Connect with us

Δήμος

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη για το Προσφυγικό

Published

on

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Σάμου, σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, για  το προσφυγικό ζήτημα και το μεταναστευτικό πρόβλημα επιβεβαιώθηκε η επιτακτική ανάγκη της υλοποίησης από την Κυβέρνηση της άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού.

Στην σύσκεψη, πέραν του Δημάρχου Σάμου, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Σάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σάμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί και Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της 79 ΑΔΤΕ, του Λιμεναρχείου Σάμου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Σαμίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, ο Συντονιστής πεδίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κ.Υ.Τ. Σάμου,  εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων,  εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και της Νομαρχιακής ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη σύσκεψη ,υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Σάμου, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τα Κέντρα Κράτησης των Προσφύγων, ενώ απαρίθμησε τους φορείς που δραστηριοποιούνται εντός αυτών: υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ένοπλες Δυνάμεις),  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Αστυνομία), υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής),  FRONTEX, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασύλου (ΕΑSO), Εντεταλμένος της Ε. Επιτροπής, Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, Μ.Κ.Ο και ο Ο.Α.Ε.Δ.

Μετά την απόφαση της ΚΕΔΕ σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, θα γίνουν παρεμβάσεις προς τον Πρωθυπουργό και τους Επιτρόπους Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη για την προσφυγική κρίση.

Κοινός τόπος όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, είναι η ανάγκη για την άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. Σάμου καθώς και η πλήρης εφαρμογή του Ν. 4375/2016 στον οποίο προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, που η ίδια η Κυβέρνηση καθόρισε στις 25 ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος,  χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του δήμου Σάμου ως θετική. Ο ίδιος περίμενε ότι σήμερα θα ήταν παρών στη σύσκεψη αυτή και κάποιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης να ενημερώσει  για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που προτείνουν, ώστε να φτάσουμε να μιλάμε επιτελούς για αποσυμφόρηση της Σάμου.

Ο κ. Κατρακάζος δήλωσε,τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια εγκαίρως είχαν κτυπήσει το καμπανάκι για την αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Σάμο αλλά η κυβέρνηση ήταν απούσα.

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δ.Σεβαστάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει διασπορά από την Σάμο στην ηπειρωτική χώρα των προσφύγων και μεταναστών ώστε να βοηθηθούν και οι ίδιοι άλλα και η τοπική κοινωνία και αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του  .Στην δευτερολογία του επισήμανε οτι παραβιάζεται η συμφωνία από την πλευρά της Τουρκίας.

Παράλληλα ,ενημέρωσε του παραβρισκόμενους ότι υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ του ιδίου και του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής.

Το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των 3 Βουλευτών του Σύριζα, Σάμου,Χίου και Μυτιλήνης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα  με  θεμα το προσφυγικό.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σάμου και οι φορείς.

Βασικά σημεία.

 Δημοτική παράταξη “Δράση Ενότητα Προοπτική”

Ο κ.Δ.Μηλίγκος δήλωσε ότι θα πρέπει, οι γέφυρες Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής με την Kεντρική εξουσία να αποκατασταθούν. Οι τρείς Δήμοι του Βόρειου Αιγαίου με την συμμετοχή της Περιφέρειας θα πρέπει να ενωθούν ώστε να δώσουν περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη στον κ. Σεβαστάκη, ώστε να πιέσει την Κυβέρνηση του για πλήρη αποσυμφόρηση της Σάμου.

Τονίστηκε και η ανάγκη δημιουργίας ειδικής επιτροπής προσφυγικής κρίσης.

 Δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Σάμου 

Ο κ.Κ.Τζίχας υποστήριξε ότι είμαστε σε αδιέξοδο,χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση και την ανησυχία της κοινωνίας ,έκανε λόγο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών στο Κ.Υ.Τ ενώ δεν θεωρεί λύση την μεταφορά τους στην ενδοχώρα αλλά στις χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν και οι ίδιοι .

Τέλος ο κ.Τζίχας, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία που επικρατεί στη Σάμο το τελευταίο διαστημα και απευθύνθηκε προς την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου να προβεί σε ενημέρωση, αν έχουν βάση η όχι όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται στο διαδίκτυο.

Δημοτική παράταξη ‘Ανατροπή”

Ο κ.Χ. Χατζηχριστοδούλου ζήτησε να βρεθεί τρόπος για την άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου και απευθύνθηκε στον βουλευτή Σάμου να πιέσει περισσότερο την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μην δημιουργηθούν στο μελλον και άλλα προβλήματα στο νησί .

 Δημοτική παράταξη “ΑΚΙΣ “

Ο κ. Α.Σίμος είπε ότι δεν θα πρέπει να μιλάμε για αποσυμφόρηση απλά , αλλά για απομάκρυνση του κέντρου από το νησί γιατί αποτελεί πρώτη γραμμή Άμυνας .

Επίσης,πρότεινε την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος με θεμα το προσφυγικό και ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου να αναλάβει τις διαδικασίες για την διενέργεια του.

Επιμελητήριο Σάμου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ.Κυριαζής επεσήμανε, ότι πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα όπως, να κλείσουν τα λιμάνια και το αεροδρόμιο του νησιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχουν όπως είπε πλέον, άλλα περιθώρια.

Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου 

Η Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κα Νίκη Βεργίνη δήλωσε ότι η αστυνομία συμμετέχει διαχειριστικά στην καταγραφή και στην στη φρούρηση του Κ.Υ.Τ και σκοπός τους είναι η πρόληψη της παραβατικότητας και πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του νησιού μας.

Λιμεναρχείο Σάμου  

Ο Υπολιμενάρχης της Σάμου κ. A.Ραμπατζίκος , τόνισε ότι το λιμενικό είναι εκείνο που αντιμετωπίζει τις προσφυγικές ροές.Τον Αύγουστο του 2017 είχαμε 1208 πρόσφυγες και μετανάστες, το Σεπτέμβριο 983 αφίξεις ,ενώ τον μήνα που διανύουμε μέχρι και σήμερα, ο αριθμός ανέρχεται στους 57 .

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου 

Ο Αντιπύραρχος Σάμου κ. Σ.Γιαννόπουλος δήλωσε, ότι σαν υπηρεσία είχαν κληθεί σε 8 περιστατικά πυρκαγιών στο Κ.Υ.Τ Σάμου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ παραμένει εντός του κέντρου για προληπτικούς λογούς ένα όχημα της υπηρεσίας.

Νοσοκομείο Σάμου 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ Θ. Λάζαρος, ανέφερε ότι το νοσοκομείο έχει υποστεί για το έτος  2016 επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του απο τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, 20%, ενώ για το 9μηνο του 2017 η επιβάρυνση φτάνει στο 50%.

Όσον αφορά τα στοιχεία που είχε στην διάθεση του ο διοικητής του νοσοκομείου καταδεικνύουν ότι στο νοσοκομείο Σάμου εισήλθαν το 2016 για περίθαλψη και πρώτες βοήθειες 5.380 άτομα με το κόστος να φτάνει  στα 180.000 ευρώ, ενώ το 2017 πάνω από 7.000 άτομα με το κόστος  να ανέρχεται στις  220.000 ευρώ.

Από την πλευρά του,  ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Ταμπαχανιώτης, αναφέρθηκε στην δημιουργία  δομών, για την εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών που θα λειτουργούν από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Ήδη στα γυμνάσια της πόλης της Σάμου υπάρχουν 15 με 17 παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ, όπου κηδεμόνας των παιδιών αυτών είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας.

Δικηγορικός Σύλλογος

Τέλος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γ.Κολλάρος είπε χαρακτηριστικά οτι επιβάλλεται να τηρηθεί ο νόμος 4375,ενώ έδωσε και παραδείγματα λέγοντας ότι υπάρχουν διοικητικές πράξεις για απέλαση προσφύγων και  μεταναστών οι οποίες δεν εφαρμόζονται και παραμένουν στο νησί για 7-8 μήνες .Παράλληλα προέτρεψε να ενεργοποιηθούν οι νομικές υπηρεσίες του δήμου Σάμου.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό .

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

«Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Ανατολικής Σάμου από το Πράσινο Ταμείο. 

Η οικονομικη επιτροπή του δήμου σε συνεδρίαση του, αποδέχεται την υλοποίηση της πράξη .

39.680,00€ η επιχορήγηση για την εκπόνηση του σχεδίου και τον καθορισμό των θέσεων και των προδιαγραφών των σταθμών φόρτισης.

