Connect with us

Σαμιακά

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στη Σάμο: “Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που αποτυπώνουν το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας”

Published

on

Στην Σάμο βρέθηκε σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό (hot spot) στο Βαθύ.

Τον κ.Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου,ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στεφανής και στελέχη του κόμματος.

Εκεί ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έκανε λόγο για τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών  οι οποίες καταρρέουν μέρα με την μέρα , ενώ μίλησε και για τα  «ευρωπαϊκά κονδύλια» που «φαίνεται ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και όχι στον σκοπό για τον οποίο διατίθενται .

Παράλληλα, καυτηρίασε την μη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο νησί καταδεικνύοντας την διοικητική ανεπάρκεια του κ. Μουζάλα.

Ο  κ.Βαρβιτσιώτης περιηγήθηκε στο εσωτερικό του κέντρου, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε καθημερινή βάση από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών σε αυτό,  άλλα και με εργαζόμενους στο Κ.Υ.Τ

Στον εξωτερικό χώρο του Hotspot , ο  τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είδε τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε σκηνές ,σε άθλιες συνθήκες ,λέγοντας χαρακτηριστικα “Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που αποτυπώνουν το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας”

Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψη του στο Κ.Υ.Τ Σάμου.

Στην συνέχεια των επαφών του,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, όπου  ο κ. Κατρακάζος τόνισε , την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού αλλά και την κατηγορηματική αντίθεση του σε προθέσεις αλλά και ενέργειες  για μακροχρόνια παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.

Στο Δημαρχιακό μέγαρο ,ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποδέχθηκε τον βουλευτή της Ν.Δ .Ο κ.Αγγελόπουλος ,αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της κεντρικής εξουσίας να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Παράλληλα έκανε λόγο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία και κοινωνία η επικείμενη, από 1ης Ιανουαρίου του 2018, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στη Σάμο.

“Η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ με το προσφυγικό- μεταναστευτικό δεν θα πρέπει να συνδέονται”,τόνισε ο Δήμαρχος Σάμου.

Αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η ΚΕΔΕ ,οπού το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Στις 19.30  μ.μ στο ξενοδοχείο “Aiolis”  πραγματοποιήθηκε  η ανοικτή ομιλία του τομεάρχη.

Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

WWF Ελλάς: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

Published

on

By

Με διατάξεις που είναι αντίθετες σε όσα προβλέπουν η ενωσιακή και η εθνική νομοθεσία, νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης». Το WWF Ελλάς, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ζητά την απόσυρση των διατάξεων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών. Όπως επισημαίνεται σε επείγουσα επιστολή του WWF Ελλάς προς τους βουλευτές, ο καθορισμός υπο-περιοχών με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων είναι αντίθετος με τις προβλέψεις της οδηγίας της ΕΕ για τους οικοτόπους. Μέτρα προστασίας πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών, με συστηματικό και όχι με επιλεκτικό και αποσπασματικό τρόπο.

Ουσιαστικά, με τη διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Με την πανδημία να έχει φέρει δραματικά στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση ανθρώπινης υγείας και ευημερίας με το υγιές φυσικό περιβάλλον, τέτοιες μεθοδεύσεις δεν υποβαθμίζουν απλώς τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια του πιο αποτελεσματικού αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε επόμενες κρίσεις. Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα.  Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή