6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Πολιτικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σάμο

Η στάση του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Βαθύ της Σάμου ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, με μεγάλη επιτυχία ! Το Τ.Σ Σάμου της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ, μαθητές, εργαζόμενους, φοιτητές, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό από τον Μανώλη Τσακουμάκη, μέλος του Τ.Σ Σάμου της ΚΝΕ, που αρχικάστάθηκε στην ιστορία και το σύνθημα του Φεστιβάλ σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή έχει κατακτήσει τη δική του ιστορία. Οι σκηνές και οι χώροι του Φεστιβάλ έχουν συνδεθεί με όλες τις μεγάλες και σημαντικές στιγμές της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Στα 47 του χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μία πλούσια πολιτιστική παρέμβαση.»

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους όρους δουλειάς που αντιμετώπισαν για άλλο ένα καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό, την ένταση της εκμετάλλευσης που κρύβεται πίσω από τη φανταχτερή βιτρίνα των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου, αλλάκαι στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που γίνεται χωρίς τα απαραίτητα μέτραπροστασίας της υγείας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, χωρίς καμία πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που άφησε πίσω της η τηλεκπαίδευση.

Ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, που ξεκίνησε τιμώντας τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που με το έργο του «έπιασε το σφυγμό μιας εποχής που πλέον το καπιταλιστικό σύστημα έχει σαπίσει, δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά πολέμους, θάνατο, φτώχεια, ανεργία.»

Ενώ συνέχισε προβάλλοντας την πρόταση του Κόμματος, τις θέσεις του για το σύνολο των εξελίξεων και τη μεγάλη συμβολή της καθημερινής δράσης του στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:«Το μέλλον μπορεί να είναι και θα είναι ο σοσιαλισμός. Η κοινωνία που οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και ιδιοκτήτες του. Γιατί σήμερα άλλος δουλεύει και παράγει τον πλούτο και άλλος τον καρπώνεται. Οι εργάτες που δουλεύουν, που δεν μπορούν να πάνε διακοπές, αντιμετωπίζουν τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την ακρίβεια και άλλα. Και τα αφεντικά, χωρίς να δουλεύουν ζουν βασιλικά. Γυρνάνε στη Μύκονο και την Κυανή Ακτή, την ώρα που εμείς το σκεφτόμαστε να πάμε μονοήμερη. Έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες και δίνουν τεράστια ποσά και πολλά άλλα. Και χωρίς να έχουν δουλέψει. Γιατί έχουν δουλέψει άλλοι γι’ αυτούς.

Τι έχουν αυτοί που δεν έχουμε εμείς; Τα μέσα παραγωγής. Γι’ αυτό πρέπει να τους τα πάρουμε. Έτσι γινόμαστε αφέντες στον τόπο μας, κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.(…) Η καπιταλιστική ιδιοκτησία είναι εμπόδιο. Το προοδευτικό είναι η κοινωνική ιδιοκτησία.»

Ακολούθησε η συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα που με την ενέργεια και τα τραγούδια τους ηλέκτρισαν το χώρο, ξεσηκώνοντας πραγματικά μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ περιηγήθηκαν στους χώρους του, διαβάζοντας τα ταμπλό της έκθεσης με θέμα τις φυσικές καταστροφές,διαλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες νέες και παλιότερες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχήςτο επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουν. Ενώ πολλοί είχαν την ευκαιρία να συστηθούν με το σκάκι και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε αυτό, με τη συμβολή του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Μέλισσος.

Το αντάμωμα αυτό είναι σίγουρο, πως γέμισε όλους και όλες με αισιοδοξία και πείσμα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας σε όλους τους χώρους!

Related posts

Ευχαριστήρια επιστολή του υφυπουργού Χρ.Τριαντόπουλου στον Αλ. Λυμπέρη

admin

Εξεταστικό κέντρο στη Σάμο για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

admin

Σχόλιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου με αφορμή την δημιουργία Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στο Νομό Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

admin

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin

Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

admin

Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

admin