25.5 C
Σάμος
07/07/2022
Περιφερειακά

Ο Περιφερειάρχης Β.Α για το μεταναστευτικό και τα έργα που θα πραγματοποιηθούν σε Σάμο- Ικαρία

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά τις συναντήσεις του στα γραφεία της Π.Ε Σάμου έκανε δηλώσεις και ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Αρχικά ανέφερε πως μετά τις συσκέψεις εργασίας που πραγματοποίησε με τους τεχνικούς της Περιφέρειας θα δρομολογηθεί το αλιευτικό καταφύγιο του Ηραίου Σάμου αφού φυσικά νομιμοποιηθεί πρώτα ώστε να ενταχθεί σαν έργο στο Λιμενικό ταμείο του Δήμου.

Επιπλέον για τις νέες μελέτες που θα εκπονηθούν και αφορούν το νησί της Σάμου ο κ Μουτζούρης ανέφερε: « Σήμερα ολοκληρώσαμε ποιες μελέτες έργων θα γίνουν για το 2020.

Για την Σάμο προβλέπεται, η ανακατασκευή του θεάτρου Πυθαγορείου, αντιμετώπιση των βραχωδών κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό Δρακαίοι Σάμου, βελτίωση του δρόμου αεροδρόμιο-Ηραίον, βελτίωση του δρόμου Μυτιληνιών- Κοκκαρίου. Έργα συνολικού κόστους 1.200.000 ευρώ.

Επιπλέον θα δρομολογηθεί και η μελέτη του masterplan για το λιμάνι Βαθέος πάρα πολύ σύντομα στο οποίο ως καθηγητής λιμενολόγος θα συνδράμω και εγώ με μεγάλη χαρά

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε και αναφορά στην Ικαρία.

Πιο συγκεκριμένα αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες θα προσληφθεί Ικαριώτης ειδικός σύμβουλος όπου κάτοικος του νησιού και ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της περιφερειακής αρχής. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αρχές του Ιανουαρίου να υπάρξει και νέος Έπαρχος Ικαρίας.

Ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε επιπλέον πως στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο για να γίνει επίβλεψη των έργων που εκτελούνται μαζί με τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ της Π.Β.Α.

Μετά την τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο θα πραγματοποιήσει μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου επίσκεψη και στην Ικαρία.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανέφερε πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και πως όλα δείχνουν να μην υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο ακόμα.

«Ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν η κατεδάφιση των υπαρχουσών δομών και δημιουργία μιας κλειστής δομής περιορισμένου αριθμού μεταναστών σε κάθε νησί με αποσυμφόρηση των νησιών κάτι που το είχαμε δεί υπό προϋποθέσεις με θετικό μάτι, ξαφνικά η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο στο οποίο δεν πληρείται καμία προϋπόθεση.

Αρχικά δεν ερωτούνται οι τοπικές κοινωνίες για την τοποθεσία, χωρίς την σύμφωνη γνώμη δεν μπορεί να γίνει δομή.

Δεν τηρείται καμία πληθυσμιακή αναλογία, είναι άδικο να υπάρχει εξίσωση των τριών νησιών. Και το βασικότερο δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα καμία μείωση των ροών ολοένα έρχονται και περισσότεροι με αποτέλεσμα να υπάρξουν σε λειτουργία δύο ή και παραπάνω δομές σε κάθε νησί κάτι που φυσικά είναι μη αποδεκτό.

Την Τετάρτη που πέρασε με το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας κάναμε το πρώτο βήμα, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου εάν δεν υπάρξει θετική αντίδραση της Κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα αντιδράσουμε πολύ σκληρά και δυναμικά.»

 

Related posts

Μουτζούρης :194.236€ για την αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου πόλεως Σάμου

admin

Νίκος Τριανταφύλλου – Ζητά να καταδικαστεί με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου το brandname «Turkaegean»

admin

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα