13.9 C
Σάμος
11/12/2023
Σαμιακά

Ολοκληρώθηκε το σχολικό πρόγραμμα περί φιλοζωίας

Με την επίσκεψη του 3. Δημοτικό Σχολείο Σάμου τελειώνει το φετινό σχολικό πρόγραμμα περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου με τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη. Σας υπενθυμίζουμε, πως πριν είχαμε πάει στο 1. Δημοτικό Σχολείο Σάμου, του Κοκκαριού και των Μυτιληνιών.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θεωρείται από τους πιο βασικούς στόχους του σωματείου μας, επειδή τα παιδιά και οι νέοι είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλοζωίας.

Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 6.6. για την 4. και 5. τάξη και την παρακολούθησαν συνολικά 37 παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σωματείο μας ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κυρία Πέλλα Παππά, τον διευθυντή του 3. Δημοτικό Σχολείου Σάμου κ. Μανδουραράκη Γιάννη, τις δασκάλες, τον διευθυντή της αστυνομίας κ. Μαϊστρέλη Δημήτρη, τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Βαλσάμη Νίκο, την νηπιαγωγό Μητσού Κέλλυ  και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον. Το εκπληκτικό μάθημα θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά.

Φυσικά θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά σε άλλα σχολεία.

Τα σχόλια των εκπαιδευτικών και των μαθητών σας μεταφέρουν μια ζωντανή εικόνα αυτού του πρότυπου μαθήματος. Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα τα γραπτά των παιδιών, από τα οποία σας γνωστοποιούμε εδώ μια μικρή επιλογή.

Ένας από τους σκοπούς της αγωγής των μαθητών στο σχολείο είναι και η καλλιέργεια της αγάπης για τη φύση, η συνειδητοποίηση της ανάγκης προστασίας της, η ανάπτυξη του σεβασμού απέναντι σε κάθε μορφή ζωής –και στα ζώα φυσικά.

Πιστεύουμε ότι είμαστε μια σχολική κοινότητα που αγαπά τα ζώα κι αυτό το δείχνει κι ο μεγάλος αριθμός παιδιών και εκπαιδευτικών που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια.Γι΄ αυτό και η επίσκεψη σήμερα στο σχολείο ανθρώπων που με αφοσίωση αγαπούν και φροντίζουν ζώα, αλλά και των τριών υπέροχων σκύλων που έφεραν μαζί τους, μας συγκίνησε και μας ενθουσίασε όλους!!

Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε, να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τον κύριο Δημήτρη, συνοδό και συνεργάτη του αξιαγάπητου αστυνομικού σκύλου Τζάκσον, έναν αστυνομικό φιλικό και προσιτό, που ολοφάνερα αγαπάει πολύ τα σκυλιά, την κυρία Μπριγκίτε, ακούραστο μέλος του Φιλοζωικού σωματείου Σάμου που μεριμνά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του νησιού μας, την κυρία Κέλλυ, «μαμά» δυο υπέροχων μικρών σκυλιών , τον κύριο Νίκο, εκπαιδευτή σκύλων και την κυρία Πέλλα , από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου , η οποία οργάνωσε για μας την επίσκεψη αυτή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι μαθητές μας, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με ελάχιστες προτροπές, ήταν άψογοι! Με σεβασμό και ενδιαφέρον άκουσαν όλα όσα οι καλεσμένοι μας είπαν για τα σκυλιά: ποια φροντίδα χρειάζονται, πώς μας βλέπουν, πώς επικοινωνούν μαζί μας, πώς να τα πλησιάζουμε χωρίς φόβο και να τα κατανοούμε. Και βέβαια ενθουσιάστηκαν με τον υπέροχο Τζάκσον, τον αστυνομικό σκύλο που ανιχνεύει εκρηκτικά και αγαπά πολύ όλα τα παιδιά, την πανέξυπνη Κούκι που είναι εκπαιδευμένη να προστατεύει τη διαβητική «μαμά» της από το να πάθει υπογλυκαιμία, κάτι που κανείς μας δε γνώριζε ότι τα σκυλιά μπορούν να κάνουν, και τη γλυκιά Χάνι , η οποία ήταν ένα φοβισμένο και ταλαιπωρημένο αδεσποτάκι και τώρα που έχει ένα σπίτι δικό της και ανθρώπους που την αγαπούν, έγινε ατρόμητη, ζωηρή και φιλική με όλους!! Και τα τρία ζώα δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αμέτρητα χάδια από πολλά, άγνωστα σ΄ αυτά , παιδικά χεράκια για πολλή ώρα!

Τους ευχαριστούμε όλους, γιατί μας θύμισαν πόσες υπέροχες υπηρεσίες μας προσφέρουν οι πιστοί φίλοι μας οι σκύλοι και πόσο πλούσια κάνει τη ζωή μας η συμβίωση μαζί τους, καθώς και την υποχρέωση μας να φροντίζουμε, να προστατεύουμε και να υιοθετούμε τα αδέσποτα ζώα!Περάσαμε καταπληκτικά σήμερα!

Με εκτίμηση,

οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Related posts

8ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

admin

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

admin

Μεγάλη νίκη της ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου

admin

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin