24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Ολοκλήρωση 1ου Ατομικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Σάμου και Ικαρίας

O Σκακιστικός Όμιλος Σάμου ανακοινώνει μέσω του Τύπου ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση του 1ου Ατομικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Σάμου και Ικαρίας.

Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κήρυκο από 24 – 28 του Φλεβάρη και σε αυτήν συμμετείχαν τέσσαρες σκακιστές από την Ικαρία και τέσσαρες από την Σάμο.

Στην τελική κατάταξη στην 1η θέση βρέθηκαν οι Μανώλης Χατζηνικολάου και Βαγγέλης Καραϊσκος, και οι δυο από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου, με 5.5 βαθμούς σε 7 αγώνες έκαστος.

Μετά τον αγώνα μπαράζ πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Μανώλης Χατζηνικολάου ο οποίος με αυτήν του την επιτυχία πέτυχε νόρμα Β Κατηγορίας και θα παίξει στο τουρνουά με νόρμα υποψηφίου μετρ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στην Ικαρία.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Στέλιος Βαλέρης (με 5 βαθμούς) από τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας ενώ στην 4η ο Σταμάτης Χασιώτης (με 4.5 βαθμούς) από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου. Με το αποτέλεσμα αυτό πέτυχε νόρμα Γ κατηγορίας.

Παράλληλα με το πρωτάθλημα ξεκίνησε και το Κύπελλο Ικαροσαμιακής φιλίας με συμμετοχή τεσσάρων σκακιστών από την Σάμο και τεσσάρων σκακιστών από την Ικαρία. Το Κύπελλο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μάρτη καθώς απομένουν οι παρτίδες μεταξύ των σκακιστών από την Σάμο (οι οποίες θα παιχτούν στην Σάμο) όπως και αυτές μεταξύ των Ικαριωτών οι οποίες θα παιχτούν στον Άγιο Κήρυκο.

Το Σάββατο 25 του Φλεβάρη οι σκακιστές από την Σάμο συμμετείχαν σε μια εκδρομή που οργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας και βρέθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Ραχών όπου στην αίθουσα Λιτάνη έπαιξαν με σκακιστές από τις Ράχες.

Πριν την έναρξη των αγώνων ο Βαγγέλης Καραϊσκος παρέδωσε ένα σκακιστικό μάθημα στους μικρούς σκακιστές από τις Ράχες ενώ ο Μανώλης Χατζηνικολάου έπαιξε σε έναν αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ με τους μικρότερους από τους παρευρισκόμενους.

Η φιλοξενία από την υπεύθυνη Ελένη Μάζαρη ήταν θερμή και ανανέωσαν το σκακιστικό ραντεβού τους για το κοντινό μέλλον.

Παράλληλα με την ομάδα των σκακιστών του Μέλισσου στην Ικαρία ταξίδεψε και μια σχολική σκακιστική ομάδα τεσσάρων μαθητών από την σκακιστική λέσχη Μιχαήλ Μποτβίνικ του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν με μαθητές από σχολεία της Ικαρίας τόσο στον Άγιο Κήρυκο όσο και στις Ράχες ενώ η συγκομιδή των μεταλλίων που απέσπασαν είναι εξαιρετική: ο Αργύρης Στασινής από το ΓΕΛ Καρλοβάσου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τις επιδόσεις του στα τουρνουά, όπως και η Μαρία Βαλασάκη και ο Γιώργος Τζουάνος από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Κλώθος και χάλκινο ο Τάσος Ιορδανίδης και οι δυο μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

Την τελευταία μέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκε και ένα τουρνουά μπλιτς στο οποίο νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Τέσκος από τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας ενώ στη 2η θέση βρέθηκαν οι Σταμάτης Χασιώτης από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου και Στέλιος Βαλέρης από τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Στο τουρνουά αυτό βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο ως πρώτος έφηβος ο Γιώργος Τζουάνος και η Μαρία Βαλασάκη ως το πρώτο κορίτσι της διοργάνωσης.

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια όμορφη τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας από τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νίκο Καλαμπόγια και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Όλοι οι σκακιστές από την Σάμο φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Maria Elena από τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας ενώ ταξίδεψαν δωρεάν στο νησί του Ίκαρου μετά την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων από την Dodekanisos Seaways.

Παρά το γεγονός ότι το απαγορευτικό της Καθαράς Δευτέρας ανέτρεψε (μερικώς) τα σχέδια επιστροφής των σκακιστών στην Σάμο, ο κ. Κοσμάς Κέφαλος που ήταν συνεχώς πανταχού παρών δεν άφησε ούτε στιγμή να προβληματιστούν οι σκακιστές από την Σάμο ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες της διαμονής και επιστροφής τους με την άρση του απαγορευτικού.

Ευχαριστούμε θερμά

την κ. Ελένη Μάζαρη, υπεύθυνη του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας στο τμήμα των Ραχών, για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία προς τους σκακιστές του ομίλου μας που βρέθηκαν στις Ράχες, τον κ. Κοσμά Κεφάλο για την πολύ ζεστή ικαριώτικη φιλοξενία που παρείχε στους μικρούς και μεγάλους σκακιστές του Ομίλου μας όλες τις μέρες των αγώνων. Η υποστήριξη του προς τον Όμιλό μας είναι σταθερή και θερμή από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ενώ οι σκακιστικές διοργανώσεις στις οποίες πρωτοστατεί είναι πάντα εξαιρετικά πετυχημένες δίνοντας μεγάλη σκακιστική χαρά στους συμμετέχοντες.

 

Ευχόμαστε η Κάισσα να τον έχει πάντα καλά!

 

Εκ μέρους του ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου,

Related posts

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin