Connect with us

Δήμος

Οι παρεμβάσεις της ΛΑΣ Δυτικής Σάμου στο Δ.Σ

Published

on

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 7/9/20

 

  1. Για το άνοιγμα των σχολείων, τις σχολικές καθαρίστριες και τους παιδικούς σταθμούς

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε εκ νέου ερώτηση προς τη δημοτική αρχή σε σχέση με  το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τα σχολεία ώστε να είναι ασφαλείς μαθητές κι εργαζόμενοι.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο κρίσιμο, λόγω του κορονοϊού, θέμα των σχολικών καθαριστριών. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι οι καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί είναι 17 (10 μερικής απασχόλησης και 7 πλήρους) ενώ στους παιδικούς σταθμούς είναι μόλις 1 αντί για 3 που θα έπρεπε. Η δημοτική αρχή σκοπεύει να «λύσει» το θέμα με μετακίνηση εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στην καθαριότητα.

Παρέμβαση έγινε και στο θέμα των παιδικών σταθμών όπου το προσωπικό είναι ελάχιστο. Χαρακτηριστικά υπάρχουν 8 εργαζόμενοι στο Καρλόβασι και 2 στο Μαραθόκαμπο αντί για 14 και 4 αντίστοιχα. Πρόκειται για σοβαρές ελλείψεις που σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στην καθαριότητα μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και στο παιδαγωγικό έργο και ρόλο των εκπαιδευτικών και στην υγεία παιδιών κι εργαζομένων.

Η λογική της δημοτικής αρχής «ζητήσαμε προσωπικό με ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ αίτημα, γιατί  και γραπτά να το κάνουμε δε θα εγκριθεί», είναι ενδεικτικό της σύμπνοιάς της με την πολιτική της κυβέρνησης στους δήμους. Είναι μνημείο συμβιβασμού με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και δυσκολεύουν το έργο τους δήμου από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου και στο θέμα των σχολικών καθαριστριών και στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών σταθμών αλλά και γενικότερα στο ζήτημα του προσωπικού του Δήμου στο οποίο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις είναι ξεκάθαρη:

  • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους

Αυτά είναι τα αιτήματα που πρέπει να παλέψει η δημοτική αρχή κι όχι η όπως – όπως κάλυψη των κενών και των προβλημάτων. Σε μια τέτοια κατεύθυνση διεκδίκησης και αγώνα ο δήμος θα είχε στο πλευρό του και το λαό της περιοχής μας. Το ερώτημα είναι: θέλει η δημοτική αρχή να παλέψει για τα προβλήματα της Δυτικής Σάμου ή αρκείται στα ψίχουλα της κεντρικής διοίκησης και στη λογική της ανταποδοτικότητας και των χαρατσιών στα οποία προτρέπει η υφιστάμενη νομοθεσία;

 

  1. Για το σύστημα τηλε-ελέγχου της ύδρευσης

Σοβαρό θέμα προέκυψε και κατά τη συζήτηση της ένταξης  έργου τηλε-ελέγχου του συστήματος ύδρευσης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το, κατά τα άλλα αναγκαίο έργο, δεν θα καλύπτει (αν εγκριθεί) όλο το δήμο μας.

Από τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο προέκυψε για άλλη μια φορά το αντιδραστικό πλαίσιο στο οποίο αναγκάζονται να ενταχθούν οι δήμοι προκειμένου να γίνουν κάποια έργα. Με βάση τη νομοθεσία, το διαθέσιμο ποσό καθορίζει ποιο και πόσο έργο θα γίνει κι όχι η ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου του  συστήματος ύδρευσης που θα λύσει ζητήματα διαρροών και άλλων προβλημάτων που σε συνδυασμό με συστήματα ελέγχου του νερού μπορούν να εξασφαλίσουν και οικονομία στους φυσικούς πόρους της περιοχής μας και ποιοτικό και φθηνό νερό για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας.

Η πάλη για αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η δυνατότητα σχεδιασμού των έργων με βάση τις ανάγκες κι όχι τα εκάστοτε προγράμματα, είναι καθοριστικό αίτημα για να μπορέσει και ο δήμος μας να λύσει πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας.

Comments

comments

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Γίνεται γνωστό ότι το γραφείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τις προσεχείς εβδομάδες θα λειτουργήσει στο δήμο Ανατολικής Σάμου, ως εξής:

Δευτέρα 19-04, Τρίτη 20-04 και Τετάρτη 21-04-2021,

Μ. Δευτέρα 26-04-2021 και Μ. Τρίτη 27-04-2021

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22733 50451 και το email της υπηρεσίας : daefk@ggde.gr

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν στο γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος, στο κτήριο της Περιφέρειας, δίπλα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στον πρώτο όροφο.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Published

on

By

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αν. Σάμου έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής αιτήσεις χρηματοδότησης με ολοκληρωμένο φάκελο των κάτωθι έργων, με κύριο γνώμονα την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.
• Στην Πρόσκληση 5 με τίτλο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου», με κύριο στόχο την βελτίωση της οδοποιίας και την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στις αγροτικές περιοχές.
• Στην Πρόσκληση 09 με τίτλο «Κτιριακές Μελέτες κρίσιμων υποδομών του Δήμου Ανατολικής Σάμου» αποτελείται από τρία υποέργα, ήτοι:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ»
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – ΕΙ∆ΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»
3ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
Η παρούσα πράξη θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διατήρηση, ανάδειξη και επανάχρηση συγκεκριμένων κτιρίων µε ιστορική και αρχιτεκτονική αξία
• Στην Πρόσκληση 12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου», η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
• Στην Πρόσκληση 14 με τίτλο «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ – ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ» Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας, ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και δημιουργίας πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για επιπρόσθετα ιστορικά στοιχεία μέσω ψηφιακής ξενάγησης στην προσωπική του συσκευή.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης υποβολής, ο Δήμος προτίθεται να υποβάλλει και για άλλες δράσεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το όριο των 22.000.000 ευρώ που δικαιούται.
“Στόχος μας μέσω των υποβληθέντων δράσεων είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ώστε να οργανωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Είμαστε σε συνεχή δημιουργική συνεργασία και σχεδιάζουμε δράσεις με γνώμονα κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες”, αναφέρει ο δήμος.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά7 ημέρες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή