Connect with us

Δήμος

Ο αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου σχετικά με την λειτουργία του Πρακτορείου των ΕΛΤΑ

Published

on

Η Εισήγηση  Αντιδημάρχου Σάμου Εμμανουήλ Ι. Ισιδώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την λειτουργία του Πρακτορείου των ΕΛΤΑ στην Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου.

Από την 26η Μαρτίου 2018, ανακλήθηκε η σύμβαση του πρακτορείου των ΕΛΤΑ το οποίο εξυπηρετούσε την Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες για τον Μαραθόκαμπο, και τους οικισμούς Όρμος Μαραθοκάμπου, Κάμπος Μαραθοκάμπου, Λιμνίωνα και Αγία Κυριακή.

Στο διάστημα αυτό έως και σήμερα, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναγκάζονται τρείς (3) φορές την εβδομάδα να μεταβαίνουν οι ίδιοι στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Μαραθοκάμπου (Κ.Ε.Π.) για να παραλάβουν την αλληλογραφία τους από υπάλληλο πρακτορείου ΕΛΤΑ της περιοχής του Πλατάνου, που εξυπηρετεί προσωρινά την περιοχή. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη καθώς ο κάθε κάτοικος πρέπει να «ψάξει» κάθε στοίβα που είναι επάνω στα τραπέζια της αίθουσας, χωρίς να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη, αλλά και με το κίνδυνο να χαθεί κάποια σημαντική επιστολή. Ειδικά τώρα, όπου με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, οι περισσότεροι κάτοικοι, λόγω εργασίας ή αναψυχής, μετακομίζουν στις κατοικίες τους στις περιοχές του Όρμου Μαραθοκάμπου, Κάμπου, και Λιμνιώνα, είναι αδύνατο να διαθέτουν χρόνο και έξοδα ώστε να πηγαίνουν τρείς (3) φορές την εβδομάδα να «ψάχνουν» για τους λογαριασμούς τους.

Πέραν του θέματος της αλληλογραφία, ο ταχυδρόμος μοίραζε τις πληρωμές από συντάξεις στους συνταξιούχους της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, άτομα άνω των 72 ετών δεν οφείλουν να έχουν λογαριασμό τραπέζης για την κατάθεση της σύνταξής τους, και έχουν την επιλογή να παραλάβουν την σύνταξη τους από τα ΕΛΤΑ. Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των υπερήλικων στην Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου είναι αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα οι περσσόεροι υπερήλικες να μην διαθέτουν μέσο μετακίνησης ή άλλο άτομο να τους βοηθήσει, και έτσι να κινδυνεύουν να μην μπορούν να εισπράξουν τη μοναδική πηγή εισοδήματος τους. Ο ταχυδρόμος, που εξυπηρετούσε την περιοχή, γνώριζε τα άτομα αυτά προσωπικά, γνώριζε που μένουν, πότε είναι σπίτι και αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και εξυπηρετούσε τον κόσμο ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Ενώ με την τωρινή κατάσταση, όλοι οι υπερήλικες, αναγκάζονται, να πάνε στο Κ.Ε.Π. με την όποια δυσκολία και αν έχουν, να περιμένουν στην ουρά για αρκετή ώρα με τους άλλους συνταξιούχους ώστε να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον, το πρακτορείο του ΕΛΤΑ ήταν σημείο για την εξόφληση των λογαριασμών όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ασφαλιστικά ταμεία, και βεβαιωμένες οφειλές Δ.Ο.Υ., κάτι που πλέον αναγκάζει τους κατοίκους να μεταβούν στο Καρλόβασι για να πληρώσουν τις οφειλές τους, γεγονός που για άλλη μια φορά καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο για τους υπερήλικες που δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς.
Το κύριο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι κινδυνεύουν να χάσουν τις δόσεις ή ρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιήσει με ΔΕΗ, ΕΦΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ κτλ, διότι δεν παραλαμβάνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή διότι δε διαθέτουν το χρόνο να πάνε στο Καρλόβασι εγκαίρως και να καταβάλουν εμπρόθεσμα τη δόση τους. Ειδικά, πρόβλημα δημιουργείται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που αν λήξουν, ο μόνος τρόπος εξόφλησης τους είναι στο υποκατάστημα της πόλης της Σάμου, και αυτό μόνο όταν λειτουργεί το ταμείο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ

Προτείνω

Τη σύνταξη επιστολής, κοινοποιούμενη προς ΔΕΗ ΑΕ, ΟΤΕ ΑΕ, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, Τράπεζες και Δ.Ο.Υ Σάμου, στην οποία να διευκρινιστεί η προσωρινή «ανωμαλία» αναφορικά με τη δυσκολία της παράδοσης αλληλογραφίας στους κατοίκους της Δ.Κ. Μαραθοκάμπου και συνάμα να δοθεί περίοδος χάριτος έτσι ώστε αφενός να μην χρεωθούν οι κάτοικοι τόκους υπερημερίας και αφετέρου να μη χαθούν υπάρχουσες ρυθμίσεις λόγω ολιγοήμερης καθυστέρησης πληρωμής. Τέλος, ειδικά για τη ΔΕΗ ΑΕ να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης ληγμένων οφειλών και σε άλλα σημεία εξόφλησης πέραν του υποκαταστήματος στη πόλη της Σάμου.
Τη σύνταξη επιστολής προς τα ΕΛΤΑ για την επίσπευση της διαδικασίας αναφορικά με τον ανάδοχο του πρακτορείου στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου.

Εμμανουήλ Ι. Ισιδώρου

Αντιδήμαρχος Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Published

on

By

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, των τριών δήμων του Βορειοανατολικού Αιγαίου στα διοικητικά όρια των οποίων φιλοξενούνται δομές προσφύγων και μεταναστών.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το πρωθυπουργικό γραφείο, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε:

«Έχετε αναλάβει το τιμόνι της χώρας στις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ δεν μπορώ να επικαλεστώ καμία κομματική ιδιότητα, επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη.

Συγνώμη αν το εκλαϊκεύω. Έχω πάρα πολλούς λόγους να θέλω να ανταποδώσω αυτό που δίνετε στην αυτοδιοίκηση, το ότι η αυτοδιοίκηση πλέον όπως και η κυβέρνηση δεν είναι κάτι το απόμακρο να συζητάμε με τον Πρωθυπουργό της χώρας και με τους Υπουργούς.

Δηλαδή εγώ δεν θυμάμαι ποτέ κάτι ανάλογο με άλλη κυβέρνηση. Στις δυσκολότερες στιγμές αναλάβατε. Θέλω να με πιστέψετε- έχω συμπαραταχθεί συνειδητά. Πέρσι τέτοια εποχή θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τηλέφωνο σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου η επιλογή θα ήταν ενώ η Τουρκία ετοιμαζόταν να εισβάλει στον Έβρο μέσω των μεταναστών, εγώ είχα δημοτικό συμβούλιο και έγινε η επιλογή με δική μου εισήγηση ότι η δικοί μας αστυνομικοί δεν πρέπει να φυλάνε Σαμιώτες, ήταν εκείνες οι βραδιές οι δύσκολες πρέπει να είναι παρόντες εκεί που πρέπει να είναι και πάμε τώρα στο Ζερβού να πάμε να σπάσουμε το μπλόκο.

Το λέω και το χέρι μου τρέμει. Συνειδητά Πρωθυπουργέ δεν ήταν ούτε τακτικισμός, ούτε τίποτα, είναι εθνική πολιτική και εθνική είναι η δική μου συμπαράταξη και συνεχίζει αταλάντευτη, να στοιχίζομαι. Παράπονα δεν θα κάνω, το στοίχημα όμως πρέπει να κερδηθεί», τόνισε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος.

Αργότερα στον επίσημο λογαριασμό του δήμου Ανατολικης Σαμου, στο Facebook, ανέβηκε η εξής ανακοίνωση:

Η διεκδίκηση των αιτημάτων του Σαμιακού λαού στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης.
“Η Σάμος για να άρει το αρνητικό αποτύπωμα του μεταναστευτικού ,του σεισμού των 7 R και της πανδημίας χρειάζεται την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου κοινωνικής και οικονομικής ανάτασης ” .
Αύριο στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στις 11.00 συνέντευξη τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ για τη συνολική παρουσίαση των όσων ειπώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο οχημάτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου .

Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Μιχάλης Μητσός, δήλωσε σχετικά:

«Παραλάβαμε σήμερα ένα απορριμματοφόρο όχημα που θα ενισχύσει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Είναι το πρώτο όχημα από μια σειρά οχημάτων που θα προμηθευτεί ο δήμος μας και μαζί με τους 1150 καινούργιους κάδους θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου προς τους πολίτες».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά7 ώρες ago

Αναστέλλεται η λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Σαμιακά11 ώρες ago

Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος

Σαμιακά11 ώρες ago

‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο

Δήμος12 ώρες ago

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Σαμιακά12 ώρες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Σαμιακά14 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σαμιακά16 ώρες ago

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Δήμος19 ώρες ago

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιφερειακά20 ώρες ago

Ανακοίνωση της Π.Ε. Σάμου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι

Σαμιακά1 ημέρα ago

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Δημοφιλή