14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης επισκέφτηκε τα νησιά των Κυκλάδων 

Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, που είναι η άμεση επαφή και γνώση του επιχειρησιακού του τομέα, επισκέφτηκε από 15 έως και 20 Σεπτεμβρίου 2022 τα νησιά των Κυκλάδων  ΣΥΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ τα οποία ανήκουν  στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου. Συνοδευόταν από τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μπάλση.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης με πρωτοβουλία του Συντονιστή συγκλήθηκαν ΣΤΟ (Συντονιστικά Τοπικά Οργανα) στις εγκαταστάσεις των Δήμων Νάξου, Αμοργού, Πάρου και Σαντορίνης. Στις συσκέψεις εκτός από τους τοπικούς Διοικητές και Προϊσταμένους των Πυροσβεστικών Κλιμακίων έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς της Πολιτικής Προστασίας (Πολιτική Προστασία των Δήμων, Δασονομεία, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, Στρατός, Εθελοντές). Πέρα από τους προβληματισμούς  και τα τυχόν προβλήματα, που παρατηρήθηκαν στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και τα οποία επισημάνθηκαν, πιστοποιήθηκε η άριστη συνεργασία όλων των παραπάνω Φορέων με τον πυλώνα της Πολιτικής Προστασίας που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.

Παράλληλα ο Συντονιστής επισκέφτηκε όλες τις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, αλλά είχε και την ευκαιρία και την δυνατότητα να αποκομίσει εικόνα σχετικά με το ανάγλυφο, την βλάστηση και την επικινδυνότητα του κάθε νησιού.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin