Connect with us

Sports

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σχολή προπονητών UEFA C και D στη Σάμο

Published

on

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της σχολής προπονητών UEFA C και D που διοργάνωσε η ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Σάμου και πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι Σάμου από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019.

Έξι μέρες θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης, τα μαθήματα έγιναν από έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς του χώρου.
Στο UEFA C συμμετείχαν 18 μαθητές ενώ το D 70-75 παράγοντες.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή :samossport.gr

 

 

 

Comments

comments

Sports

Πρόθυμος να καλύψει θέση στη Volley League ο Κέρκης Σάμου!

Published

on

By

Έτοιμος να καλύψει τυχόν θέση που θα προκύψει στη Volley League λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει φέτος η λίγκα, παρουσιάστηκε ο Κέρκης Σάμου.

Ο περσινός φιναλίστ των μπαράζ ανόδου (αντιμετώπισε τον ΟΦΗ που τελικά προβιβάστηκε στη Volley League) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Ο Α.Σ. Κέρκης είναι ένα ιστορικό σωματείο που εδρεύει στο πανέμορφο νησί της Σάμου με έδρα τον Μαραθόκαμπο. Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1978 και το 1980 γεννήθηκε το τμήμα βόλεϊ, το οποίο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με πολλές επιτυχίες.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ο Α.Σ. Κέρκης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του κατακτώντας την 2η θέση στα μπαράζ ανόδου, όπου ηττήθηκε στον τελικό από την άξια πρωταθλήτρια ομάδα του ΟΦΗ.

Ωστόσο ως φιναλίστ στον τελικό της ανόδου θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα, σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ομάδων, να συμμετέχουμε στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Volley League (Α1 ανδρών).

Ως εκ τούτου και κατόπιν των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών μας με τους αρμόδιους φορείς (Ε.Ο.ΠΕ. & Ε.Σ.Α.Π.) θα θέλαμε να εκδηλώσουμε και επίσημα το ενδιαφέρον μας για την κάλυψη της κενής θέσης που ενδέχεται να προκύψει στο Πρωτάθλημα της Volley League.

Η προετοιμασία, η οργάνωση και η εφαρμογή ενός τέτοιου εγχειρήματος αντιλαμβάνεστε ότι κρύβει τεράστιες δυσκολίες, αλλά όλοι εμείς στον Α.Σ. Κέρκη είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας μας στην οποία όμως, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η επαγγελματική πετοσφαίριση στην Ελλάδα, αλλά και του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που υπάρχει, χρειάζεται και η άμεση συμβολή του Συναιτερισμού με κάποιες γενναίες αποφάσεις.

Έχοντας ουσιαστικά 15 ημέρες για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ ζητούμε από την ΕΣΑΠ και τα μέλη της να αποφασίσουν έτσι ώστε τη φετινή χρονιά να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Volley League, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ όταν κάποιο από τα μέλη της δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους εμπλεκόμενους (Προπονητές, αθλητές κ.α.).

Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση η αναγκαία, λόγω των συνθηκών που περιγράψαμε παραπάνων, πρόταση μας να χρησιμοποιηθεί αρνητικά και διαλυθούν ομάδες εις βάρος της ποιότητας του Πρωταθλήματος. Άλλωστε όλοι εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ποια ρόστερ έχουν, ήδη, υλοποιηθεί.

Πρόθεση μας είναι, με τη μικρή πίστωση χρόνου που θα μας δοθεί, να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική η οποία θα τιμά το πρωτάθλημα, αλλά και το νησί μας και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΣΑΠ και όλα τα μέλη της να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το προϊόν, δημιουργώντας ένα νέο πόλο ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα».

www.fosonline.gr

Comments

comments

Continue Reading

Sports

Γιάννης Γρηγορακάκης : Οι ανακρίβειες και η αλήθεια για το στάδιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Μετά την συντριπτικά πλειοψηφική,απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου για αλλαγή του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου Καρλοβάσου και αντικατάστασή του με πλαστικό προχωρημένης γενεάς και φύσης, οι ελάχιστοι που μειοψήφησαν σύσσωμοι ξεσηκώθηκαν και τα επιχειρήματά τους καθημερινά αναπτύσσουν.

Έτσι τα πράγματα αυτοί αντιλαμβάνονται και αναφαίρετο δικαίωμα έχουν,την άποψή τους δημόσια να εκφράζουν.Θα έπρεπε όμως,η άποψη αυτή σε πραγματικά γεγονότα και απτά στοιχεία να είχε στηριχθεί,κάτι που δυστυχώς δεν έγινε!

Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να ισχυρίζεσαι ότι το γήπεδο σήμερα βρίσκεται σε “άριστη” κατάσταση, όταν το ίδιο “κραυγάζει” πως για το ποδόσφαιρο,είναι τελείως ακατάλληλο!

Τις “κραυγές” όμως για να ακούσεις, πρέπει τον χώρο να πατήσεις και μερικά βηματάκια επάνω στο “πράσινο” να κάνεις. Τότε,αμέσως θα διαπιστώσεις ότι:

Χλοοτάπητας στην ουσία δεν υπάρχει,αφού τριφύλλι,μολόχα και διάφορα άλλα πλατύφυλλα τον χώρο πλέον καταλαμβάνουν,όπου μόνιμα κι ευδοκίμως αυτά φύονται και συνέχεια εμφύτως ευδοκιμούν!
*Το έδαφος κάτω από την “πρασινάδα” είναι γεμάτο λακκούβες,που κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών κρύβουν και το καλό ποδόσφαιρο απαγορεύουν!
*Το υπέδαφος,από κάμπιες έχει κατακλυσθεί,που με τις ρίζες της χλόης τρέφονται και τα πουλιά προσελκύουν,που για να προσεγγίσουν τη λεία τους,το χώμα με τα ράμφη τους ανασκάπτουν.
Αυτή,η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν είναι πλέον αναστρέψιμη και μια εκ βάθρων ανακαίνισή του εδώ και τώρα απαιτείται.

Αφαίρεση,δηλαδή,σε βάθος του πράσινου (χλόης και ζιζανίων),στρώση παρθένου χώματος κι εξαρχής σπορά ή τοποθέτηση έτοιμων λωρίδων χόρτου.Να σημειώσουμε εδώ ότι,μία τέτοια επέμβαση στον χλοοτάπητα κοστίζει περίπου όσο και ο πλαστικός,με τον Δήμο επιπρόσθετα να δεσμεύεται:

*Τη συνεχή συντήρηση σε καταρτισμένο γεωπόνο υπεύθυνα να αναθέσει.
*Τη χρήση του γηπέδου συνέχεια να ελέγχει και στην ελάχιστη επιτρεπτή να την περιορίζει.
*Στην εύρεση και κατασκευή ενός κατάλληλου βοηθητικού χώρου άμεσα να προχωρήσει.
Αν κάποιο από τα παραπάνω παραμεληθεί να γίνει,ο αγωνιστικός χώρος σε λίγα χρόνια θα καταστραφεί και θα απαιτεί πάλι μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις!
Με τη χρήση του πλαστικού χλοοτάπητα,όλες οι δεσμεύσεις αίρονται, ο Δήμος θα επέμβει,αν χρειαστεί,μετά την παρέλευση δέκα τουλάχιστον χρόνων και το Καρλόβασι θα διαθέτει ένα γήπεδο,το οποίο θα μπορεί, προγραμματισμένα ,συνετά αλλά και με εξωστρέφεια,να χρησιμοποιείται:
*Για τις προπονήσεις και τους αγώνες των Σωματείων της περιοχής,της Εκπαιδευτικής κοινότητας,του Στρατού και των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.
*Για την περιοδική διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Μικτών Ομάδων Υποδομών των πέντε ΕΠΣ Αιγαίου,που διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου.
*Για την διεξαγωγή Τουρνουά Ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών κάθε χρόνο,με τη συμμετοχή Ομάδων από τις Κυκλάδες,τη Χίο,τη Λέσβο και αλλού.
*Για την διεξαγωγή Αιγαιοπελαγίτικων και άλλων Αγώνων Στίβου,αφού η υφή του χλοοτάπητα δεν αποτελεί πλέον κώλυμα.

Εδώ,αξίζει να προσθέσουμε και τα εξής:

*Πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων ή Τουρνουά σε αυτό το γήπεδο δεν γίνεται! Δεν μπορούμε λοιπόν να τα διεκδικήσουμε και να τα φιλοξενήσουμε κάθε 4-5 χρόνια το πρώτο και σχεδόν κάθε χρόνο το δεύτερο.
*Οι φιλοξενούμενοι στην περίπτωση των Μικτών Ομάδων μπορεί να φθάσουν τους 350,ενώ στα Τουρνουά ίσως ακόμη περισσότεροι.

Η Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ,στο ΔΣ της οποίας έχω την τιμή να συμμετέχω,έχει στο πετσί της νιώσει τους περιορισμούς,τις απαγορεύσεις,τους μακρόχρονους ή βραχύβιους ξενιτεμούς καθώς και την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Για τούτο όλα τα παραπάνω μεθοδικά και σε βάθος μελέτησε και προ μηνών ζήτησε από τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ την αντικατάσταση
του φυσικού χλοοτάπητα με πλαστικό.

Επόμενο ήταν,με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόλυτα να συνταχθεί και το μέλλον του ποδοσφαίρου στην πόλη με περισσότερη αισιοδοξία τώρα πια να ατενίζει. Τη στιγμή μάλιστα,που διευθέτησε ένα,κληρονομημένο από παλαιότερες Διοικήσεις, τεράστιο για τα δεδομένα της χρέος,ελπίζοντας ότι κι εκείνοι που το δημιούργησαν θα φιλοτιμηθούν και ανάλογα θα συμβάλουν.

Γνωρίζω ότι,αυτή η πρωτοβουλία μου κάποιους θα δυσαρεστήσει και άλλοι
ίσως την παρεξηγήσουν.

Καλώ τους πρώτους σφαιρικά την κατάσταση να εξετάσουν,το συμφέρον του “δήμου” πάνω από κάθε τι άλλο βάζοντας.Τους βεβαιώνω δε ότι,το Στάδιο θα συνεχίσει και με τον πλαστικό χλοοτάπητα το “στολίδι” της πόλης μας να αποτελεί,ένα “στολίδι” όμως λειτουργικό και όχι για να λέμε απλά ότι υπάρχει!Στους δεύτερους δεν απαντώ,γιατί ο κόπος άδικος αφού συνήθως “εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια”.

Γιάννης Γρηγορακάκης

Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΠΣ Σάμου
&
Γ.Γραμματέας Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Comments

comments

Continue Reading

Sports

3 Χρυσά και 3 Χάλκινα για την Αναγέννηση Σάμου – Rhenia Tours

Published

on

By

31οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου.

Με 3 Χρυσά και 3 Χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της, επιστρέφει απο τη συμμετοχή της στους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου που έγιναν στη Μυτιλήνη το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου η ομάδα στίβου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ-RHENIA TOURS. Αναλυτικά οι επιδόσεις και η κατάταξη των αθλητών-αθλητριών

ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΙΑΣΩΝ 1ος στα 400μ Α 50΄΄18…….και 3ος 100μ Α 11΄΄27

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ στον Ακοντισμό Α 3ος με 49,04

ΣΚΑΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στα 3000μ Α 8ος με 10΄00΄΄67

ΣΟΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Σφαιροβολία Π 4ος 12,53

ΜΑΛΛΕΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ Σφαιροβολία Π 10ος 11,14

ΜΕΚΡΑΣ ΒΑΙΟΣ 1000μ ΠΠΑ 6ος 3΄02΄΄85

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 300μ ΠΠΑ 4ος 41΄΄41

ΚΑΡΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩ Ακοντισμός Γ 1η 38,66

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ακοντισμός Κ 1η 34,31…..Σφαιροβολία ΠΚΑ 6η 9,97

ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1000μ ΠΚΑ 10η 3΄44΄΄10

ΓΡΑΒΙΩΤΗ ΖΩΗ Ακοντισμός Γ 3η 30,55……Ακοντισμός Κ 4η 32,63

Στη Γενική Βαθμολογία η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ-RHENIA TOURS κατέλαβε την 9η θέση με 44 βαθμούς επι 41 σωματείων που μετείχαν των αγώνων.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017