18.3 C
Σάμος
28/03/2023
Σαμιακά

Ο Νότης Μηταράκης απο τη Σάμο: Καμία ανοχή σε έκνομες ενέργειες

« Η ανοιχτή δομή στο Βαθύ πρέπει να κλείσει άμεσα μέσα στη χρονιά» δήλωσε ο υπουργός 

«Βιώσαμε δυο δύσκολες ημέρες στη Σάμο» ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισκεπτόμενος το πρωί της Τρίτης την Σάμο, μετά τα τελευταία επεισόδια και τις φωτιές που ξέσπασαν στο ΚΥΤ του νησιού.

Στη σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνου Λογοθέτη και των αρχών του νησιού, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο κ. Μηταράκης εξήρε τους χειρισμούς την ΕΛ.ΑΣ, της ΠΥ Σάμου, της Υπηρεσίας Ασύλου, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτελεσματικότητα τους στην διαχείριση της κρίσης, για την προστασία των διαμένοντων στη δομή αλλά και στην προστασία των πολιτών της Σάμου.

Καμία ανοχή σε έκνομες ενέργειες ,τόνισε ο υπουργός, από άτομα τα όποια έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας .

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης , ο κ Μηταράκης, αναφέρθηκε στις 22 συλλήψεις που έχουν γίνει από την ελληνική αστυνομία για τα επεισόδια της Κυριακής και της Δευτέρας στο ΚΥΤ Σάμου, ενώ υποστήριξε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες της νομοθεσίας.

Ήδη ο ίδιος ο υπουργός, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ασύλου για επίσπευση των διαδικασιών ασύλου των συλληφθέντων, με το επιβαρυντικό στοιχείο της έκνομης συμπεριφορά τους που καταγράφεται απο τις  δικογραφίες.

«Η χώρα μας έχει κανόνες», ανέφερε ο υπουργός Νότης Μηταρακης . Επανέλαβε ακόμη μία φορά πως θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ ενώ τόνισε πως χάθηκαν 3 μήνες (συζητήσεις, αντιρρήσεις, κατάληψη και κορωνοϊός) επίσπευσης των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στη περιοχή της Ζερβού. Η ουσιαστική λειτουργία του νέου ΚΥΤ, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα πάει για το τέλος του έτους που διανύουμε.

 

 

 

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γ. Στάντζος τόνισε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει αδειάσει το ΚΥΤ στο Βαθύ αφού η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί όπως κατέδειξαν και τα πρόσφατα γεγονότα.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αλλά και του αντιπεριφερειάρχη στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Related posts

Το ΕΚ Σάμου για το εργατικό ατύχημα στο Βαθύ

admin

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω χαμηλής νέφωσης

admin

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

admin

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εγγραφές συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Ανακοίνωση ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα της υγείας και τις ελλείψεις ιατρών

admin

Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητές στην Σάμο για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin

Zητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

admin

Ποιες είναι οι Καλύτερες Τούρτες για τα Γενέθλια του Παιδιού σας

admin