18.3 C
Σάμος
26/01/2023
Σαμιακά

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στη Σάμο: “Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που αποτυπώνουν το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας”

Στην Σάμο βρέθηκε σήμερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό (hot spot) στο Βαθύ.

Τον κ.Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου,ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στεφανής και στελέχη του κόμματος.

Εκεί ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έκανε λόγο για τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών  οι οποίες καταρρέουν μέρα με την μέρα , ενώ μίλησε και για τα  «ευρωπαϊκά κονδύλια» που «φαίνεται ότι πηγαίνουν κάπου αλλού και όχι στον σκοπό για τον οποίο διατίθενται .

Παράλληλα, καυτηρίασε την μη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο νησί καταδεικνύοντας την διοικητική ανεπάρκεια του κ. Μουζάλα.

Ο  κ.Βαρβιτσιώτης περιηγήθηκε στο εσωτερικό του κέντρου, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε καθημερινή βάση από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών σε αυτό,  άλλα και με εργαζόμενους στο Κ.Υ.Τ

Στον εξωτερικό χώρο του Hotspot , ο  τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είδε τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε σκηνές ,σε άθλιες συνθήκες ,λέγοντας χαρακτηριστικα “Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που αποτυπώνουν το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας”

Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψη του στο Κ.Υ.Τ Σάμου.

Στην συνέχεια των επαφών του,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – ενημέρωση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, όπου  ο κ. Κατρακάζος τόνισε , την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού αλλά και την κατηγορηματική αντίθεση του σε προθέσεις αλλά και ενέργειες  για μακροχρόνια παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο.

Στο Δημαρχιακό μέγαρο ,ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποδέχθηκε τον βουλευτή της Ν.Δ .Ο κ.Αγγελόπουλος ,αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της κεντρικής εξουσίας να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Παράλληλα έκανε λόγο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική οικονομία και κοινωνία η επικείμενη, από 1ης Ιανουαρίου του 2018, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στη Σάμο.

“Η επικείμενη μείωση του ΦΠΑ με το προσφυγικό- μεταναστευτικό δεν θα πρέπει να συνδέονται”,τόνισε ο Δήμαρχος Σάμου.

Αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η ΚΕΔΕ ,οπού το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Στις 19.30  μ.μ στο ξενοδοχείο “Aiolis”  πραγματοποιήθηκε  η ανοικτή ομιλία του τομεάρχη.

Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Related posts

BLUE STAR MYCONOS: Τροποποίηση δρομολογίων 27/1-31/1

admin

Μήνυμα του 112 στην Σάμο για την κακοκαιρία

admin

Ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Φλεβάρης νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στη Μητρόπολη Σάμου

admin

Εκδήλωση – τσάι από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πόλεως Σάμου

admin

Θα λειτουργήσει η Βαγγελίστρα στο Άνω Βαθύ για τους Τρεις Ιεράρχες

admin

Ο Κ. Θεοφιλόπουλος συντονιστής Π.Υ. Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα την Σάμο

admin

Ημερήσιες και νυχτερινές βολές οπλικών συστημάτων από 30 Ιαν μέχρι 02 Φεβ. 2023

admin

Austrian Airlines: Από 26 Μαρτίου απευθείας σύνδεση Βιέννη – Σάμος

admin

Καταστροφή πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής Στεφάνας

admin