Connect with us

Δήμος

Ο Δήμαρχος Σάμου για τις εξελίξεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Ηχητικό)

Published

on

Στο ραδιόφωνο του «ΑΡΜΟΝΙΑ» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος δυο ημέρες μετά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο που εκτός ημερησίας διάταξης, υπήρξε πρόταση του δημάρχου Σάμου, να γίνει ο ίδιος μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να υποβάλλει ο κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης την παραίτηση του από το αξίωμα του προέδρου.

Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη, ο δήμαρχος Σάμου υποστήριξε ότι οι παραιτήσεις του κ. Βασίλη Πανουράκη και του κ. Τάσου Νικολαΐδη σε συνδυασμό με το κενό που άφησε ο αείμνηστος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βασιλάκης δημιουργούσε ένα θεσμικό θέμα, όσον αφορά τη συνολική πορεία του Λιμενικού ταμείου.

Η απόφαση του δημάρχου Σάμου να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου έχει σχέση με τρία πράγματα, όπως ανέφερε :

• Ο σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δηλαδή ποια έργα μπορούν να ενταχθούν μέχρι το 2022.

• Τα έργα που θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να είναι φαραωνικά τα οποία άπλα και μόνο θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θα φορτώνουν με τεράστιο διοικητικό βάρος και υποχρεώσεις

• Η σκληρή διαπραγμάτευση της ΚΕΔΕ που γίνεται με την κεντρική πολιτεία, για την τύχη των Λιμενικών ταμείων, αφού υπάρχει η σκέψη οι πόροι των Λιμενικών ταμείων να έρθουν στο κράτος, όπως και τα αποθεματικά τους.

Στην ερώτηση του Μάνου Στεφανάκη σχετικά με το αν η απόφασή του να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο σηματοδοτεί αυτομάτως και την ανάληψη της προεδρίας του ταμείου, ο κ Αγγελόπουλος σημείωσε : «Η αναδιάρθρωση του Συμβουλίου είναι προφανές ότι φέρνει την ανάληψη της προεδρίας από το Δήμαρχο ,αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο».

Τέλος ,για τους κραδασμούς που υπάρχουν στο συνδυασμό «Η Σάμος Μπροστά», ο δήμαρχος Σάμου, υποστήριξε ότι δεν είναι της άποψης να υπάρχουν πολύ κλειστές ομάδες που ακολουθούν τυφλά τον επικεφαλής .

Ο ίδιος, όπως είπε, έχει δώσει ελευθερία κινήσεων σε όλους τους αντιδημάρχους και προέδρους των νομικών προσώπων, για να μπορούν να δημιουργήσουν έργο. Καταλήγοντας ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα δύο καταστροφικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί μας αλλά και οι  εξελίξεις στο επικείμενο πρόβλημα της πανδημίας που έχει αναστατώσει  ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα .

Με κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς αιτήθηκαν  την λήψη πρόσθετων και έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η προστασία της Σαμιακής  κοινωνίας και η ανοικοδόμηση του τόπου είναι η από κοινού προτεραιότητα των Δημάρχων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Γ. Στάντζος: Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί

Published

on

By

Το «κλείσιμο» του νησιού μετά από τα τελευταία επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Ο κ Στάντζος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει : Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί, να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Χωρίς ανταπόκριση. Οι αφανείς ήρωες δεν αρκούν πάντα. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στα υγειονομικά μας στελέχη!

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή