24.4 C
Σάμος
30/09/2023
Σαμιακά

Οι 8 στις 9 σχολικές μονάδες με ακατάλληλο πόσιμο νερό στο Βαθύ!

Ο τίτλος από το πρωτοσέλιδο του «Σαμιακού Βήματος» της 11ης Δεκεμβρίου 2021, που λόγω της απεργίας της ΠΝΟ καθυστέρησε η κυκλοφορία του καθώς και η αποστολή του φύλλου στους συνδρομητές μας. Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου και θεωρήσαμε ορθό να αναρτήσουμε το πλήρες κείμενο της εφημερίδας.

«Πρόσφατα αποτελέσματα δειγματοληψίας πόσιμου νερού στις σχολικές μονάδες της πρωτεύουσας καταδεικνύουν την ακαταλληλότητα του νερού προς πόση.
Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο, τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην Δημοτική Ενότητα Σαμίων, ότι από τα αποτελέσματα δειγματοληψίας πόσιμου νερού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, στις σχολικές μονάδες: Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Άνω Βαθέος, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 30 Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (όπισθεν ΕΟΠΠΥ), Γυμνάσιο Σάμου, Λύκειο Σάμου, Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Σάμου και 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου, προέκυψε ότι μόνο το δείγμα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες βρέθηκαν κωλοβακτηριοειδή πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται πως οι τιμές θα πρέπει να είναι 0/100ml.

Σύσταση προς τον Δήμο

Ο Δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι υπεύθυνος σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας και θα πρέπει να φροντίσει άμεσα για «για την καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και την λήψη παντός μέτρου προς εξασφάλιση μονίμως κανονικής παροχής υγιεινού ύδατος». Συνιστάται ο έλεγχος του δικτύου και των πηγών υδροληψίας, η συστηματική χλωρίωση και η τοποθέτηση ευδιάκριτων πινακίδων με την ένδειξη «Νερό Ακατάλληλο» – «Ακατάλληλο προς πόση» στις βρύσες των σχολείων με το Μη Κατάλληλο νερό.

Όσον αφορά το θέμα των χλωριώσεων, αυτές πραγματοποιούνται κανονικά και στα τακτά χρονικά διαστήματα που απαιτείται, όπως μας έχει ενημερώσει ο αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Στο παρελθόν, έχει συμβεί να μην έχει αποστειρωθεί σωστά η βρύση απ’ όπου λαμβάνεται το δείγμα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρξει ταχεία αντιμετώπιση του σοβαρότατου θέματος που άπτεται της δημόσιας υγείας και στην περίπτωσή μας, την υγεία ανήλικων παιδιών.»

Το σχετικό έγγραφο με τα αποτελέσματα δειγματοληψίας νερού
 

Related posts

Εόρτια εκδήλωση του καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος πόλεως Σάμου

admin

Ζήτησαν απο τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο την αποσυμφόρηση της Σάμου

admin

Πρώτο ταξίδι του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο

admin

Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια» – Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin

Ευ και chef προτείνουν «Samos Nectar» και «Ερημίτη»

admin

Η 79 ΑΔΤΕ για την άσκηση “Παρμενίων 2023”

admin

Η Ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου κοντά στους Πλημμυροπαθείς

admin

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Βαθέoς

admin

Ο Πύργος Λογοθέτη Λυκούργου θα παραμείνει κλειστός λόγω απουσίας φυλακτικού προσωπικού

admin