Connect with us

Πολιτικά

Ομιλία του Βουλευτή Σάμου για τις εκπαιδευτικές δομές

Published

on

Η ομιλία του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: “Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σεβαστάκης δήλωσε: “Για τη χώρα μας η παιδεία αποτελεί το προνομιακό και κεφαλαιώδους σημασίας πεδίο. Μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες να εξυγιάνουμε παθογένειες, να λύσουμε προβλήματα και να συνδέσουμε τις διάσπαρτες επικράτειες συγκροτώντας ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό συνεχές….”

Comments

comments

Πολιτικά

Κίνημα Αλλαγής Σάμου: Κάρλας ή Παπαθεοφάνους;

Published

on

By

Σύσκεψη πραγματοποίησε το Κίνημα Αλλαγής στη Σάμο, το απόγευμα της Δευτέρας (15/10) στο ξενοδοχείο «Σάμος», με αποκλειστικό αντικείμενο τις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να τεθεί το πολιτικό πλαίσιο, αλλά και να προταθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού, που θα διεκδικήσει την εκλογή του στις δημοτικές εκλογές.

Τα ονόματα που μπαίνουν στην κούρσα της διεκδίκησης, για το χρίσμα του επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΙΝΑΛ στη Σάμο, με ανοικτές διαδικασίες μέχρι τέλος του μήνα, είναι αυτά του Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και του Μανόλη Κάρλα.

O κ. Παπαθεοφάνους ζήτησε την στήριξη της παράταξης, ενώ ο ο πρώην δήμαρχος Πυθαγόρειου κ. Γιώργος Γεωργιάδης, διάβασε το μηνυμα του πρώην Νομάρχη Σάμου Μανόλη Κάρλα, το οποίο έλεγε τα εξής: Θα μπορούσα να συζητήσω την συμμετοχή μου σε ένα πλατύ αυτοδιοικητικό σχήμα,αρχών,με υποψήφιο δήμαρχο κατά προτίμηση, αυτοδιοικητικό κοινής αποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στέλεχος του κινήματος κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ανακοίνωσε στην αίθουσα, ότι δεν ενδιαφέρεται να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού.

Το Samos24, επικοινώνησε με τον κ. Τριανταφύλλου ο οποίος δήλωσε για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση αυτή :

« Λόγω και ανειλημμένων υποχρεώσεων, κυρίως επαγγελματικών δεν θα είμαι υποψήφιος για επικεφαλής.  

Πάντα με αξιοπρέπεια αφού θα συνεχίσουμε το έργο της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Συνεχίζω να τηρώ στάση πολιτικής λογικής χάριν ενότητας του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου.

Δεν αποκλείω απλή υποψηφιότητα σε κάποιο ψηφοδέλτιο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Θυμίζουμε την δήλωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, στις 13 Ιουνίου 2018,  ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο οποίος καλούσε σε συστράτευση του κατοίκους του νησιού, για ένα καλύτερο αύριο στον δήμο Σάμου.

Τέλος, στη σύσκεψη απέρριψαν  κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Σάμου

Published

on

By

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Σάμου

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας χωρίς να μπορεί να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον πλεόν τραγικό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής που όλα τα μετρά με το κέρδος.

Από τη μια, η Fraport, που διαφημίζει τα εκατομμύρια που θα ρίξει στα περιφερειακά αεροδρόμια για την αναβάθμισή τους και κομπάζει μαζί με τους tour operators και τους μεγαλοξενοδόχους για την αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου. Κι, όμως, δε θεωρεί σκόπιμη – ή μάλλον επικερδή – τη λειτουργία ιατρείου όλο το 24ωρο σε ένα χώρο που δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες.

Από την άλλη, η κυβέρνηση, που περηφανεύεται για την ανάπτυξη που έρχεται, για τα ρεκόρ του τουρισμού, που δίνει δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, για το ΝΑΤΟ, που τρέχει να σώσει για άλλη μια φορά τις τράπεζες. Κι όμως, «δεν έχει χρήματα» για να διορίσει γιατρούς που θα μπορούσαν να στελεχώσουν ένα ιατρείο 24ωρης λειτουργίας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε ένα τέτοιο νευραλγικό χώρο εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι. Γιατί τα ρεκόρ, τα βραβεία, τα τεράστια κέρδη των εταιρειών βγαίνουν από τη δική τους δουλειά. Γιατί στον 21ο αιώνα είναι ντροπή να πεθαίνουν εργάτες αβοήθητοι στο χώρο δουλειάς.

Το ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην ανεχθούν άλλο την δουλειά σε επικίνδυνες συνθήκες, να μη συμβιβαστούν άλλο με τέτοιες καταστάσεις. Η λογική των μειωμένων απαιτήσεων πρώτα και κύρια στο χώρο δουλειάς, είτε αφορά το μεροκάματο, είτε τις συνθήκες εργασίας, οδηγεί σε ζωές λάστιχο και σε τραγικές εξελίξεις όπως αυτή.

Με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για συνθηκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου, για πλήρως στελεχωμένο ιατρείο 24ωρης λειτουργίας με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Εκδήλωση – συζήτηση στο Καρλόβασι

Published

on

By

Την έξοδο από τα μνημόνια πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να εξαπατήσει το λαό και να αποκρύψει την πραγματικότητα του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Τα κυβερνητικά παραμύθια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όμως να κρύψουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του λαού, την καταλήστευση του εισοδήματός του, την επέκτασης της ανεργίας και των κάθε είδους ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη φορομπηξία και το ξεπουλήμα της δημόσιας περιουσίας.

Αυτή η πραγματικότητα δεν αποτελεί για το σύστημα μια ανορθογραφία ή μια παρένθεση που τώρα στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδο θα τελειώσει. Αντίθετα θα επεκταθεί γιατί αποτελεί όρο για να υπάρξουν οι λεγόμενες «επενδύσεις» και το «άνοιγμα στις αγορές». Αυτό πουλάει άλλωστε σαν υπηρεσία η κυβέρνηση και το σύστημα συνολικά στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο: φθηνά εργατικά χέρια, ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων, διαλυμένα σωματεία, απαγόρευση απεργιών. Από αυτά η κυβέρνηση δεν θα πάει ούτε βήμα πίσω.

Δημαγωγούν ότι θα καταργήσουν τον υποκατώτατο μισθό ή ότι θα επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις , ξεχνούν όμως να αναφέρουν ότι αυτό –αν και όπου γίνει- προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτικών ενώσεων. Διακηρύσσουν ότι η χώρα ανέκτησε την ανεξαρτησία της από τους εταίρους, και την ίδια στιγμή παρακαλούν τους θεσμούς για προσωρινή αναβολή της προβλεπόμενης από τα μνημόνια σφαγής των συντάξεων. Πανηγυρίζουν ότι θα υλοποιήσουν μέτρα τόνωσης της αγοράς, και εννοούν ότι θα δωρίσουν στο κεφάλαιο την υποχρέωση να καταβάλλει εργοδοτικές εισφορές για του εργαζόμενου κάτω των 25 ετών ή ότι θα μειώσουν την φορολογία του.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση βαθαίνει επικίνδυνα την εξάρτηση της χώρας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τόσο σε γεωστρατηγικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας ρόλο ατζέντη των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων και του ΝΑ Αιγαίου. Ετοιμάζει νέες βάσεις και επεκτείνει τις υπάρχουσες, προχωρά σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ, ξεπουλάει λιμάνια και ναυπηγία, μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο αμερικάνικων συμφερόντων. Μια εξέλιξη που μόνο κινδύνους μπορεί να επιφυλάξει για το λαό μας, αφού φέρνει τη φωτιά του πολέμου και των αντιπαραθέσεων πιο κοντά στην πόρτα μας.

Ο λαός μπορεί και πρέπει να βρει τον δικό του δρόμο, κόντρα στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που τον έχει καθηλώσει και αφοπλίσει. Να ξαναφτιάξει τα δικά του εργαλεία πάλης, μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και σπουδάζει. Να αντισταθεί στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και να διεκδικήσει τα δικά του αιτήματα. Να προβάλει την αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική κατεύθυνση της πάλης του. Η προοπτική αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική για τα λαϊκά συμφέροντα και η μόνη που πραγματικά τρέμει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Επιδιώκοντας να συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώνουμε εκδήλωση-συζήτηση:

 

«ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ-Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10, 7:00 μ.μ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ)

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017