Ως «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» ορίζεται το πρόγραμμα χωροθέτησης δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρονικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και θέσεων στάθμευσης αυτών, το οποίο θα εκπονηθεί από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων;

Ειδικότερα η προτεινόµενη πράξη αφορά την χρηµατοδότηση από το Πράσινο Ταµείο, σύνταξης του Σ.Φ.Η.Ο., συνολικού προϋπολογισµού 39.680,00 € πλέον Φ.Π.Α. Το περιεχόµενο της περιέχει υποχρεωτικά κατ’ ελάχιστον τα εξής:

Α) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των διοικητικών ορίων του Φορέα Εκπόνησης, στους χώρους στάσης και στάθµευσης του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α’ 57), καθώς και σε ελεγχόµενους από τους δήµους χώρους στάθµευσης και δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χιλίους (1.000) κατοίκους του δήµου, και ειδικότερα σε: •υφιστάµενους υπαίθριους δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, •υφιστάµενους στεγασµένους δηµοτικούς χώρους στάθµευσης, •υφιστάµενες παρόδιες θέσεις στάθµευσης, ελεύθερες και ελεγχόµενης στάθµευσης, ιδίως στα πολεοδοµικά κέντρα των δήµων και σε περιοχές αυξηµένης επίσκεψης και σε πυκνοδοµηµένες αστικές περιοχές, •νέους υπαίθριους/στεγασµένους χώρους στάθµευσης ή παρόδιες θέσεις στάθµευσης που χωροθετούνται µε σκοπό την εγκατάσταση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο.

Β) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε τερµατικούς σταθµούς και σε επιλεγµένα σηµεία των δηµοτικών και αστικών συγκοινωνιών, ώστε να καθίσταται δυνατή η ανωτέρω εγκατάσταση των σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο υψηλής ισχύος για την εξυπηρέτηση δηµοτικών και αστικών λεωφορείων και συγχρόνως να διασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούµενη αναµονή επαναφόρτισης για την οµαλή λειτουργία των λεωφορειακών γραµµών προς εξυπηρέτηση τουεπιβατικού κοινού,

Γ) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, ώστε οι προβλεπόµενες θέσεις στάθµευσης τουριστικών λεωφορείων να εξοπλίζονται µε σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον επί του συνόλου των υφιστάµενων θέσεων ή ενός (1) κατ’ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο,

∆) τη χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση Η/Ο τροφοδοσίας, ώστε οι προβλεπόµενες θέσεις στάθµευσης οχηµάτων τροφοδοσίας να εξοπλίζονται µε σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο για το δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον του συνόλου των υφιστάµενων θέσεων ή ενός (1) κατ‘ ελάχιστον σηµείου επαναφόρτισης Η/Ο.

Στις ανωτέρω θέσεις επιτρέπεται και η στάθµευση και η επαναφόρτιση Η/Ο που δεν εξυπηρετούν ανάγκες τροφοδοσίας µετά από τη λήξη του ωραρίου τροφοδοσίας και έως την επόµενη έναρξη.

Σε εµπορικές περιοχές και ιστορικά κέντρα πόλεων, χωροθετούνται παρόδιες θέσεις στάθµευσης – επαναφόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα και µοτοποδήλατα τροφοδοσίας τα οποία επιτρέπεται να κινούνται πέραν των ωραρίων τροφοδοσίας που ισχύουν για τα υπόλοιπα οχήµατα Ε) τη χωροθέτηση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε υφιστάµενα και νόµιµα καθορισµένα σηµεία στάσης ή στάθµευσης (πιάτσες) Ε.∆.Χ.-ΤΑΞΙ, και συγκεκριµένα µία (1) θέση Η/Ο ανά πέντε (5) θέσεις στάθµευσης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 18 του ν. 4710/2020.
Στα σηµεία επαναφόρτισης Η/Ο που ορίζονται µε την παρούσα απαγορεύεται να φορτίζονται Η/Ο, εκτός από Ε.∆.Χ.- ΤΑΞΙ.

ΣΤ) τη χωροθέτηση σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε χώρους στάθµευσης οχηµάτων ΑµεΑ, όπως αυτή περι γράφεται στο άρθρο 19 του ν. 4710/2020 Πέραν των ανωτέρω, στο Σ.Φ.Η.Ο. δύναται να περιλαµβάνεται (ενδεικτικά) και η χωροθέτηση δηµοσίως προσβάσιµων θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο σε δηµοτικές εγκαταστάσεις, πέραν των υποχρεωτικά προβλεπόµενων βάσει της κείµενης νοµοθεσίας, και η χωροθέτηση θέσεων στάθµευσης και σηµείων επαναφόρτισης Η/Ο για την εξυπηρέτηση του κοινού σε τερµατικούς σταθµούς και σε επιλεγµένα σηµεία του δικτύου δηµοτικών ή αστικών συγκοινωνιών.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ για συνάντηση δήμαρχων με Πρωθυπουργό

Published

on

By

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ   –  ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΑΙ «ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ» ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Άκρως απαράδεκτη, προσβλητική  για τους αγώνες των νησιωτών αλλά και αποκαλυπτική, η τοποθέτηση του δημάρχου ενώπιον του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για το προσφυγικό, με την οποία επιχειρεί  να   «ξεπλύνει» την αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα.

Ομολογεί ότι  «άδειασε» το λαό του δήμου και όλους τους Σαμιώτες που ξενυχτούσαν στου Ζερβού να μην γίνει το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ανέλαβε «να σπάσει το μπλόκο». Εκθειάζει το έργο του πρωθυπουργού και δηλώνει «συνειδητή»  συμπαράταξη με την κυβέρνηση.

  • Συμπαράταξη με μια κυβέρνηση που συνεχίζει τον εγκλωβισμό σε άθλιες συνθήκες προσφύγων και μεταναστών και τους αφήνει εκτιθεμένους στην πανδημία χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, τερματίζοντας τις αντοχές των ίδιων και των τοπικών κοινωνιών.
  • Συμπαράταξη με μια κυβέρνηση που το μόνο μέτρο που ξέρει ένα χρόνο πανδημίας με 6500 νεκρούς, είναι το «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων και τα μέτρα εγκλεισμού, χωρίς κανένα μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και πρόληψης.
  • Συμπαράταξη με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει τους δήμους χωρίς ουσιαστική ενίσχυση για τις επιπτώσεις του σεισμού , που 5 μήνες τώρα  ακόμη περιμένουμε τις «προκάτ» αίθουσες για τους μαθητές που έμειναν άστεγοι επειδή καταστράφηκαν τα σχολεία τους και τα χαλάσματα στις γειτονιές και τα χωριά να κρέμονται και να απειλούν τους διερχόμενους.

Το συμπέρασμά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση μετά και από την ενημέρωση που μας έγινε από τον δήμαρχο, είναι ότι όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από  την συνάντηση στου Μαξίμου αποσκοπούσε στο να ασκηθεί πίεση στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου, που κινητοποιούνται αυτές τις μέρες, να αποδεχθούν  την κατασκευή νέων Στρατοπέδων συγκέντρωσης και στα νησιά τους.

Σ’ αυτή  τη κατεύθυνση αξιοποίησε τους τρεις «πρόθυμους» δημάρχους  Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, με προεξάρχοντα το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου που με τη στάση του όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δώσει δείγματα «νομιμοφροσύνης». Διότι, η συμπαράταξη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, με την στρατηγική της Ε.Ε για το προσφυγικό και με την κυβέρνηση, είναι ουσιαστική και υπάρχει  από την αρχή της θητείας τους  .

Απλώς τώρα εγκαταλείφθηκαν και τα προσχήματα.

Ο «ανεξάρτητος»  κ. Στάντζος με την «ομολογία πίστης» ενώπιον του πρωθυπουργού, εξαρτήθηκε τελικά και επίσημα.  Διάλεξε στρατόπεδο,  ταυτίστηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ και τις επιλογές της. Ας απολογηθεί στους ψηφοφόρους του για την «ανεξαρτησία» που διακήρυττε προεκλογικά.

Ο λαός του νησιού μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να μην έχει καμιά αυταπάτη και καμιά εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή, η οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να παλέψει για τα προβλήματά του.

Πρέπει ο ίδιος να οργανώσει,  τώρα χωρίς αναβολή, τον αγώνα του μέσα από τα σωματεία του, τις επιτροπές αγώνα, τους Συλλόγους και τους άλλους λαϊκούς φορείς για όλα τα σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται όπως πάντα στη πρώτη γραμμή.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή