Connect with us

Δήμος

Ο “Αρίσταρχος ο Σάμιος”…. μας ενώνει στο Βόρειο Αιγαίο…!

Published

on

Οι δυο Δήμοι της Σάμου κατεβαίνουν στις εκλογες της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με δικό τους συνδυασμό με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.  Η Γενική συνελευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι δυο Δήμοι της Σάμου με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με κοινό συνδυασμό (εκτός παρατάξεων ΚΚΕ και Σύριζα) με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.

Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου αποτελείται αποτελείται από 11 Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου ( 64 δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη.

Από τη Σάμο οι συμμετέχοντες είναι 13, 7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον δήμο Δυτικής Σάμου (και οι Δήμαρχοι των 2 Δήμων).

Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν απο τον δήμο Ανατολικής Σάμου ο κ. Στάντζος Γεώργιος ∆ήµαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: ∆ιονυσίου Γεώργιος,Καρράς Ευάγγελος, Αρχοντούλης Ιωάννης, Βογιατζής Κων/νος,Χατζηχριστοδούλου Χρήστος,  Ζάχαρης Νικόλαος µε αναπληρωµατικό τον Αξιώτη Ιωάννη ,Τζίχας Κων/νος µε αναπληρωµατικό τον Παχυµανώλη Εµµανουήλ .

Απο τον δήμο Δυτικής Σάμου ο κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , Δήμαρχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καραγεωργίου Κωνσταντίνος, Σταμούλος Λεωνίδας, Ανδρεάδης Νικόλαος και Αποστόλου
Δημήτριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι από την Σάμο για την εκλογή των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Β.Καρράς, για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Β.Α. οι Κ.Καραγεωργίου και Κ.Βογιατζής και για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου ο Χ.Χατζηχριστοδούλου.

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.)  έχουν ως σκοπό, ιδίως:

Τη συνεργασία των Δήμων μελών τους.

Την προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Την έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.

Τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών , των οργάνων των δήμων.

Τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών της χώρας.

Τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.

Τη συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Τον προγραμματισμό, υποστήριξη και συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.

Την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Την ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

 

 

 

Comments

comments

Δήμος

Κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη δήμου Αν.Σάμου φορέων και συλλόγων

Published

on

By

 

Σύσκεψη, για το μεταναστευτικό προσφυγικό, με τη συμμετοχή φορέων, επαγγελματικών συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του δήμου Ανατολικής Σάμου ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει από κοινού η Περιφέρεια και οι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου για τις 22 και 23 Ιανουαρίου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Published

on

By

Με την ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που εδρεύει στην πόλη του Καρλοβάσου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, με αφορμή την  κατάκτησή της δεύτερης θέσης στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge» που πραγματοποιήθηκε 1 µε 3 Δεκεμβρίου, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στα πλαίσια του European Space Week, που είχε ως θέμα την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Φράγκος.

Οι ομάδα φοιτητών που διακρίθηκαν είναι:
Αθανάσιος Καψάλης
Ζαχαρίας Μιτζέλος
Νικόλαος Πόταρης
Χρήστου Χρήστος

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Στην ψηφιακή εποχή περνά σήμερα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Στην νέα, ψηφιακή εποχή, περνούν απο σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα μειώσουν την γραφειοκρατία,ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και τον δημότη.

Σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ασφαλές και πλήρως αξιόπιστο θα επιτυγχάνεται:

  1. Εξοικονόμηση αναλωσίμων και εργατοωρών.
  2. Διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου και δυνατότητα ασφαλούς δημοσίευσης
  3. Αυτόματη δημοσίευση αλλά και άντληση αποφάσεων προς και από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ
  4. Δυνατότητα για τη διαχείριση σχεδίων, τη συλλογή υπογραφών και την υλοποίηση λύσεων που στηρίζονται σε ψηφιακές υπογραφές

Το νέο πρόγραμμα αυτοματοποιεί την πρωτοκόλληση, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο εργασίας των υπαλλήλων, που ασχολούνται αποκλειστικά με την πρωτοκόλληση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου εκσυγχρονίζονται, παρέχοντας σημαντική οικονομία σε πόρους (προσπάθεια και αναλώσιμα).

Η νέα Ψηφιακή Εποχή επιτάσσει αυτοματοποίηση των διαδικασιών και ενέργειες απλούστευσης έχοντας ως κύριο στόχο τη βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Πολιτικά1 εβδομάδα ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Σαμιακά1 μήνα ago

Γιώργος Στάντζος : «Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή»

Σαμιακά1 μήνα ago

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Sports1 μήνα ago

Αγιασμός για τον νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Σάμου

Δήμος1 μήνα ago

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπήκε το Καρλόβασι φορώντας τα γιορτινά του

Σαμιακά2 μήνες ago

Δήμητρα Λάμπρου – Μία αφανής ηρωίδα στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή