29.4 C
Σάμος
12/08/2022
Σαμιακά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, με τίτλο:«Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία  με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), το Κέντρο  Φυσικής  & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα,  03 & 04 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου και το παρακολούθησανμαθητές του 1ου & 2ουΓυμνασίου Σάμου και μαθητές του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Σάμου & του Δημοτικού Σχολείου  Βαθέος.
Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, με βασικό ομιλητήτον κ.Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, ο οποίος είναι Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων και Motivational Speaker με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. και την κ.Θάλεια Κιούση, Υπέυθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία, το πρόγραμμα επιδίωξε να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστίασε στην:

  1. Εξοικείωση των μαθητών με την εικόνα της αναπηρίας
  2. Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά και στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους
  3. Διευκόλυνση της επικοινωνίας των μαθητών γενικής εκπαίδευσης με νέους με αναπηρία
  4. Ενεργοποίηση “αντανακλαστικών” κοινωνικής συλλογικότητας, ευθύνης & αλληλεγγύης για την δημιουργία μελλοντικών συνειδητοποιημένων πολιτών.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία  με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)και το Κέντρο  Φυσικής  & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, υλοποίησε την Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018, στις 19:00μ.μ στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου, ημερίδα – εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου εξοικείωσης με την αναπηρία και την διαφορετικότητα, με τίτλο:«Σκέψου διαφορετικά»

Ο ανοιχτός αυτός διάλογος είχε ως στόχο την άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης.

Κεντρικός Ομιλητής: Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων και Motivational Speaker με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.

Την εκδήλωση προλόγισε, η κ. Γραμματική Τριτσινιώτου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου και εκ μέρους του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Αντωνία Κονταξή.

Παρευρέθησαν,  η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ – ΔΟΠΠΟΝΑΣ και Δημοτική Σύμβουλος,  κ. ΆννηΑνδρεάδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.-Σαμιακή Αρωγή και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος Σάμου, κ. Νίκος Βαρούμας, ο Επιτελάρχης της 79 ΑΔΤΕ κ. Α. Χατζηαθανασίου, αντιπροσωπεία της 79 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του  Κέντρου  Φυσικής  & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, τις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια διοργάνωσης του προγράμματος αυτού, καθώς επίσης, τη Διεύθυνση του  ξενοδοχείου «DoryssaSeaSideResort» για τη δωρεάν φιλοξενία των συνεργατών του ΣΚΕΠ και τη Δ/νση του ΓΕΛ Σάμου, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Η μέθοδος της συνεργασίας του  συν- σχεδιασμού  και των συν –δράσεων είναι βασική πολιτική του Δήμου μας ο οποίος ως ένας από τους τρείς  πιστοποιημένους δήμους- πόλεις  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ αλλά  και ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, (ΕΔΔΥΠΠΥ), υλοποιεί δράσεις πρόληψης και προαγωγής που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, τις ευπαθείς ομάδες και την πρόληψη αυτών.

Related posts

Με αίθριο καιρό και κανονικές θερμοκρασίες ο εορτασμός του 15Αύγουστου

admin

Πυθαγόρειο: Διαπληκτίστηκαν και του κάρφωσε ένα ψαλίδι κουζίνας στη πλάτη

admin

Συνάντηση μεταξύ Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Εργατικού Κέντρου

admin

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον αύλειο χώρο  του Δημαρχιακού Μεγάρου Δυτικής Σάμου

admin

Πολιτιστική Εκδήλωση Μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών

admin

Την ανάμνηση των εγκαινίων της εορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής

admin

Την έσερνε στο δρόμο για να της αρπάξει την τσάντα

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Σάμος: Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στους νεοαφιχθέντες

admin

Προκήρυξη μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα