Connect with us

Σαμιακά

Οι Σύλλογοι Γονέων 1ου , 2ου Δημοτικών Σχολείων Σάμου για την συστέγαση των δυο σχολείων

Published

on

Σε ανακοινώσεις προέβησαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σάμου για την συστέγαση των δυο σχολείων .Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των συλλόγων.

Σεπτέμβρης 2016: Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει και όλοι γνωρίζουν την έγκριση προϋπολογισμού ενός σημαντικού ποσού για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΨΟΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5001588 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΑΔΑ: ΩΝΠ57ΛΩ-ΝΝ2). Ευχής έργο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με το πέρας του Πάσχα αναμένεται η ημερομηνία έναρξης του έργου. Συζητήσεις…συναντήσεις ..ξανά συζητήσεις για τη μεταστέγαση των παιδιών. Καμιά απόφαση αν και στην αρχική μελέτη του έργου, καλώς  ή κακώς,  αναφέρεται  η συστέγαση του  1ου   και  2ου      δημοτικού  σχολείου. Τελειώνει η σχολική χρονιά και οι αποφάσεις ακόμη…έπονται. Άρθρα, άτυπες συζητήσεις, αναζήτηση νόμων για την ευθύνη του φορέα που θα πάρει την τελική απόφαση και εν μέρει την ευθύνη της ασφαλούς μεταστέγασης των παιδιών του 2ου Δημοτικού σχολείου και των παιδιών του σχολείου που θα  τα φιλοξενήσει.

23 Ιανουαρίου του 2017: το ΔΣ του συλλόγου μας, σε έγγραφό του προς την Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης (με κοινοποίηση στην Δ/νση του σχολείου μας), ζητά ενημέρωση για τον νέο χώρο λειτουργίας του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2017-18, δεδομένης της απόφασης ένταξης (και εκτέλεσης) του συγκεκριμένου έργου. Το ΔΣ του συλλόγου μας δεν έλαβε απάντηση για το θέμα.

21 Ιουλίου του 2017: πραγματοποιείται συνάντηση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 1ου  δημοτικού με τη Δ/ντρια Εκπ/σης της ΔΙΠΕ και κοινοποιείται η διαβεβαίωση της δυσκολίας συστέγασης των δύο σχολείων και η αντιπρόταση της αγοράς κοντέινερ. Επιπρόσθετα, τονίζεται πως η εύρεση κατάλληλου κτιρίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου.

8 Αυγούστου2017: πραγματοποιείται συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, των εμπλεκόμενων φορέων, διευθυντών και αντιπροσώπων των συλλόγων των σχολείων της πόλης με επικρατέστερη λύση τη συστέγαση των δύο σχολείων με λειτουργία σε πρωινή ζώνη.

10 Αυγούστου 2017: Αντίθετος με τη συστέγαση των δυο δημοτικών δηλώνει ο σύλλογος γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου διαμέσου του προέδρου του σε σχετική ανακοίνωση στο Σαμιακό Βήμα.17 Αυγούστου 2017: αναρτάται πάλι από το σύλλογο γονέων του 1ου  Δημοτικού σχολείου στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο πως εκφράζουν την ανησυχία τους, και όχι την άρνησή τους, για συστέγαση των δύο σχολικών μονάδων, αλλά στηρίζουν απόλυτα το έργο.

21 Αυγούστου 2017: πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΔΙΠΕ Σάμου όλων των εμπλεκόμενων φορέων εκτός του Δήμου Σάμου, με αποδοχή όλων των παρευρισκόμενων της απρόσκοπτης λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου σε αυτόνομο χώρο, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κτίριο με αυτή τη δυνατότητα, να χρησιμοποιηθούν κοντέινερ συμπληρωματικά σε υφιστάμενο κτίριο ή στέγαση εξολοκλήρου σε κοντέινερ (που όμως ο Δήμος Σάμου αδυνατεί να αγοράσει λόγω έλλειψης χρημάτων) με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια των μαθητών.

Σεπτέμβριος 2017: Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει και βρισκόμαστε χωρίς λύση. Όλο αυτό το διάστημα, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου ουδέποτε εξέφρασε με δημοσιεύματα την προτίμησή του για την οποιαδήποτε πιθανή επιλογή, σεβόμενος το κύρος και την αξιοπιστία των εμπλεκόμενων υπεύθυνων φορέων και την ευαισθησία με την οποία οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Αντί αυτού, εργάστηκε με σύνεση, παρευρέθηκε όπου κλήθηκε, ζήτησε συναντήσεις, άκουσε με προσοχή και τόνισε τις δύο αδιάλλακτες θέσεις του, αυτής της σπουδαιότητας και αναγκαιότητας του έργου, καθώς και της αποδοχής της πρότασης εκείνης που οι αρμόδιοι φορείς (ΔΙΠΕ   και Δήμος Σάμου) θα κρίνουν ως ασφαλέστερη για τα παιδιά μας.

Ζητούμε   από  όλους  τους  γονείς  &  κηδεμόνες    των  εμπλεκόμενων  σχολείων  να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του επικείμενου έργου, αναλογιζόμενοι πως επίκειται η ανακαίνιση και άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, με ανάλογες διαμορφωθείσες καταστάσεις μεταστέγασης.

 Πα ρ ακ αλούμε  τους γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου να επιδείξουν υπομονή και να είναι βέβαιοι πως η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, θα εργαστούν υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

 Ζητούμε   από τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση επίσημη ανακοίνωση της τελικής πρότασης-λύσης. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι  κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εξωτερικής παρέμβασης που δεν θα περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

Ανακοίνωση στη σελίδα στο facebook απο τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου, αναμένουμε ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ απαντήσεις για την απόφαση που έχουν πάρει οι υπέθυνοι φορείς, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε οτι ένα έργο το οποίο είναι γνωστό οτι θα πραγματοποιηθεί , εδω και ένα χρόνο δεν έχει βρεθεί ήδη λύση, 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικου έτους!!!!!!!!!! Τέλος, να αναφέρω οτι στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση αναφέρεται οτι ο σύλλογος μας στις 10/8 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει οτι ειναι αρνητικός και συνεχίζει να είναι αρνητικός στην συστέγαση που δόθηκε ως λύση, στη συνάντηση με το Δήμο γιατι πολύ απλά η λειτουργία των 2 δημοτικών στο χώρο του 1 ου δημοτικού ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ απο πλευράς χώρων (χρειάζονται 25 διδακτικές αίθουσες) και το κυριότερο οτι δεν υπάρχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τα παιδιά μας και επίσης 400 περίπου παιδιά πως θα εξυπηρετούνται σε 4 τουαλέτες;;;;;;; Το παραπάνω το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ας μας κατηγορήσουν οτι εμείς φταίμε για το οτι δεν έχει βρεθεί λύση ΑΚΟΜΑ…!!!!!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ!!!!!!

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πυθαγόρειο

Published

on

By

Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου από τις 12:30 μ.μ. έως τις 17:30 μ.μ. 

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για αίμα. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε συνάνθρωποί μας να μην στερηθούν αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το αίμα. Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid-19.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Published

on

By

Ένα σπάνιο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Ελλάδας.

Το samos24.gr, βρέθηκε σήμερα στη παραλία της Ψιλής Άμμου, του δήμου Ανατολικής Σάμου όπου παρατηρήθηκε το φυσικό φαινόμενο της άμπωτης.

Η άμπωτη, είναι το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας.

Τι είναι η άμπωτη και πού οφείλεται

Για το φαινόμενο της άμπωτης, ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υποστήριξε πως πρόκειται για μετακίνηση θαλασσίων μαζών λόγω της έλξης των πλανητών και της θέσης του ήλιου.

Πρόκειται για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο το οποίο άρχισε να γίνεται αντιληπτό στα τέλη Φεβρουαρίου και παρατηρείται ακόμη και σήμερα και όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Υπεύθυνος λειτουργίας του www.meteo.gr.
«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο να τονίσουμε ότι δεν είναι επικίνδυνο. Από δορυφορικές μετρήσεις βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες αυτό παρατηρείται σε όλη τη Μεσόγειο, όπου η θάλασσα είναι από 40 έως 60 εκατοστά κάτω από τα κανονικά, άρα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι κάτι που έχει ξαναεμφανιστεί, από τις δορυφορικές μετρήσεις είδαμε ότι και πέρυσι την Άνοιξη είχαμε αρκετά χαμηλές τιμές και είχε ανέβει στα κανονικά επίπεδα κοντά στο φθινόπωρο. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Δηλαδή στις πολύ υψηλές πιέσεις που καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της νότιας Ευρώπης. Και οι υψηλές πιέσεις οδηγούν σε αυτή τη χαμηλή στάθμη της θάλασσας. Η εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και σταδιακά θα επανέλθει. Ένα κάποιο ρόλο παίζει και η κίνηση των πλανητών, της σελήνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με σεισμούς και δεν είναι επικίνδυνο», αναφέρει στο protothema.gr.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

COVID-194 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: 4 νέα κρούσματα στη Σάμο

Δημοφιλή