Connect with us

Περιφερειακά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ζητά την άμεση ενίσχυση με προσωπικό στις 4 πύλες εισόδου

Published

on

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου ζητά την άμεση ενίσχυση με προσωπικό στις τέσσερις (4) πύλες εισόδου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου.

Η επέκταση και στο 2018  του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visa από τις Αστυνομικές Αρχές κατά την είσοδο στη χώρα μας (gate visa) πολιτών τρίτων χωρών για ολιγοήμερη  παραμονή,  αναμφισβήτητα αποτελεί θετική εξέλιξη.

Όμως εξετάζοντας κανείς την πραγματικότητα θα δει ότι δε δικαιολογούνται οι υπέρμετροι  πανηγυρισμοί. Το μέτρο αυτό στην πράξη αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό στο σύνολο των τουριστών που μας έρχονται από τη γείτονα χώρα. Το 2018 από τους 50.000 επισκέπτες ΜΟΝΟ 3.245 ήρθαν με τέτοια visa. Δηλαδή ποσοστό 6% περίπου του συνόλου. Ο κύριος όγκος αφορά προξενικές θεωρήσεις και πράσινα διαβατήρια που δε χρειάζονται θεώρηση. Οι χιλιάδες θεωρήσεις που κατάφερε το προξενείο  μας στη Σμύρνη, στο οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, έφεραν και τους χιλιάδες επισκέπτες.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να εκφράσουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μέσων στις πύλες εισόδου του νησιού μας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα τελωνεία, ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή τους λειτουργία. Ήδη από 21/3/18 έχουμε απευθυνθεί με έγγραφό μας, χωρίς να πάρουμε μέχρι σήμερα απάντηση, στην ΑΑΔΕ  και τον διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή ζητώντας άμεση ενίσχυση με προσωπικό στις τέσσερις (4) πύλες εισόδου.

Αναγκαία είναι και η ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό, αλλά και η δημιουργία επιπλέον θέσεων ελέγχου –  γραμμών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Φαινόμενα επισκεπτών να περιμένουν αμέτρητες ώρες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες γκρεμίζουν κάθε προσπάθεια και κάθε θετική απόφαση.

Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν ανάλογα»

Comments

comments

Περιφερειακά

Ομιλία της Χριστιάνας Καλογήρου στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Published

on

By

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε στη συνδιάσκεψη με τίτλο: «Μετανάστευση και Άσυλο: προς την προσέγγιση πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», που διοργάνωσαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Αττικής και η CRPM.

Η κα. Καλογήρου στην ομιλία της χαρακτήρισε το προσφυγικό- μεταναστευτικό ως ζήτημα πρωτόγνωρης και ακραίας συνθετότητας συνεχώς εξελισσόμενο σε μία κατεύθυνση μεγαλύτερων δυσκολιών και ζήτησε την αποσυμφόρηση των νησιών και την ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασύλου.

Επισημαίνοντας ότι η κοινωνία του Βορείου Αιγαίου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζεται άμεση υποστήριξη, η κα. Καλογήρου τόνισε ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συστηματική δουλειά, αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και επίγνωση της συνθετότητάς του.

Αναφερόμενη στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τόνισε την άμεση ανάγκη για αποσυμφόρηση λέγοντας: «Η υπερσυγκέντρωση ανθρώπων δημιουργεί σύνθετες καταστάσεις οι οποίες δύσκολα περιγράφονται. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούει κανείς την  περιγραφή  μίας κατάστασης και πολύ διαφορετικό να τη βιώνει. Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε όλοι τις επιπτώσεις τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα. Επιπτώσεις οι οποίες μέρα με τη μέρα λαμβάνουν δομικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη δυσκολία της αντιμετώπισης».

Η Περιφερειάρχης κάλεσε την Ευρώπη να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού λέγοντας: «Μόνο ευρωπαϊκά μπορούμε να δούμε και οφείλουμε να δούμε το ζήτημα. Η Ευρώπη μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει, αλλά δεν πρέπει να φεύγει ποτέ από τη ματιά της η ανάγκη που τα ίδια τα πράγματα διαρκώς μας υπενθυμίζουν. Είναι άμεση η ανάγκη της συνεισφοράς ιδίως στον τομέα του Ασύλου».

Κλείνοντας την ομιλία της η κα. Καλογήρου έκανε, επίσης, έκκληση για την απλοποίηση των διαδικασιών λέγοντας: «Βεβαίως και είναι απαραίτητοι οι χρηματοδοτικοί πόροι αλλά εξίσου απαραίτητη είναι και η γρήγορη και ορθολογική αξιοποίησή τους. Στον τομέα της απλοποίησης των διαδικασιών είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στο σημείο η ανταπόκριση να είναι αντίστοιχη με την επιτακτικότητα των αναγκών».

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Σταμάτης Μαλέλης για την απόφαση του ΣΤΕ

Published

on

By

O Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Σταμάτης Μαλέλης, δήλωσε σχετικά για την απόφαση του ΣΤΕ  που αφορά για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στα νησιά μας.

Η απόφαση του ΣΤΕ που ακυρώνει τον περιορισμό της μετακίνησης των προσφύγων είναι μια δίκαιη απόφαση. Μια “σανίδα σωτηρίας” και για τους πρόσφυγες αλλά και για τους κατοίκους των νησιών μας. Ακουμπά στην καθημερινή, δύσκολη, πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε και στέκεται με σεβασμό στο δικαίωμα της Ελευθερίας . Η απόφαση αυτή θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους μετανάστες που αυτή τη στιγμή κατοικούν στα νησιά μας και που επιθυμούν να φύγουν.

Ήμαστε εδώ και εγώ και η παράταξή μου, για να παρακολουθούμε και να συμμετέχουμε ενεργά, συμπαραστεκόμενοι σε όλους τους κατοίκους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η εκτέλεση αυτής της απόφασης μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για τον τόπο μας αφού θα συμβάλει στην αποσυμφόρησή τους, ειδικά, εάν εφαρμοστεί χωρίς χρονικούς περιορισμούς και για τους ήδη εγκλωβισμένους μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και ο Α.Σ.Αναγέννηση για τους Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου-Γρηγόρης Τσικριτέας

Published

on

By

Με αφορμή την  διεξαγωγή της 3ης κατά σειρά, μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, με την επωνυμία«Λαϊκοί αγώνες δρόμου -Γρηγόρης Τσικριτέας» ,που έχουν αγκαλιάσει τα 2 προηγούμενα χρόνια μικροί και μεγάλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου με τους  διοργανωτές αλλά και με την οικογένεια του Γρήγορη Τσικριτέα,στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Κατρακάζος  αναφέρθηκε στην ανθρωπινή  σχέση που είχε ο ίδιος με τον Γρήγορη Τσικριτέα αλλά και με την οικογένεια συνολικά. «Ο Γρήγορης ήταν ένας άνθρωπος που χαίρονταν να προσφέρει, ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε και πρόσφερε απλόχερα στην κοινωνία,πίστευε στο αθλητισμό»,δήλωσε μεταξύ άλλων, συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Από τον Α.Σ.Αναγέννηση, παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν, οι κύριοι Μανώλης Βαλαγεωργίου και Γιάννης Χατζηνικολάου, όπου αναφέρθηκαν κυρίως στα αγωνίσματα της Κυριακής 22 Απριλίου αλλά και στο σκεπτικό που γίνονται οι Λαϊκοί αγώνες δρόμου -Γρηγόρης Τσικριτέας.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από τις συμμέτοχες των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, θα διατεθούν στην Σαμιώτισσα Αναστασία Τριανταφύλλου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι Λαϊκοί  αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στο Βαθύ της Σάμου και  γίνονται  με την συνεργασία της Αναγέννησης ,του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου και με την σημαντική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Για πρώτη φορά φέτος εντάσσονται στο πρόγραμμα τα 2000μ δυναμικό βάδισμα.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

600 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων πρώτης-και τρίτης τάξης ( γεν 2009/2010/2011).

1000 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων τετάρτης- και έκτης τάξης ( γεν 2006/2007/2008).

5000 μέτρα ανδρών και γυναικών ( μικρή διαδρομή ) γεν 2005 και πριν.

10000 μέτρα ανδρών και γυναικών ( μεγάλη διαδρομή ) γεν 2002 και πριν.

2000μ δυναμικό βάδισμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    ΑΓΩΝΩΝ

10:00.    Χαιρετισμοί-Oρκωμοσία   αθλητών

10:15.   Δρόμος   600μ  για  παιδιά  Δημοτικού  αγόρια-κορίτσια( α΄ –   γ΄)

Δρόμος  5000μ  και  10000 (ταυτόχρονη  εκκίνηση ) ανδρών-γυναικών )

10:45.  Δρόμος  1000μ  για παιδιά  Δημοτικού  αγόρια-κορίτσια  ( δ΄ – στ΄)

11:30. Απονομές   επάθλων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Facebook

Σαμιακά2 ημέρες ago

Συγκλονιστικός ο Σ.Μαρκάκης απο την Θύμαινα :«Το έκαναν για τον ΑΕΤΟ μας»

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ποσειδώνιο: Το ψαροχώρι της Σάμου που το καλοκαίρι γεμίζει με σκάφη πάμπλουτων Τούρκων [εικόνες]

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην ΙΜ Τιμίου Σταυρού Σάμου.(pics-video)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Ομιλία του Βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη στη βουλή

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Παρέλαση 25η Μαρτίου στη Σάμο: Έκλεψε τις εντυπώσεις η τεράστια σημαία που υψώθηκε

Πολιτικά1 μήνα ago

Δημήτρης Βίτσας: 2ο Hot Spot στη Σάμο δεν πρόκειται να υπάρξει

Σαμιακά1 μήνα ago

Η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε από το σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο

Σαμιακά1 μήνα ago

Ώρα της Γης 2018: Συνδέσου με τη Θάλασσα!

Σαμιακά1 μήνα ago

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

SPONSORED

Sponsored

Advertisement

Δημοφιλή

Copyright © iArk Digital Agency