16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στις εκθέσεις “BIO FESTIVAL” & “WORLD TOURISM EXPO (GASTRONOMY SECTION)”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε δύο δράσεις εξωστρέφειας των τοπικών διατροφικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν εντός του Μαϊου 2022, με την παρουσία της στην εξειδικευμένη έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων “2ο BIO FESTIVAL (“TEXNOPOLIS” Δήμου Αθηναίων, Γκάζι) και στο section γαστρονομίας της έκθεσης WORLD TOURISM EXPO (εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου), φιλοξενώντας δωρεάν τα προϊόντα από τα νησιά και των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων του Βορείου Αιγαίου.

Α. “2ο BIO FESTIVAL” (“TEXNOPOLIS” Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, Αθήνα, 6 – 8 Μαϊου 2022).

 Το “2ο Bio Festival” (οργάνωση “FORUM S.A.”), πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Μαΐου 2022 στην “TEXNOPOLIS” του Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, κέντρο Αθήνας. Το ιστορικό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, με τα μουσειακά κτίρια και τους πλακόστρωτους δρόμους, αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για την διοργάνωση του festival βιολογικών προϊόντων.

Επρόκειτο για ένα μικτό festival, όπου αφενός πραγματοποιήθηκαν άμεσες λιανικές πωλήσεις προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό (B2C) και αφετέρου φιλοξενήθηκαν προσκεκλημένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων delicatessen, fine food & healthy – eco διατροφής, καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών αλυσίδων από όλη τη χώρα (B2B).

Επιπλέον, αποτέλεσε το σημαντικότερο εμπορικό event, στο οποίο έλαβαν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά, φυσικά, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα προϊόντα. Το παρόν έδωσαν, φρούτα, λαχανικά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά – γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, μέλι, μαρμελάδες, κομπόστες, βότανα, αφεψήματα, σάλτσες αλοιφές, ελαιόλαδο, ελιές, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ξηροί καρποί, γλυκά κουταλιού, φυσικά καλλυντικά, σαπούνια, προϊόντα καθημερινής περιποίησης, φορείς πιστοποίησης, προϊόντα κρέατος, super foods οικολογικές συσκευασίες και απορρυπαντικά. Παράλληλα, σε ξεχωριστό θεματικό τομέα (αίθουσα), προβλήθηκαν τα vegan προϊόντα, τα οποία αποτελούν τη νέα τάση διατροφής, που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και τείνει να γίνει τρόπος ζωής.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από πολλά αιτήματα επιχειρήσεων που παράγουν βιολογικά και φυσικά προϊόντα (κυρίως μικρών και με μικρή εξωστρέφεια, αλλά και μεγαλύτερων), συμμετείχε στο “2ο BIO FESTIVAL”, με τρεις μεγάλους χώρους συνολικού εμβαδού 72 τ.μ., στους οποίους φιλοξενήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ τα αντίστοιχα προϊόντα, απ’ όλα τα νησιά των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι χώροι αυτοί, περιλάμβαναν διαμορφωμένα & εξατομικευμένα booths – υψηλής αισθητικής & λειτουργικότητας σπιτάκια (με τέντες), στα οποία φιλοξενήθηκαν οι επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή με τη φυσική παρουσία εκπροσώπων τους.

Πέραν αυτών, στο χώρο έξω από τα σκεπασμένα booths, δημιουργήθηκε μια ανοικτή “γειτονιά” του Βορείου Αιγαίου, με μεγάλα τραπέζια και ομπρέλες για προστασία από τον ήλιο, όπου εκτέθηκαν ασυνόδευτα προϊόντα των επιχειρήσεων που επιθυμούσαν. Στη “γειτονιά” του Βορείου Αιγαίου, υπήρχε παράλληλα η δυνατότητα γευσιγνωστικών δοκιμών και κερασμάτων προς τους πολυάριθμους επισκέπτες, από τους απόδημους εθελοντές των νησιών στην Αθήνα, που στελέχωσαν το ομαδικό περίπτερο.

Επιπλέον, με την επιμέλεια της executive chef από την Καλλονή Λέσβου Τζένης Παλαιολόγου, πραγματοποιήθηκαν πολλές μαγειρικές επιδείξεις προς το παρευρισκόμενο κοινό, με προϊόντα αποκλειστικά από το Βόρειο Αιγαίο. Τα πιάτα, που στη συνέχεια γεύθηκαν εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες των περιπτέρων, ήταν: α) σαλάτα ταμπουλέ με σιτάρι, β) μεσογειακή σαλάτα με σιτάρι, γ) σαλάτα με ρεβίθια (Waldorf), δ) εξωτικά ρεβίθια με ρύζι και curry, ε) λημνιός αφκός με καραμελωμένα κρεμμύδια, στ) φλωμάρια σε σάλτσα ντομάτας, με θυμάρι και μελίχλωρο τυρί, ζ) φλωμάρια με σάλτσα ντομάτα, baby σπανάκι, μυρωδικά και τυρί καλαθάκι, και η) αυγά καγιανά, με βότανα και τυρί καλαθάκι.

Β. “WORLD TOURISM EXPO: GASTRONOMY SECTION” (Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αθήνα, 13 – 15 Μαϊου 2022).

Η έκθεση WORLD TOURISM EXPO 2022” διοργανώθηκε από την εταιρεία παροχής τουριστικών υπηρεσιών, διαφήμισης & εκδόσεων MACT MEDIA GROUP”, στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου, Αθήνα, από 13 έως 15 Μαϊου 2022.  

 Επρόκειτο για μια τουριστική έκθεση, με εξειδίκευση στις σπουδαιότερες θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας. Ξεχωριστό section της “W.T.E.” αποτέλεσε η γαστρονομία, δεδομένου ότι η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του “γαστρονομικού τουρισμού” αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας.

Στο section αυτό της “W.T.E.”, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Ο οίνος, ο ζύθος, τα αποστάγματα και τα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα, είχαν το δικό τους αποκλειστικό χώρο, όπου οι συμμετέχοντες παραγωγοί παρουσίασαν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό και στους επαγγελματίες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικού εμβαδού 116 τ.μ., το οποίο διατέθηκε στους παραγωγούς όλων των νησιών που επιθυμούσαν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως ή δια εκπροσώπου τους στην έκθεση και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Η δομημένη κατασκευή που δεν διατέθηκε στους επιχειρηματίες, διαμορφώθηκε κατάλληλα,  για έκθεση ασυνόδευτων προϊόντων, για γευσιγνωστικές δοκιμές και κεράσματα προς τους επισκέπτες, καθώς και για ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις από τους εθελοντές που στελέχωσαν το περίπτερο. Τα πιάτα που μετά το live cooking της μαγείρισσας από το Μεσότοπο Λέσβου Δέσποινας Ζακύρη, γεύθηκαν με πολύ κολακευτικά σχόλια οι επισκέπτες του περιπτέρου της Π.Β.Α., ήταν: α) χυλοπίτες Μεσοτόπου με σάλτσα ντομάτα, β) φλωμάρια, με παντζάρι και τυρί, γ) αυγά καγιανά, με βότανα και λαδοτύρι.

Γ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ & ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 Το οργανωτικό πλαίσιο των δύο συμμετοχών, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό των αποστολών, είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

Τα περίπτερα της Π.Β.Α., πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες των δύο εκθέσεων, οι ακόλουθοι απόδημοι εθελοντές από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Θεοδώρα Καβαλίκα, Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Βαγγέλης Καραγιάννης, Ευστρατία Καρυοφύλλη & Ειρήνη Σερέτη.  

 Μεγάλος χορηγός των συμμετοχών, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική.

H Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, αφού συνεχάρη τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων των νησιών, στις δύο εκθέσεις, μετά το πέρας τους, δήλωσε: “Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή της στις δύο τελευταίες διοργανώσεις του λεκανοπεδίου Αττικής, μέσα σε 7 ακριβώς μήνες από την επανέναρξη των δράσεων ανάπτυξης εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας (16 Οκτωβρίου 2021), ολοκλήρωσε μια απολύτως επιτυχημένη παρουσία σε 12 σημαντικές εμπορικές εκθέσεις (κυρίως του κλάδου τροφίμων & ποτών) της χώρας. Τα χαρακτηριστικά ποιοτικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου, μέσα απ’ αυτές τις ατομικές ή ομαδικές συμμετοχές, είχαν την ευκαιρία και κατάφεραν όπως πάντα, να κερδίσουν τις εντυπώσεις των επαγγελματιών και του απλού κοινού, τόσο με την πολύ μεγάλη ζήτησή τους, που εκφράστηκε και καταγράφηκε από τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της Π.Β.Α. – εθελοντές μας, όσο και με τις απευθείας λιανικές πωλήσεις τους. Ο διπλός αυτός τρόπος συμμετοχής με ατομικά και ομαδικά περίπτερα, που μόνο η Π.Β.Α. εφαρμόζει με πολύ μεγάλη επιτυχία σε κάθε έκθεση, έχει κερδίσει την αναγνώριση όλων των επισκεπτών και έχει συμβάλλει σημαντικά, στη βελτίωση της εξωστρέφειας των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου”.   

 

 

 

Οι 76 παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα, πλαισίωσαν τα περίπτερα της Π.Β.Α., είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη, είτε και στις δύο εκθέσεις, ήταν:

 

  1. “AGASTO EXTRA VIRGIN OLIVE OIL”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΑΜΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

 

  1. AGIA ELAIA”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΣΑΜΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΜΥΡΣΩΝΗ

 

  1. “ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΙΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Μ.Ι.Κ.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΛΕΣΒΟΥ “COTINOS” & “ASPILOS ELAIA”

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ”: ΜΕΛΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΨΗΣ”: ΠΑΡΘΕΝΟ & EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΣΤΥΨΗ” ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ “Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ.Π.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΑΙΓΑΙΟΝ – Β. & Ν. ΤΣΑΠΑΛΑΣ Ο.Ε.”: ΕΚΛΕΚΤΑ ΑΛΙΠΑΣΤΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & OLIVE OIL ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ

 

  1. “ΑΝΕΜΟΣ” ΜΠΕΝΕΤΟΣ Γ. – ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ Γ. Ο.Ε.: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ ΠΟΤΟΠΟΙΑ”: ΟΥΖΟ ΧΙΟΥ “ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ”

 

  1. “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “BIOSAMOS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΑΜΟΥ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΖΟΓΙΑ

 

  1. “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “ΓΚΑΡΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “CHIONY”: ΦΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

 

  1. “CITRUS Ι.Κ.Ε.”: ΓΛΥΚΑ & ΑΛΜΥΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ

 

  1. E.B.A. A.E.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΜΟΝ. Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ “LESVOS GOLD”

 

  1. “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ “MYTILANA” & “CRYSTAL” – ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΕΣ

 

  1. “ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΑ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ”& “LESVOS”

 

  1. ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΜΠΥΡΕΣ ΧΙΟΥ

 

  1. “Η ΛΗΜΝΙΑ” ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ & ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “Η ΠΑΓΩΔΙΩΤΙΣΣΑ”: ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΑΜΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

 

  1. “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”: ΟΙΝΟΙ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “Ι. ΓΚΙΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΧΥΜΟΙ, ΟΥΖΟ ΧΙΟΥ, ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ – ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΒΟΤΚΑ & ΒΟΤΚΑ ΠΕΠΟΝΙ

 

  1. “ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΟΝ. ΙΚΕ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΠΥΡΑ ΙΚΑΡΙΑΣ “ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ”

 

  1. “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ” & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ

 

  1. “ΚΑΤΣΙΚΗΣ Σ. ΗΛΙΑΣ”: ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΙΟΥ

 

  1. KISS THE EARTH”: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

 

  1. “ΚΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΩΝ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΚΤΗΜΑ OLON”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΗΜΝΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΡΕΝΑΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ

 

  1. “ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

  1. “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ

 

  1. LESVION OLIVE OIL”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΩΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ

 

  1. “LIMNOS ORGANIC WINES” ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ – TΣΙΒΟΛΑΣ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΜΑΡΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΕΛΙΕΣ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΣΑΜΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

 

  1. “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ”: ΟΥΖΟ “MATIS”, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “MELISSAVET”: ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΥΚΟΜΕΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ

 

  1. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΧΥΛΑ& ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΜΠΑΡΔΑ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΝΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΑ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣOΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΙΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΧΡΥΣΟΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

 

  1. “MYROVOLOS ORGANICS”: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ ΧΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ

 

  1. “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

 

  1. “NATUEVO ΙΚΕ”: ALOE VERA, ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΦΕΤΟΚΑΚΗ

 

  1. “NISSOS GREEK FOOD”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & DELICATESSEN, ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ

 

  1. “ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ”: ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ, ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΑΣΤΕΛΙΑ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΑΜΟΥ

 

  1. “OILON OLIVE OIL”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΩΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

  1. “ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ” Κ. ΛΟΥΠΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.: ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ “ΔΑΦΝΙΣ & ΧΛΟΗ”, “ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ” & “MAKARA”

 

  1. “OLIVE BENEFITS”: ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΑΜΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝΗ

 

  1. OMERTA COFFEE ROASTERS” ΛΕΣΒΟΥ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΦΕ, ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

  1. “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΠΗΣ”: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. PAPAYIANNIDES ELAITIS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “PITYS HERBS”: CHIOS HERB CULTIVATION, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΑΠΑΜΩΡΟΥ

 

  1. PLOMARI GOLD”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥΜΑΝΗ

 

  1. “ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ “AEGEAN GOLD”

 

  1. “SALAMOUSAS AGRIFOOD”: ΟΣΠΡΙΑ, ΑΛΕΥΡΑ & ΣΙΤΗΡΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΣΑΜΑΡΑ”

 

  1. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & CATERING ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΣΤΑΦΥΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ Α.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΑ, ΛΙΚΕΡ, ΤΣΑΪ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ, ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

 

  1. “ΣΟΥΣΑΜΛΗ Μ. Ο.Ε.”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΤΕΣΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ”: ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

  1. “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ” ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΚΥΡΗ: ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

 

  1. “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ& ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΓΩΝ

 

  1. “ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.”: ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ

 

 

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin