Connect with us

Δήμος

Ο “Αρίσταρχος ο Σάμιος”…. μας ενώνει στο Βόρειο Αιγαίο…!

Published

on

Οι δυο Δήμοι της Σάμου κατεβαίνουν στις εκλογες της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με δικό τους συνδυασμό με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.  Η Γενική συνελευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι δυο Δήμοι της Σάμου με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει εκλογών της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με κοινό συνδυασμό (εκτός παρατάξεων ΚΚΕ και Σύριζα) με την ονομασία “Αρίσταρχος ο Σάμιος”.

Η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου αποτελείται αποτελείται από 11 Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων του Βορείου Αιγαίου ( 64 δημοτικοί σύμβουλοι), που ανέρχονται συνολικά σε 75 μέλη.

Από τη Σάμο οι συμμετέχοντες είναι 13, 7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον δήμο Δυτικής Σάμου (και οι Δήμαρχοι των 2 Δήμων).

Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν απο τον δήμο Ανατολικής Σάμου ο κ. Στάντζος Γεώργιος ∆ήµαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: ∆ιονυσίου Γεώργιος,Καρράς Ευάγγελος, Αρχοντούλης Ιωάννης, Βογιατζής Κων/νος,Χατζηχριστοδούλου Χρήστος,  Ζάχαρης Νικόλαος µε αναπληρωµατικό τον Αξιώτη Ιωάννη ,Τζίχας Κων/νος µε αναπληρωµατικό τον Παχυµανώλη Εµµανουήλ .

Απο τον δήμο Δυτικής Σάμου ο κ. Λυμπέρης Αλέξανδρος , Δήμαρχος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Καραγεωργίου Κωνσταντίνος, Σταμούλος Λεωνίδας, Ανδρεάδης Νικόλαος και Αποστόλου
Δημήτριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι από την Σάμο για την εκλογή των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Β.Καρράς, για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Β.Α. οι Κ.Καραγεωργίου και Κ.Βογιατζής και για την εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου ο Χ.Χατζηχριστοδούλου.

Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.)  έχουν ως σκοπό, ιδίως:

Τη συνεργασία των Δήμων μελών τους.

Την προαγωγή του θεσμού του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Την έρευνα και μελέτη ζητημάτων σχετικών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών επί γενικών και ειδικών ζητημάτων, σχετικών με την αποστολή και το έργο των δήμων.

Τη συστηματική ενημέρωση και επιμόρφωση του προσωπικού και των μελών , των οργάνων των δήμων.

Τη συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την προώθηση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Τη συνεργασία με όργανα και φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών της χώρας.

Τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκέντρωσης και ανάπτυξης.

Τη συμμετοχή της στα πάσης φύσεως όργανα και φορείς με εκπροσώπους της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Τον προγραμματισμό, υποστήριξη και συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του προσωπικού των δήμων και των μελών των αιρετών οργάνων καθώς και για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων.

Την ενίσχυση και υποστήριξη των πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν την αποκέντρωση και την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.

Την ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου προέβη στο κλείσιμο του «Δημοτικού Σταδίου Καρλοβάσου»

Published

on

By

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου προέβη στο κλείσιμο του «Δημοτικού Σταδίου Καρλοβάσου» καθ’ υπόδειξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθαρά για προληπτικούς λόγους και για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Σε ανακοίνωση της, στη σελίδα της στο  facebook ,η Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων Σάμου  αναφέρει:

“Πιθανόν κρούσμα στον χώρο μας. Κάτι που κάποια στιγμή θα γινόνταν. Δεν είναι κάτι εξωφρενικό, δεν είναι κάτι αποτρόπαιο. Είναι κάτι που συμβαίνει σ όλον τον πλανήτη κ πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ αυτό. Να τηρούμε τα μέτρα, ατομική υγιεινή, αντισηπτικά, μάσκες στους χώρους που πρέπει, να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, να αποφεύγουμε τους πανηγυρισμούς με σωματική επαφή , να προσέχουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κ όλα θα πάνε καλά. Ούτε κολλάει τόσο εύκολα (αν τηρούμε τα μέτρα) , ούτε πεθαίνει κανείς τόσο εύκολα. Ψυχραιμία, λογική, ενότητα κ προχωράμε. Σε 2-3 μέρες το Στάδιο Καρλοβάσου θα παραδοθεί και πάλι προς χρήση . Θα γίνουν και οι έλεγχοι που πρέπει και συνεχίζουμε. Να ευχηθούμε γρήγορη επιστροφή στον παθόντα”.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Αλληλεγγύη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου απο τον Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Published

on

By

Με έγγραφό του στις 21-09-2020 ο αδελφοποιημένος Δήμος Greifswald της Γερμανίας, εκδήλωσε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και τη διάθεσή τους να υποδεχτούν πρόσφυγες και συγκεκριμένα ανήλικα- ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, βάσει της εν εξελίξει τρέχουσας διαδικασίας και  σε συνέχεια της πρωτοβουλίας δήμων και πόλεων της Γερμανίας με τίτλο «Συμμαχία Δήμων & Πόλεων-Ασφαλή Λιμάνια», συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο αδελφοποιημένος Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και την κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνικά νησιά από το μεταναστευτικό – προσφυγικό και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυθημερόν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, απηύθυνε ευχαριστήρια επιστολή, προς τον Δήμαρχο Greifswald Dr Stefan Fassbinder, για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύουν όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μικρός νησιωτικός Δήμος  όπως η Σάμος, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος επισήμανε ότι για την λύση του προβλήματος απαιτείται η εκπόνηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα βασίζεται στην αντιμετώπιση τόσο του ανθρωπιστικού ζητήματος, όσο και στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο των μεταναστών – προσφύγων όσο και των Ευρωπαίων πολιτών.

 

H επιστολή διαβιβάσθηκε αυθημερόν στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου & στο Υπουργείο Εξωτερικών για δικές τους άμεσες ενέργειες.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά7 ώρες ago

Γυναίκα θετική στον Covid-19 γέννησε στο νοσοκομείο Σάμου

Δήμος8 ώρες ago

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου προέβη στο κλείσιμο του «Δημοτικού Σταδίου Καρλοβάσου»

Σαμιακά12 ώρες ago

Σάμος: Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού

Περιφερειακά14 ώρες ago

Β. Πανουράκης: Αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων στο ΚΥΤ Σάμου φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Ελλάδα15 ώρες ago

Αυτόφωρη διαδικασία στα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας»

Δήμος15 ώρες ago

Αλληλεγγύη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου απο τον Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Πολιτικά15 ώρες ago

ΚΝΕ Σάμου: Εκδήλωση για τα τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σαμιακά18 ώρες ago

Αυτοκινητοπορείες του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Αστυνομικά - Λιμενικά20 ώρες ago

Έβαλε 16χρονη σε βαλίτσα για να την μεταφέρει στον Πειραιά

Αστυνομικά - Λιμενικά22 ώρες ago

Αστυνομικοί Σάμου: «Η λάσπη απ’ όπου και να προέρχεται ούτε μας φοβίζει και ούτε μας τρομοκρατεί»

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή