Connect with us

Δήμος

Οι παρεμβάσεις της ΛΑΣ Δυτικής Σάμου στο Δ.Σ

Published

on

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑ.Σ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 7/9/20

 

  1. Για το άνοιγμα των σχολείων, τις σχολικές καθαρίστριες και τους παιδικούς σταθμούς

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε εκ νέου ερώτηση προς τη δημοτική αρχή σε σχέση με  το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τα σχολεία ώστε να είναι ασφαλείς μαθητές κι εργαζόμενοι.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο κρίσιμο, λόγω του κορονοϊού, θέμα των σχολικών καθαριστριών. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι οι καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί είναι 17 (10 μερικής απασχόλησης και 7 πλήρους) ενώ στους παιδικούς σταθμούς είναι μόλις 1 αντί για 3 που θα έπρεπε. Η δημοτική αρχή σκοπεύει να «λύσει» το θέμα με μετακίνηση εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στην καθαριότητα.

Παρέμβαση έγινε και στο θέμα των παιδικών σταθμών όπου το προσωπικό είναι ελάχιστο. Χαρακτηριστικά υπάρχουν 8 εργαζόμενοι στο Καρλόβασι και 2 στο Μαραθόκαμπο αντί για 14 και 4 αντίστοιχα. Πρόκειται για σοβαρές ελλείψεις που σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στην καθαριότητα μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και στο παιδαγωγικό έργο και ρόλο των εκπαιδευτικών και στην υγεία παιδιών κι εργαζομένων.

Η λογική της δημοτικής αρχής «ζητήσαμε προσωπικό με ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ αίτημα, γιατί  και γραπτά να το κάνουμε δε θα εγκριθεί», είναι ενδεικτικό της σύμπνοιάς της με την πολιτική της κυβέρνησης στους δήμους. Είναι μνημείο συμβιβασμού με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και δυσκολεύουν το έργο τους δήμου από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου και στο θέμα των σχολικών καθαριστριών και στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών σταθμών αλλά και γενικότερα στο ζήτημα του προσωπικού του Δήμου στο οποίο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις είναι ξεκάθαρη:

  • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους

Αυτά είναι τα αιτήματα που πρέπει να παλέψει η δημοτική αρχή κι όχι η όπως – όπως κάλυψη των κενών και των προβλημάτων. Σε μια τέτοια κατεύθυνση διεκδίκησης και αγώνα ο δήμος θα είχε στο πλευρό του και το λαό της περιοχής μας. Το ερώτημα είναι: θέλει η δημοτική αρχή να παλέψει για τα προβλήματα της Δυτικής Σάμου ή αρκείται στα ψίχουλα της κεντρικής διοίκησης και στη λογική της ανταποδοτικότητας και των χαρατσιών στα οποία προτρέπει η υφιστάμενη νομοθεσία;

 

  1. Για το σύστημα τηλε-ελέγχου της ύδρευσης

Σοβαρό θέμα προέκυψε και κατά τη συζήτηση της ένταξης  έργου τηλε-ελέγχου του συστήματος ύδρευσης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Το, κατά τα άλλα αναγκαίο έργο, δεν θα καλύπτει (αν εγκριθεί) όλο το δήμο μας.

Από τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο προέκυψε για άλλη μια φορά το αντιδραστικό πλαίσιο στο οποίο αναγκάζονται να ενταχθούν οι δήμοι προκειμένου να γίνουν κάποια έργα. Με βάση τη νομοθεσία, το διαθέσιμο ποσό καθορίζει ποιο και πόσο έργο θα γίνει κι όχι η ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου του  συστήματος ύδρευσης που θα λύσει ζητήματα διαρροών και άλλων προβλημάτων που σε συνδυασμό με συστήματα ελέγχου του νερού μπορούν να εξασφαλίσουν και οικονομία στους φυσικούς πόρους της περιοχής μας και ποιοτικό και φθηνό νερό για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας.

Η πάλη για αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η δυνατότητα σχεδιασμού των έργων με βάση τις ανάγκες κι όχι τα εκάστοτε προγράμματα, είναι καθοριστικό αίτημα για να μπορέσει και ο δήμος μας να λύσει πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

 

2η μέρα δράσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι δράσεις συνεχίζονται…«Μία καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια ξεκίνησε χθές Τρίτη17/9/2020 στα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου Δυτικής Σάμου με τη συνδρομή της Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβάσου και της Τροχαίας» .

Ο κ. Μαθιούδακης παρουσίασε στα παιδιά οδηγίες για την ασφαλή μετακίνησή τους ως πεζοί αλλά και ως ποδηλάτες.

Ο δήμος Δυτικής Σάμου ευχαριστεί θερμά τους διευθυντές των Δημοτικών σχολείων κυρία Μοσχογιάννη , τον κύριο Αγγελίδη και την κα. Λάλα Όλγα, την Α ‘θμια Διεύθυνση Σάμου αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβάσου και ιδιάιτερα τον κ.Μαθιουδάκη Νίκο για την διάθεση συμμετοχής του στην όλη καμπάνια!

Την ίδια ημέρα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Καρλοβάσου γέμισαν με κόσμο,που έλαβε μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ, βόλεϊ,ποδόσφαιρο,πινγκ-πονγκ και σκάκι.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με τα πόδια και με τα ποδήλατα τους χωρίς την παρουσία μέσων μεταφοράς σε μια πόλη απαλλαγμένη κυριολεκτικά από ρύπους.

Επιπλέον, διεξήχθη και εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά με θέμα «Η πόλη των ονείρων μας με εναλλακτικά μέσα κυκλοφορίας» στο οποίο υπήρξε θεαματική προσέλευση από παιδιά όλων των ηλικιών.

Ταυτόχρονα τα δημιουργήματα των μικρών ζωγράφων εκτέθηκαν σε κεντρικό σημείο της πλατείας περνώντας το μήνυμα «Μετακινούμαστε υπεύθυνα».

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρώτη ημέρα δράσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Published

on

By

 

Με μία εξαιρετική παρουσίαση ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Δυτικής Σάμου. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους έθιξε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων και πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.


Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού κ. Διακοσταμάτης Γιώργος , η δημοτική σύμβουλος κα. Γαλανού Αγγελική καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που στηρίζουν την διοργάνωση των δράσεων .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτιστικά2 ώρες ago

Ποδηλατικός αγώνας 5,1 χλμ στην πόλη της Σάμου

Σαμιακά5 ώρες ago

«Αρχιπέλαγος»: Πληθυσμιακές Εξάρσεις Μεδουσών – Βοηθήστε στην Καταγραφή τους

Σαμιακά9 ώρες ago

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020

Περιφερειακά10 ώρες ago

Καλογήρου: Υπέρ της δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής

Σαμιακά14 ώρες ago

Η Fraport θα ελέγχει ακριτικά αεροδρόμια ακόμη και σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία;

Σαμιακά1 ημέρα ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βλαμαρής

Σαμιακά1 ημέρα ago

Επτά νέα κρούσματα στη Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά1 ημέρα ago

Καρλόβασι: Κατασχέθηκαν 1.993 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τι απάντησε στην Ένωση Ξενοδόχων Σάμου η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα για την ταξιδιωτική οδηγία

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Απολυμάνσεις κεντρικών οδών, δημόσιων χώρων

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή