27.8 C
Σάμος
30/09/2022
Δήμος

Ο “Αρίσταρχος ο Σάμιος”…. μας ενώνει στο Βόρειο Αιγαίο…!

Οι δυο Δήμοι της Σάμου κατεβαίνουν στις εκλογες της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με δικό τους συνδυασμό με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.  Η Γενική συνελευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι δυο Δήμοι της Σάμου με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με κοινό συνδυασμό (εκτός παρατάξεων ΚΚΕ και Σύριζα) με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.

Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου αποτελείται αποτελείται από 11 Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου ( 64 δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη.

Από τη Σάμο οι συμμετέχοντες είναι 13, 7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον δήμο Δυτικής Σάμου (και οι Δήμαρχοι των 2 Δήμων).

Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν απο τον δήμο Ανατολικής Σάμου ο κ. Στάντζος Γεώργιος ∆ήµαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: ∆ιονυσίου Γεώργιος,Καρράς Ευάγγελος, Αρχοντούλης Ιωάννης, Βογιατζής Κων/νος,Χατζηχριστοδούλου Χρήστος,  Ζάχαρης Νικόλαος µε αναπληρωµατικό τον Αξιώτη Ιωάννη ,Τζίχας Κων/νος µε αναπληρωµατικό τον Παχυµανώλη Εµµανουήλ .

Απο τον δήμο Δυτικής Σάμου ο κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , Δήμαρχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καραγεωργίου Κωνσταντίνος, Σταμούλος Λεωνίδας, Ανδρεάδης Νικόλαος και Αποστόλου
Δημήτριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι από την Σάμο για την εκλογή των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Β.Καρράς, για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Β.Α. οι Κ.Καραγεωργίου και Κ.Βογιατζής και για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου ο Χ.Χατζηχριστοδούλου.

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.)  έχουν ως σκοπό, ιδίως:

Τη συνεργασία των Δήμων μελών τους.

Την προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Την έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.

Τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών , των οργάνων των δήμων.

Τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών της χώρας.

Τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.

Τη συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Τον προγραμματισμό, υποστήριξη και συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.

Την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Την ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

 

 

 

Related posts

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα