17.8 C
Σάμος
25/09/2022
Σαμιακά

Ο Εμπορικός και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου στηρίζουν τον Γιώργο Στάντζο

Τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο, στηρίζουν ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα.

ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου αναφέρει:

Τους τελευταίους περίπου τρεις μήνες, για πρώτη φορά το μεταναστευτικό απασχολεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.

Η δημοσιότητα του φαινομένου, αποτελεί επιτυχία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κου Στάντζου.

Το σενάριο παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, μας βρίσκει αντίθετους.

Υποστηρίζουμε πως ο κος Στάντζος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός πολιτικός πρώτης γραμμής σε τοπικό επίπεδο ,ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και να ασκήσει πίεση , σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την εξεύρεση μίας ρεαλιστικής λύσης προς όφελος όχι μόνο της κοινωνίας μας αλλά και των προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι στο νησί μας ζουν υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες.

Ο στόχος είναι το νέο ΚΥΤ να είναι χωρητικότητας 1500 ατόμων, όπως εξαρχής είχε δεσμευθεί η τωρινή κυβέρνηση.

Η τελευταία, οφείλει από τώρα να έχει έτοιμο προς εφαρμογή το πλάνο αποσυμφόρησης του νησιού μας έχοντας ως όριο τους 1500 πρόσφυγες – μετανάστες. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δηλαδή να έχουμε ΚΥΤ χωρητικότητας 5000 ατόμων και να βρεθούμε λχ με 8000 άτομα για να ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα , η κυβέρνηση οφείλει να μας προστατεύσει επενδύοντας και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα τα οποία όχι μόνο θα ανακουφίσουν τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στο συντριπτικό ποσοστό του στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους, αλλά επιπλέον θα αποτελέσουν και μοχλό ανάπτυξης της περιοχής:

1 . Αξιόπιστη μελέτη σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση, το αποχετευτικό σύστημα, το βιολογικό, τη διαχείριση σκουπιδιών και υδάτινων πόρων. Η ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση επιδείνωσε όλες τις παραπάνω υποδομές και μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα πόρων.

2 . Επιτέλους να εξεταστεί σε σοβαρό και ρεαλιστικό πλαίσιο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα η μεταφορά του Νοσοκομείου εκτός αστικού ιστού με παράλληλη βελτίωση των υποδομών παροχών υπηρεσιών υγείας.

3 . Προστασία της Σάμου από τη δυσφήμιση που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να συμμετέχουμε σε εκθέσεις και μόλις ακούνε «Σάμος» να μας συμπαρίστανται για αυτό που περνάμε επειδή προς τα έξω έχει περάσει η εικόνα πως στις θάλασσες του νησιού κολυμπώντας συναντάς πτώματα και στην πρωτεύουσα κινδυνεύεις να σε βιάσουν και να σε κλέψουν. Η στρατηγική προστασίας της Σάμου πρέπει να γίνει σε κεντρικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας. Τουτέστιν, το νησί μας να είναι σε πρώτο πλάνο στην προβολή της Χώρας μας από τον ΕΟΤ .

4. Επαφές με τις τράπεζες ούτως ώστε να «ξεκολλήσουν» οι διαδικασίες και να αναζητηθούν επενδυτές για τα ξενοδοχεία φαντάσματα της πόλης όπως το “la piscine”, το “Christiana” κ.α.

5. Αποσύνδεση μεταναστευτικού-προσφυγικού από μειωμένο ΦΠΑ. Αυτή η ιστορία , αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με την ανά εξάμηνο παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ προσβάλει την αξιοπρέπεια κατοίκων και ελευθέρων επαγγελματιών του νησιού.

6. Παραχώρηση του χώρου του ΚΥΤ Σάμου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και άμεση αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων.

Σεβαστείτε μας δείχνοντας συνέπεια στις προεκλογικές σας εξαγγελίες στις οποίες πίστεψε ο ελληνικός λαός δίνοντάς σας την αυτοδυναμία.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου εκφράζει την μεγάλη δυσαρέσκεια του για τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου και του Υφυπουργού Άμυνας σχετικά με το Κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό.

Στεκόμαστε δίπλα στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο σε όποιες αποφάσεις πάρει μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο  και δηλώνουμε έτοιμοι να τις υποστηρίξουμε μαζί του!

 

Related posts

Λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτη σε πτήση προς Σάμο

admin

Γιάννης Καλτάκης: «Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε οριστικά πίσω την Σάμο της μιζέριας και της παρακμής»

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Μάνος Βαλής: Εξαιρετική χρονιά για τη Σάμο παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019

admin

Εμπόδια στον οδηγό όδευσης τυφλών στη πόλη της Σάμου

admin

Συμβολικές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

admin

North Evia- Samos Pass: Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Πάμε Σάμο” 

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα