Connect with us

Σαμιακά

Ο Λάμπρος Βακιάρος σε δομή ασυνόδευτων παιδιών στη Σάμο

Published

on

Για την εμπειρία που είχε σε πρόσφατη  επίσκεψή του  σε δομή ασυνόδευτων παιδιών στη Σάμο περιέγραψε ο Master chef Λάμπρος Βακιάρος ,τονίζοντας  ότι πάνω απ’όλα οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι.Ο ίδιος είπε για την επίσκεψη του :

“Τις προάλλες επισκέφτηκα ένα κέντρο που έχουμε εδώ στην Σάμο το οποίο στεγάζει ασυνόδευτα παιδιά τα οποία έχουν έρθει στο νησί κυρίως απο την Συρία λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο εκεί. Τα περισσότερα από αυτά ίσως δεν έχουν γονείς ή χάθηκαν μεταξύ τους στην διαδρομή..
Μαγείρεψαμε λοιπόν με τον φίλο μου τον Γιάννη ένα γεύμα το οποίο και πρόσφεραμε με πολύ αγάπη για να μπορέςουμε έστω και για λίγο να τα κάνουμε να χαρούν.

Αντίκρισα εικόνες και καταστάσεις που με έκαναν να καταλάβω σε πολύ μικρό βαθμό τι μπορεί να έχουν περάσει αυτά τα παιδια. Με έκαναν να ανατριχιάσω και πιστεύω θα έκαναν και εσένα. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες..

Το σημαντικότερο όμως είναι οτι πέρα απ´όλες αυτές τις δυσκολίες αντίκρισα πανέμορφα παιδιά με μεγάλα χαμογελά και χαίρομαι πολύ που τα έκανα έστω και για λίγο να ξεχαστούν και να περάσουν όμορφα.

Σαν Σαμιωτης οφειλω να πω ενα μεγάλο μπράβο στην Friendly Humans την ομάδα που βοηθάει αυτά τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση στο νησί.

Μην ξεχνάμε οτι πάνω απ’όλα οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι. Όποια και να είναι η γνώμη σου για τους μετανάστες τα παιδιά είναι ψυχές που δεν φταίνε σε τίποτα. Τους αξίζει να ονειρεύονται. Για αυτό είναι και στο χέρι μας να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη”.

Με πολλή αγάπη,
Λάμπρος

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

WWF Ελλάς: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

Published

on

By

Με διατάξεις που είναι αντίθετες σε όσα προβλέπουν η ενωσιακή και η εθνική νομοθεσία, νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης». Το WWF Ελλάς, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ζητά την απόσυρση των διατάξεων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών. Όπως επισημαίνεται σε επείγουσα επιστολή του WWF Ελλάς προς τους βουλευτές, ο καθορισμός υπο-περιοχών με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων είναι αντίθετος με τις προβλέψεις της οδηγίας της ΕΕ για τους οικοτόπους. Μέτρα προστασίας πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών, με συστηματικό και όχι με επιλεκτικό και αποσπασματικό τρόπο.

Ουσιαστικά, με τη διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Με την πανδημία να έχει φέρει δραματικά στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση ανθρώπινης υγείας και ευημερίας με το υγιές φυσικό περιβάλλον, τέτοιες μεθοδεύσεις δεν υποβαθμίζουν απλώς τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια του πιο αποτελεσματικού αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε επόμενες κρίσεις. Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα.  Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή