15.9 C
Σάμος
04/03/2024
Σαμιακά

Ο Εμπορικός και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου στηρίζουν τον Γιώργο Στάντζο

Τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο, στηρίζουν ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα.

ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου αναφέρει:

Τους τελευταίους περίπου τρεις μήνες, για πρώτη φορά το μεταναστευτικό απασχολεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.

Η δημοσιότητα του φαινομένου, αποτελεί επιτυχία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κου Στάντζου.

Το σενάριο παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, μας βρίσκει αντίθετους.

Υποστηρίζουμε πως ο κος Στάντζος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός πολιτικός πρώτης γραμμής σε τοπικό επίπεδο ,ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και να ασκήσει πίεση , σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την εξεύρεση μίας ρεαλιστικής λύσης προς όφελος όχι μόνο της κοινωνίας μας αλλά και των προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι στο νησί μας ζουν υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες.

Ο στόχος είναι το νέο ΚΥΤ να είναι χωρητικότητας 1500 ατόμων, όπως εξαρχής είχε δεσμευθεί η τωρινή κυβέρνηση.

Η τελευταία, οφείλει από τώρα να έχει έτοιμο προς εφαρμογή το πλάνο αποσυμφόρησης του νησιού μας έχοντας ως όριο τους 1500 πρόσφυγες – μετανάστες. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δηλαδή να έχουμε ΚΥΤ χωρητικότητας 5000 ατόμων και να βρεθούμε λχ με 8000 άτομα για να ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα , η κυβέρνηση οφείλει να μας προστατεύσει επενδύοντας και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα τα οποία όχι μόνο θα ανακουφίσουν τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στο συντριπτικό ποσοστό του στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους, αλλά επιπλέον θα αποτελέσουν και μοχλό ανάπτυξης της περιοχής:

1 . Αξιόπιστη μελέτη σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση, το αποχετευτικό σύστημα, το βιολογικό, τη διαχείριση σκουπιδιών και υδάτινων πόρων. Η ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση επιδείνωσε όλες τις παραπάνω υποδομές και μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα πόρων.

2 . Επιτέλους να εξεταστεί σε σοβαρό και ρεαλιστικό πλαίσιο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα η μεταφορά του Νοσοκομείου εκτός αστικού ιστού με παράλληλη βελτίωση των υποδομών παροχών υπηρεσιών υγείας.

3 . Προστασία της Σάμου από τη δυσφήμιση που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να συμμετέχουμε σε εκθέσεις και μόλις ακούνε «Σάμος» να μας συμπαρίστανται για αυτό που περνάμε επειδή προς τα έξω έχει περάσει η εικόνα πως στις θάλασσες του νησιού κολυμπώντας συναντάς πτώματα και στην πρωτεύουσα κινδυνεύεις να σε βιάσουν και να σε κλέψουν. Η στρατηγική προστασίας της Σάμου πρέπει να γίνει σε κεντρικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας. Τουτέστιν, το νησί μας να είναι σε πρώτο πλάνο στην προβολή της Χώρας μας από τον ΕΟΤ .

4. Επαφές με τις τράπεζες ούτως ώστε να «ξεκολλήσουν» οι διαδικασίες και να αναζητηθούν επενδυτές για τα ξενοδοχεία φαντάσματα της πόλης όπως το “la piscine”, το “Christiana” κ.α.

5. Αποσύνδεση μεταναστευτικού-προσφυγικού από μειωμένο ΦΠΑ. Αυτή η ιστορία , αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με την ανά εξάμηνο παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ προσβάλει την αξιοπρέπεια κατοίκων και ελευθέρων επαγγελματιών του νησιού.

6. Παραχώρηση του χώρου του ΚΥΤ Σάμου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και άμεση αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων.

Σεβαστείτε μας δείχνοντας συνέπεια στις προεκλογικές σας εξαγγελίες στις οποίες πίστεψε ο ελληνικός λαός δίνοντάς σας την αυτοδυναμία.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου εκφράζει την μεγάλη δυσαρέσκεια του για τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου και του Υφυπουργού Άμυνας σχετικά με το Κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό.

Στεκόμαστε δίπλα στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο σε όποιες αποφάσεις πάρει μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο  και δηλώνουμε έτοιμοι να τις υποστηρίξουμε μαζί του!

 

Related posts

Η ΕΛΜΕ Σάμου για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

admin

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Combat Ju Jitsu: Την πρώτη θέση ανδρών 18+ -85 kg ο Σωτήρης Σύρμας

admin

Έφορος Εκκλησιαστικών Θεμάτων υπό την Αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Σάμιος Ευγένιος Χαρδαβέλλας

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin