11.1 C
Σάμος
31/01/2023
Δήμος

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Δυτικής Σάμου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

Αναλυτικά:

Έχοντας ανακοινώσει επίσημα το Υπουργείο Παιδείας  τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , η φετινή χρονιά για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Η μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας με την  εφαρμογή της ελάχιστης βάση εισαγωγής σε συνδυασμό με την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει το νησί μας , λειτούργησε ως καταπέλτης για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο επίσημος αριθμός των εισακτέων για τα 3 τμήματα των σχολών του Καρλοβάσου είναι σε σύνολο 201 φοιτητές σε σχέση με τους 950 που έχει την δυνατότητα να απορροφήσει.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανησυχητικά ήταν όμως και αναμενόμενα για όλα τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια κάποια εκ των οποίων φέτος βρέθηκαν με μονοψήφιο αριθμό φοιτητών και άλλα χωρίς κανέναν.

Η φετινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας σε συνδυασμό με τον νόμο Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων και η ανωτατοποίηση  των τεχνολογικών ιδρυμάτων  λειτούργησαν ως  συντελεστές στο δραματικό χαρακτήρα της εικόνας του ακαδημαϊκού χάρτη.

Το χειρότερο όλων είναι ότι 16 τμήματα έμειναν χωρίς εισακτέους και 40.000 + υποψήφιοι εκτός αυτών.

Οι συνέπειες χτύπησαν και το Πανεπιστήμιο μας και κατ΄ επέκταση την πόλη μας, το νησί μας!

Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του Πανεπιστημίου αλλά και για τις τοπικές οικονομίες όλες της περιφέρειας.

Διαβλέποντας τα προβλήματα , ο Δήμος Δυτικής Σάμου αντέδρασε έγκαιρα και έφερε το θέμα τόσο στο δημοτικό του συμβούλιο αλλά και στα περιφερειακά του όργανα με εξειδικευμένους προτάσεις ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα στα αντικίνητρα που ήδη υπάρχουν σε βάρος των Περιφερειακών Πανεπιστημίων , φτάνοντας ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από την πρώτη στιγμή όχι μόνο  για την διατήρηση του Πανεπιστημίου που θεωρείτε αυτονόητη μιας και η ίδρυσή του έγινε για καθαρά εθνικούς λόγους, αλλά για την ενίσχυσή  του και την  θωράκισή του  από πάσης φύσεως  κίνδυνο.

Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά πανδημίας που σφράγισε τις πόρτες της διά ζώσης μάθησης και έχοντας σε εξέλιξη τις εργασίες αποκατάστασης όλων των τραυματισμένων από το σεισμό κτιρίων , ενημερώνουμε ότι κτιριακά το Πανεπιστήμιο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί   τους νεοεισαχθέντες.

Επιβάλλετε όλες αυτές οι αρνητικές  συνέπειες να προβληματίσουν το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση και αναμένουμε άμεσα διορθωτικές κινήσεις που να διασφαλίσουν το μέλλον των περιφερειακών πανεπιστημίων και δει  του ακριτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Related posts

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Σύσταση στον Δήμο Ανατολικής Σάμου Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

admin

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κοινότητα Σαμίων

admin

Αίτημα Α. Λυμπέρη προς Γ. Γεωργαντά για οικονομική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς της Σάμου

admin

Κλειστές την Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Δυτικής Σάμου αύριο 27/1

admin

Επιστολή Δημάρχου Ανατ. Σάμου στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

admin

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “O Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα μόνο 3 έργα”

admin