Connect with us

Δήμος

Ο “Αρίσταρχος ο Σάμιος”…. μας ενώνει στο Βόρειο Αιγαίο…!

Published

on

Οι δυο Δήμοι της Σάμου κατεβαίνουν στις εκλογες της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με δικό τους συνδυασμό με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.  Η Γενική συνελευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι δυο Δήμοι της Σάμου με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με κοινό συνδυασμό (εκτός παρατάξεων ΚΚΕ και Σύριζα) με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.

Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου αποτελείται αποτελείται από 11 Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου ( 64 δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη.

Από τη Σάμο οι συμμετέχοντες είναι 13, 7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον δήμο Δυτικής Σάμου (και οι Δήμαρχοι των 2 Δήμων).

Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν απο τον δήμο Ανατολικής Σάμου ο κ. Στάντζος Γεώργιος ∆ήµαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: ∆ιονυσίου Γεώργιος,Καρράς Ευάγγελος, Αρχοντούλης Ιωάννης, Βογιατζής Κων/νος,Χατζηχριστοδούλου Χρήστος,  Ζάχαρης Νικόλαος µε αναπληρωµατικό τον Αξιώτη Ιωάννη ,Τζίχας Κων/νος µε αναπληρωµατικό τον Παχυµανώλη Εµµανουήλ .

Απο τον δήμο Δυτικής Σάμου ο κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , Δήμαρχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καραγεωργίου Κωνσταντίνος, Σταμούλος Λεωνίδας, Ανδρεάδης Νικόλαος και Αποστόλου
Δημήτριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι από την Σάμο για την εκλογή των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Β.Καρράς, για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Β.Α. οι Κ.Καραγεωργίου και Κ.Βογιατζής και για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου ο Χ.Χατζηχριστοδούλου.

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.)  έχουν ως σκοπό, ιδίως:

Τη συνεργασία των Δήμων μελών τους.

Την προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Την έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.

Τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών , των οργάνων των δήμων.

Τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών της χώρας.

Τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.

Τη συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Τον προγραμματισμό, υποστήριξη και συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.

Την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Την ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

 

 

 

Comments

comments

Δήμος

Ο δήμος Αν. Σάμου απομάκρυνε ΜΚΟ που στεγάζονταν σε χώρο του

Published

on

By

O Δήμος Ανατολικής Σάμου, προέβη σε απομάκρυνση και παύση της λειτουργίας των ΜΚΟ που στεγάζονταν στο χώρο «ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑΝΟΥ», ιδιοκτησίας του Δήμου, στην περιοχή Βλαμαρή, με στόχο να υποβάλει πρόταση σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη δημιουργία αποθηκών, αμαξοστασίου και μικρού συνεργείου αυτοκινήτων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε και από ποιους  πάρθηκε η απόφαση για την παραχώρηση του κτιρίου σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ήταν με μίσθωμα η όχι;.

Υπάρχουν άλλοι χώροι του δήμου που έχουν παραχωρηθεί σε ΜΚΟ, με ή χωρίς μίσθωμα;.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πονοκέφαλος η αστική συγκοινωνία

Published

on

By

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω συντήρησης – επισκευής του οχήματος.

Η αλήθεια είναι ότι η αστική συγκοινωνία του δήμου Ανατολικής Σάμου φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα για το εάν τα δρομολόγια γίνονται εντός της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως αστική περιοχή η όχι, καθώς το λεωφορείο καθημερινά εξυπηρετεί μέρος των κοινοτήτων Σαμίων,Βαθέος και Παλαιοκάστρου .

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου αναγκάστηκε να βεβαιώσει οτι η συγκεκριμένη περιοχή που εκτελούνται τα δρομολόγια, άφορα αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργίας αστικής επιβατικής συγκοινωνίας και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει ή έχει επιπτώσεις σε πολεοδομικές διατάξεις όρια οικισμών, χωροταξικά θέματα, ή επιλεξιμότητα της περιοχής αυτής σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για σχετικά με την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” για Εκλογές Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου -Το πείραμα πέτυχε

Published

on

By

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 10 Δημοτικών Συμβούλων), την εκλογή του Εποπτικού της Συμβουλίου (εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων) και την εκλογή των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων).

Οι Π.Ε.Δ. έχουν δημιουργηθεί με το Π.Δ. 75/2011 με κύριο σκοπό την συνεργασία των Δήμων μελών τους και την συνεργασία με διάφορους φορείς, ώστε με την έρευνα, την μελέτη και την συμμετοχή τους να προάγουν τον θεσμό του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Στην 75μελή γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου η Σάμος συμμετέχει, εκτός από τους 2 Δημάρχους της, με 11 Δημοτικούς Συμβούλους (7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον Δήμο Δυτικής Σάμου που είχαν εκλεγεί σε πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, ανάλογα με την δύναμη κάθε παράταξης).

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες δυνάμεις των 2 Δήμων μας αποφάσισαν να κατέλθουν στις προαναφερθείσες εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ενωμένοι το νησί μας, με ονομασία «Αρίσταρχος ο Σάμιος». Το πείραμα πέτυχε και εξελέγησαν 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνολικά 16 εκλεγμένους.

Για την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη ο κ. Καρράς από την παράταξη του Δημάρχου κ. Στάντζου, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγησαν οι κ. Καραγεωργίου και Βογιατζής από την παράταξη του Δημάρχου κ. Λυμπέρη και την παράταξη του κ. Κατρακάζου αντίστοιχα και για το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγη ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς για το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι αυτό που ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Π.Ε.∆. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ερευνά τα τηρούμενα βιβλία και τα αναγκαία νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία και συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση για την οικονομική διαχείριση.

Η “Ανατροπή” εύχεται καλή θητεία και καλή συνεργασία σε όλους τους συμμετέχοντες και εκλεγμένους στα παραπάνω συμβούλια, με απώτερο σκοπό την διεκδίκηση και την προώθηση των ζητημάτων του νησιού μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017