Connect with us

Περιφερειακά

Ο Γιάννης Σπιλάνης επικεφαλής του συνδυασμού “Συμπαράταξη Πολιτών”

Published

on

Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο ».

Με κοινή ανακοίνωσή που υπογράφουν η Γιούλα Αργυρούδη, ο Μανώλης Κάρλας και η Μαρία Νικολάρα υπογραμμίζουν:

Πριν λίγο καιρό, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη , πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους ,απ όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία μας για συγκρότηση Περιφερειακής παράταξης εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών .

Στην παρουσίαση αυτή προτάξαμε επίσης τις αρχές συγκρότησης και τους στόχους  της παράταξης μας, θέτοντας ως βασικά και κυρίαρχα θέματα:

  • Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ για δημοκρατική διακυβέρνηση με διαφάνεια, συνέργειες, συνεργασίες, συμμετοχή των πολιτών και, κοινωνικό έλεγχο, σε αντίθεση με τις κλειστές πόρτες και την αδιαφάνεια που γεννούν τη διαπλοκή
  • Την ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με έγνοια για το περιβάλλον και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών  , σε αντίθεση με την πορεία δίχως όραμα, ιεράρχηση και προγραμματισμό, τις «απευθείας αναθέσεις», τα «κατά παραγγελία έργα», τις ανάγκες «των ημετέρων» ,την αδιαφορία και την κατασπατάληση των οικονομικών, των ανθρώπινων και των φυσικών πόρων .
  • Την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που υφίστανται τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων που πέρασε και περνά η χώρα και ειδικά η Περιφέρεια Β.Αιγαίου, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς με φροντίδα στην αξιοπρέπεια των πολιτών, σε αντίθεση με την «φιλανθρωπία» των ισχυρών, και τον «φόβο του άλλου»

Καλέσαμε τους ΠΟΛΙΤΕΣ των νησιών μας σε συστράτευση γύρω από την ήδη διαμορφωμένη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές. Μετά το ανοιχτό κάλεσμά μας, βρήκαμε τη θερμή ανταπόκριση και το αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας μας από άντρες και γυναίκες των νησιών μας όλων των κοινωνικών στρωμάτων ,από ενεργούς πολίτες αλλά και απ τη νεολαία που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον της.

Η δραστηριοποίηση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα, να ανταποκριθούμε σήμερα στην υπόσχεσή που δώσαμε στην παρουσίαση μας τότε, ότι σύντομα με δημοκρατικές διαδικασίες θα συναποφασίσουμε για το όνομα της παράταξης και το όνομα του ή της επικεφαλής.

Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη θα διεκδικήσει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου για την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Με στόχο μια διαφορετική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο, μακριά από τις κρατούσες αντιλήψεις όσων ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τύχη του.

Με βασική έγνοια μας τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Με σεβασμό στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με την δέσμευση όλων μας να την υπηρετήσουμε ενωμένοι, ξεκινάμε με τους πολίτες των νησιών μας αυτό το ταξίδι μέχρι το φθινόπωρο του 2023 και ακόμα πιο μακριά!

Με ευχές σε όλους και όλες για υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για την χρονιά που ανέτειλε.

Comments

comments

Περιφερειακά

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Published

on

By

Το μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου,κ. Νικόλαος Κατρακάζος. Μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει ότι:Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη  θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και  απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε υποψηφίους και συνεργάτες στη Σάμο

Published

on

By

Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του για την Σάμο παρουσίασε απόψε στο ξενοδοχείο “Σάμος” ο επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» κ. Γιάννης Σπιλάνης.


Ο κ. Σπιλάνης παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους αλλα και συνεργάτες του. Πρόκειται για τον γιατρό και πρώην Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα, την Συντονίστρια Επ. Έρευνας Δράσεων Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, κ Αναστασία Μήλιου και τον επιχειρηματία, άριστο γνώστη επί των τουριστικών θεμάτων κ. Ηλία Γιαννουλόπουλο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφέρειας, στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, στα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας και στην ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικά, πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη, στον τουρισμό, καθώς και στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του μεταναστευτικού ειδικότερα στη Σάμο που παρουσιάζει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο.

Για το θέμα του τουρισμού ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται για τον τουρισμό εδώ και 20 χρόνια είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά για την αναζωογόνηση του Βαθιού τόνισε ότι αυτή περνά μέσα από την ανάδειξη της ιστορικότητας του, της δημιουργικής αξιοποίησης των όποιων παρεμβάσεων έχουν γίνει και τον σχεδιασμό νέων.

Το Επικούρειο μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο ενημέρωσης για την ιστορία της Σάμου με βάση την έκδοση “Σάμος, η πατρίδα μου”, του Ιδρύματος Δημήτριου, των ΓΑΚ και της Δ/νσης Εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τρεις συνεργάτες της «Συμπαράταξης Πολιτών» όπου αναλύσαν πως μπορούν να βοηθήσουν τον συνδυασμό , τη Σάμο αλλά και συνολικά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου του συνδυασμού «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» κ. Νίκος Ζάχαρης ,ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κ. Νίκος Κακλαμάνης ,ο διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος και φίλοι του συνδυασμού.Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Η Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη με την Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

ByΟ συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου, ανακοινώνει την υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου , Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη.

Γεννήθηκε το 1977 στον Μαραθόκαμπο της Σάμου. Πολιτισμολόγος με εξειδίκευση στη διαχείριση πολιτισμού (Msc). Επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης. Συνεργάτης των ΕΛΤΑ για την ευρύτερη περιοχή του Μαραθόκαμπου. Είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα του Μαραθόκαμπου του Δήμου Σάμου.

 

 Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017