίσκεψής της είναι η απαιτούμενη επικοινωνιακή προετοιμασία για την κατασκευή της «όχι κλειστής», μόνιμης υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, που επιδιώκεται να γίνει εδώ και έναν χρόνο, όμως ο Νότης Μηταράκης έπρεπε να πιει μέχρι τέλους το «πικρό ποτήρι» της συνοδείας της.

Την ίδια στιγμή που η δικαιωματίστρια εκπρόσωπος στη ζωντανή συνέντευξη Τύπου εξαΰλωνε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. περί «κλειστών κέντρων» λέγοντας ότι δεν υπάρχουν κλειστές δομές, διότι δεν μπορούν να «περιορίζονται» οι μετανάστες μόνον επειδή είναι μετανάστες, ο υπουργός Μετανάστευσης ψέλλιζε κάποιες αδιάφορες δικαιολογίες για ορισμένες εξαιρέσεις, αν και όταν έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους, ότι μπορεί να κρατούνται. Θα είναι ελεγχόμενες μόνον προς το ποιος μπαίνει και οι μετανάστες θα μπορούν όποτε θέλουν να μπαίνουν και να βγαίνουν, έλεγε η επίτροπος Γιόχανσον και ο κ. Μηταράκης μιλούσε για το τι ώρα θα κλείνουν οι πύλες του… κέντρου και αν θα επιτρέπεται να βάζουν μαχαίρια και αλκοόλ εντός. Η απαξίωση του Νότη Μηταράκη από την κ. Γιόχανσον δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε, με την Ευρωπαία επίτροπο να αμφισβητεί με περίσσιο θράσος εντός της πατρίδας μας ακόμη και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αναφερόμενη στις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις. Παρά τη ρητή διαβεβαίωση του κ. Μηταράκη ότι τα ζητήματα αυτά έχουν ερευνηθεί και δεν υπάρχει θέμα, η κ. Γιόχανσον με απαράδεκτο ύφος είπε ότι ανησυχεί από αναφορές που διαβάζει και θα πρέπει να διερευνηθούν περισσότερο.

Νωρίτερα είχε ξεκάθαρα απειλήσει τους Έλληνες λιμενικούς, λέγοντας ότι οι πράξεις τους όταν είναι λάθος πρέπει να έχουν… συνέπειες. Απαίτησε μάλιστα τη λειτουργία κάποιου ανεξάρτητου μηχανισμού, ο οποίος θα ελέγχει τους Έλληνες που φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας μας. Αντί όμως ο Νότης Μηταράκης να της απαντήσει όπως θα έπρεπε, ως υπουργός ενός ανεξάρτητου κράτους, προτίμησε να την ακούει σιωπηλός, παρουσιάζοντας τραγική συνολικά εικόνα. Κατά τα άλλα η κ. Γιόχανσον συνέχισε να ξεδιπλώνει την ατζέντα των δικαιωματιστών, μιλώντας για μια «γρήγορη και απλή διαδικασία» που πρέπει να υπάρχει στα ελληνικά νησιά και ισχυριζόμενη ότι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα πρέπει να επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους ή στην Τουρκία. Χωρίς όμως να πει πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό, αφού εδώ και σχεδόν έναν χρόνο η Τουρκία δεν δέχεται τις επιστροφές, συνέχισε να διαφημίζει το περίφημο νέο πλαίσιο της Ε.Ε.

Πηγή : dimokratianews.gr

 

Related posts

Μεγάλη νίκη της ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου

admin

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin

Εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

admin

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin