19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Περιφερειακά

Ο Περιφερειάρχης στην εκπομπή της ΕΡΤ3 Περίμετρος

Στην εκπομπή «Περίμετρος»  της ΕΡΤ3  από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι της Χίου, μίλησε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την τελετή Αγιασμού η οποία τελέστηκε σήμερα 27.04.2023 για το κομμάτι του έργου που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης   η θεμέλιος λίθος του έργου τέθηκε το 2004, ξεκίνησε το 2005 και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το 2008: «Το φράγμα έχει ολοκληρωθεί κατά 98% σύμφωνα και με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας του αρμόδιου Υπουργείου, ήδη άρχισε να συσσωρεύεται νερό στον ταμιευτήρα και σύντομα θα είναι έτοιμο. Είναι ένα έργο που είχε παραπεμφθεί στις καλένδες εδώ και πολλά χρόνια,  απ’ όπου το ανέσυρε η Περιφερειακή Αρχή καθώς θεωρήσαμε ότι είναι απαραίτητο για την υδροδότηση και την άρδευση του Κάμπου της Χίου. Έχουμε φθάσει στο σημείο να μένουν μερικές διαδικασίες και θα αρχίσει να υδροδοτεί. Είναι θέμα μηνών να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για να λειτουργήσει το έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς και στοίχισε συνολικά 30 εκατομ. Ευρώ.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε το έργο ο Περιφερειάρχης σημείωσε: «Υπήρχαν τυπικές διαδικασίες, γραφειοκρατικές , όπως αλλαγές αναδόχων, παραιτήσεις, αιτήματα για επί πλέον εργασίες , κάτι που με ενόχλησε.  Το πήρα προσωπικά  και ως μηχανικός του Πολυτεχνείου θεώρησα ότι πρέπει να το ολοκληρώσουμε

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο επόμενος στόχος είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο του αεροδρομίου, που καρκινοβατεί.

 

 

 

.

Related posts

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin