28.3 C
Σάμος
11/08/2022
Δήμος

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

Στη μίσθωση οικοπέδου εντός της πόλης με σκοπό την ίδρυση λαϊκής αγοράς προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου  Η επιλογή του οικοπέδου θα γινει με φανερή μειοδοτική δημοπρασία. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την 22η Ιουλίου 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00..

Θυμίζουμε ότι τον Μαρτιο του 2021, εκδόθηκε και υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση απο τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς επίσης και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη η ίδρυση λαϊκής αγοράς στην πόλη της Σάμου.

Περιγραφή χαρακτηριστικά και θέση ακινήτου (μισθίου)

 

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει:

 1. Να βρίσκεται εντός του κοινωνικού ιστού της πόλεως Σάμου.
 2. Να επιτρέπεται η χρήση γης από την χωροταξική μελέτη του σχεδίου πόλεως Βαθέος και από το σχέδιο πόλεως Σάμου.
 3. Να υπάρχει ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση για το κοινό, περιλαμβανόμενων των ατόμων με αναπηρία. 4. Να μη υπάρχουν επιπτώσεις στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
 4. Να έχει πρόσωπο σε δημόσιο δρόμο ικανοποιητικού καταστρώματος και επαρκούς πλάτους ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό φορτηγών αυτοκινήτων.
 5. Να μην εμποδίζεται η πρόσβαση σε σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία, χώρους άσκησης θρησκευτικής λατρείας, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβεστικούς σταθμούς, εισόδους κατοικιών και καταστημάτων, ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και ότι δεν δυσχεραίνει την λειτουργία των ανωτέρω και του εφοδιασμού κάθε είδους καταστημάτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
 6. Να επιτρέπεται από την χωροταξική και πολεοδομική νομοθεσία, η κατασκευή και τοποθέτηση στους χώρους λειτουργίας υπαίθριας οργανωμένης αγοράς προσωρινών στεγάστρων ή σκιάστρων ανοιχτού τύπου, μετά από έγκριση από τα αρμόδια όργανα και Υπηρεσίες.
 7. Να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρικού ρεύματος.
 8. Να έχει κανονικό σχήμα, χωρίς έντονες κλίσεις
 9. Να είναι ασφαλές από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής .
 10. Να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Στη συνέχεια και αφού εξεταστούν επί τόπου το προσφερόμενο ακίνητο θα αξιολογηθούν στοιχεία του οικοπέδου και θα απαιτηθούν έγγραφα όπως τα παρακάτω:
 11. Βεβαίωση του Αυτοτελούς Τμήματος Δόμησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου για επιτρεπόμενη χρήση του οικοπέδου για ίδρυση λαϊκής αγοράς.
 12. Πιστοποιητικό μεταγραφής και βαρών από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο
 13. Να είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτού που το προσφέρει, ή σε περίπτωση που ανήκει εξ αδιαίρετου σε περισσότερους, κατά συγκυριότητα, συν νομή και συγκατοχή, η προσφορά να γίνεται από όλους τους συνιδιοκτήτες.

Στην περίπτωση αυτή οι προσφορές πρέπει να συνοδεύονται και από κοινή αίτηση-δήλωση προσφοράς

 1. Να είναι ελεύθερο νομικών βαρών ή διεκδικήσεων (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις, κλπ) και γενικά οποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου

 

ΨΟΖΟ46ΜΦΟΤ-ΛΤΗ (1)

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα