21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την Σάμο

Μια ξεχωριστή εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή Ιουνίου 2022, με τίτλο: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο» στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου υπό την διοργάνωση του Δήμου Πειραιά στo πλαίσιο της αδελφοποίησης του με τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Στόχος της εσπερίδας ήταν να αναδειχθούν οι διαφορετικές όψεις του νησιού και της ιστορίας της Σάμου, αλλά και οι σχέσεις του και οι δεσμοί του με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, που αποτελούσε πάντα τα προπύλαια στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη Δύση.

Με εκλεκτούς ομιλητές που προσέγγισαν πολύπλευρα την σύνδεση των τόπων και με σημαντικές παρουσίες που τίμησαν την πρόσκληση των δημάρχων η βραδιά έκλεισε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η συνεργασία μεταξύ των δήμων της Σάμου και του Πειραιά δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης και όραμα για την δημιουργία παρακαταθήκης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την φιλοξενία καθώς και την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά για την διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής βραδιάς που τιμά το νησί μας.

  • Ομιλητές στην εσπερίδα ήταν οι εξής:

– Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου: Υπηρετώντας την ακαδημαϊκή αριστεία στα σύνορα της Ευρώπης.

-Δημήτρης Σεβαστάκης, Ζωγράφος, Καθηγητής Σχ. Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. τέως Βουλευτής Σάμου: Προς τον Πειραιά, Tαξίδια στην θύελλα.

– Κώστας Δαμιανίδης, Αρχιτέκτονας: Το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, στο Ηραίο της Σάμου.

-Αποστόλης Γιαννακόπουλος: Υπεύθυνος Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου-Ανατολικό Άκρο.

Την ομιλία του κ. Δημήτρη Θρασυβούλου, Δρ. Ιστορίας: Πειραιάς Σάμος. Ένα καράβι δρόμος, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί στην εσπερίδα ανέγνωσε η Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου κα Αγγελική Γαλανού.

Την ομιλία του κ. Χρήστου Λάνδρου, Φιλόλογου : Το συναρπαστικό ταξίδι του σαμιώτικου Απόπλου, ανέγνωσε η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Κάιλα και την ομιλία του κ. Νίκου Μέλιου, Ιστορικού: Όψεις της οικονομικής ιστορίας της Σάμου, ανέγνωσε η κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ο Βουλευτής Σάμου Στεφανάδης Χριστόδουλος , η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου Σουλτάνα Ανδρεάδη , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δυτικής Σάμου Διακοσταμάτης Γεώργιος , η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας Γαλανού Αγγελική , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανατολικής Σάμου Κάιλα Δέσποινα ,η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Σάμου Ιωάννα Πατρώνη , ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Related posts

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin