14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτιστικά

Οι χοροί της Σάμου και της Ικαρίας για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»

Το Σάββατο 8 Απριλίου, για πρώτη φορά διδάχθηκαν οι χοροί της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων στο νησί της Κύπρου από τον εκπαιδευτικό, ερευνητή και χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου σε μια διοργάνωση του Λαογραφικού Ομίλου Αγλαντζιάς Κύπρου.

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού συγκέντρωσε δεκάδες χορευτές και χοροδιδασκάλους από όλη την Κύπρο, με σκοπό να γνωρίσουν τη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των τριών νησιών, τόσο για τη γεωγραφική τους θέση και τα αξιοθέατα τους όσο και για τα λαογραφικά στοιχεία, τις ενδυμασίες, τις μουσικές και τους χορούς τους.

Τον Μάκη Ευαγγέλου συνόδεψαν σε αυτή την αποστολή η πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ Ευαγγελία Μαρκουλή και οι χορεύτριες Αύρα Μανέτα και Χριστίνα Τασκούδη.

Η τετραμελής Σαμιώτικη αποστολή απόλαυσε μια υπέροχη φιλοξενία από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Αγλαντζιάς, ξεναγήθηκε στη Λευκωσία και γεύτηκε τα παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα της Κύπρου, επιστρέφοντας στη Σάμο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρώτη αυτή επαφή των Κυπρίων με τους χορούς της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων είναι η αρχή για μια μεγάλη συνεργασία του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ αφού όλοι οι φορείς προσκλήθηκαν να επισκεφθούν το νησί της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων και να παρουσιάσουν τους χορούς τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συγχαίρει τον Μάκη Ευαγγέλου για το πολύτιμο έργο που προσφέρει για τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης των τριών νησιών του νομού μας, ευχαριστεί την πρόεδρο και τις χορεύτριες μας για την πολύτιμη υποστήριξη τους και ευχαριστεί θερμά τον Λαογραφικό Όμιλο Αγλαντζιάς Κύπρου και όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο για την αγάπη που έδειξαν τόσο στη Σαμιώτικη αποστολή όσο και στους χορούς της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Περιμένουμε όλους τους νέους φίλους μας να επισκεφθούν τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους να τους ξεναγήσουμε και στα δικά μας αξιοθέατα.

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin