Connect with us

Σαμιακά

Περιοδεία Περιφερειάρχη στην Βόρεια Ελλάδα

Published

on

Την παρουσίαση  της τουριστικής καμπάνιας 2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για Διακοπές Αλλιώς» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού ολοκλήρωσε στην Βόρειο Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος  από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα.

Ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκε  με τουριστικούς πράκτορες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρουπόλεως. Παρουσιάστηκε η  καμπάνια και συζητήθηκαν κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να υπάρξει αύξηση των επισκεπτών στις νήσους  του Βορείου Αιγαίου.

Παρουσίαση έγινε και σε δημοσιογράφους και  Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως  σε  Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αφιερώματα για τις νήσους μας.

Στην Καβάλα  ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καβάλας κ. Μουμτζάκη, τους Προέδρους  του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού κ. Πεφάνη και του Φορέα «Δημωφέλεια» κ. Αγγελίδη. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των δύο φορέων  αφού η Καβάλα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις νήσους του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κ Μουτζούρη από την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Στην Θεσσαλονίκη στις 12.06.2020 σε πολύ καλό κλίμα και με έντονη την διάθεση συνεργασίας υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Ζέρβα και την Εντεταλμένη  Σύμβουλο Τουρισμού κα Καραγιάννη.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και γνωστός τουριστικός πράκτορας  κ.Ζορμπίδης υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη τονίζοντας ότι το ΕΕΘ είναι έτοιμο να συνδράμει κάθε προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στις  νήσους του Βορείου Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί εθνική  υποχρέωση. Επεσήμανε ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποζητά ένας τουρίστας. Ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τις ιδέες και τις προτάσεις του κ. Ζορμπίδη προκειμένου να μελετήσει την εφαρμογή τους.

Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 13.06.2020 με τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη  συζητήθηκε η αξιοποίηση των  νέων δεδομένων και η μετατροπή  της  κρίσεως σε ευκαιρία προωθήσεως  του εσωτερικού τουρισμού και αναδείξεως  των περιοχών μας,  με τη δυνατότητα που  δίνει και η νέα  ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη- Λήμνος.  Την  ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ.  Δημοσχάκη. Κεντρικό  ρόλο στη συζήτηση είχε το ζήτημα του κοινωνικού τουρισμού που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης απεύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση στους Εβρίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές των νήσων του Βορείου Αιγαίου.

Την Δευτέρα 15.06.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε συνολικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού των νήσων του Βορείου Αιγαίου σχετικά με  τις συναντήσεις του στην Βόρεια Ελλάδα  και μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών  της Βορείου Ελλάδος  στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και επαγγελματίες  του Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Σαμιακά

Αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους

Published

on

By

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και με την συνδρομή και παρέμβαση των κ.κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου Βουλευτού Σάμου, Τριαντόπουλου Χρήστου κεντρικού συντονιστή, Θαλλασινού Θαλλασινού τοπικού συντονιστή αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό που έπληξε το νησί μας, έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με Ένωση Ξενοδόχων Σάμου

Published

on

By

Με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μεταφορών, κ. Νίκο Νύκτα, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Σάμου, κ. Χατζηδημητρίου Γεώργιος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άψογο κλίμα, συζητώντας πολλά θέματα για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και τη δημιουργία δράσεων, έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί και επισήμανε ότι η προσοχή της Περιφέρειας είναι εστιασμένη στη Σάμο, χαρακτηρίζοντας το νησί μας κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ξενοδόχων εστίασε την προσοχή του αντιπεριφερειάρχη στο πολύ σημαντικό θέμα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ και έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το άνοιγμα της Ισραηλινής αγοράς στο νησί μας.

«Η Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου συνεχίζει να εργάζεται με αισιοδοξία και συνεχείς επαφές που ευελπιστούμε πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

50 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν απο Σάμο για Πειραιά

Published

on

By

Αναχώρησαν την Δευτέρα 19 Απριλίου απο την Σάμο, 50 αιτούντες άσυλο με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Στη Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαμένουν 2.803 πρόσφυγες- μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή