17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου για την Υγεία

ΚΡΕΙΤΟΝ ΣΙΓΑΝ

Πριν λίγες ημέρες, ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου, προσυπόγραψε κείμενο, το οποίο περιείχε την πρόταση, η ΜΕΘ του νοσοκομείου να αρνείται την εισαγωγή ασθενών από γειτονικά νησιά και να δέχεται μόνο Σαμιώτες.

Σε αυτή την πρωτοφανή, ρατσιστική, απάνθρωπη, αντιδεοντολογική και παράνομη πρόταση, αντέδρασαν έντονα ο διευθυντής της ΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ. και πλήθος πολιτών.

Παράλληλα το ΚΚΕ επέλεξε την κατασυκοφάντηση των επικριτών τους, αποφεύγοντας να πει έστω μια λέξη για την ταμπακιέρα, δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση σχετικά με τον απαράδεκτο και επικίνδυνο για την υγεία του λαού τρόπο με την οποία χειρίζεται την πανδημία.

Πριν απαντήσουμε αναλυτικά στις συκοφαντίες και τα ψέματα, θα θέσουμε πάλι το ερώτημα και θα το θέτουμε ξανά και ξανά, μέχρι να πάρουν ξεκάθαρη θέση: Πως είναι δυνατόν ένα κόμμα, που στον πυρήνα της ιδεολογίας του βρίσκεται η ισότητα, που διεκδικεί ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο σύστημα υγείας,  να διεκδικεί ΜΕΘ μόνο για Σαμιώτες, να ζητάει να αφήσουμε ανθρώπους από τα γειτονικά νησιά να πεθάνουν αβοήθητοι, ενώ έχουμε κενές κλίνες στη ΜΕΘ και μπορούμε να τους σώσουμε.

Ότι και να πούνε, όσο και να φωνάξουν, το στίγμα παραμένει ανεξίτηλο.

Ας πάμε τώρα στις συκοφαντίες. Αναφέρουν: «Αυτοί που ως κυβέρνηση στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν Νοσοκομεία, αυτοί που συνέχισαν την υποχρηματοδότηση , αυτοί που δεν προχώρησαν ποτέ σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , αυτοί που άφησαν και επί των ημερών τους τα Νοσοκομεία χωρίς τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά, αυτοί που διοίκησαν και «συνδιοικούν» το Νοσοκομείο Σάμου και το έφεραν σ’ αυτή τη κατάσταση, «βγήκαν στα κεραμίδια» να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους.»

Είναι άξιο θαυμασμού, πως μπόρεσαν να χωρέσουν τόσα ψέματα σε μια μόνο φράση.

 

  • Η αλήθεια είναι ότι επί ΣΥΖΙΖΑ δεν έκλεισε κανένα νοσοκομείο.
  • Η αλήθεια είναι ότι επί ΣΥΖΙΖΑ αυξήθηκε η χρηματοδότηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Η αλήθεια είναι ότι επί ΣΥΖΙΖΑ έγιναν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.
  • Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΖΙΖΑ παρέλαβε τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης, χωρίς στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά και σε λίγους μήνες τα έστησε στα πόδια τους και    εξασφάλισε την ομαλή και απρόσκοπτη ροή υγειονομικού υλικού.
  • Η αλήθεια είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζεται για πρώτη φορά το δικαίωμα ελεύθερης

πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και

ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Ας μιλήσουμε όμως και για την διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Σάμου:

  1. 1. Αντί να διορίσουμε ένα κομματικό στέλεχος, επιλέξαμε στη θέση του διοικητή τον κ. Λάζαρο Ν. Θεόφιλο, έναν άνθρωπο του δεν είχε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε τεράστια εμπειρία και γνώση στη δημόσια διοίκηση, στη διοίκηση μονάδων υγείας και μια εξαιρετικά επιτυχή θητεία στο νοσοκομείο την περίοδο 2002 – 2004.
  2. Νομοθετήσαμε δυο φορές, αποκλειστικά για το νοσοκομείο Σάμου, ώστε να καταστεί εφικτή η εξόφληση των τεράστιων ληξιπρόθεσμων χρεών, που είχαν συσσωρευτεί από το 2002, και να σταματήσει το εμπάργκο των προμηθευτών.
  3. Αποσπάσαμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη από τα νύχια των εργολάβων, προχωρώντας σε ατομικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και σχεδόν διπλάσιες αποδοχές.
  4. 4. Εγκαταστήσαμε μονάδα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, εξασφαλίζοντας επάρκεια οξυγόνου, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του καιρού και τις ορέξεις του καρτέλ των ιατρικών αερίων.
  5. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε το έργο της επισκευής του κτιρίου του νοσοκομείου στην παραλία του Βαθέως, το οποίο ολοκληρώθηκε και τα διαμερίσματά του μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού.
  6. Στελεχώσαμε, εξοπλίσαμε και θέσαμε σε λειτουργία το τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, τερματίζοντας οριστικά την απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων συμπολιτών μας που πάσχουν από νεοπλασματικά και αυτοάνοσα νοσήματα και οποίοι έπρεπε να πηγαίνουν κάθε 2 – 3 εβδομάδες στην Αθήνα για τη θεραπεία τους.
  7. Πραγματοποιήσαμε δεκάδες προσλήψεις και μόνιμων και επικουρικών υγειονομικών στην ιατρική, τη νοσηλευτική, τη διοικητική και την τεχνική υπηρεσία.
  8. Προκηρύξαμε όλες τις οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών, με αποτέλεσμα, ενώ παραλάβαμε το νοσοκομείο με 28 ειδικευμένους, το παραδώσαμε με 46, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του νοσοκομείου 3 ή 4 γιατρούς σε όλες τις κλινικές, τις μονάδες και τα εργαστήρια.
  9. Ολοκληρώσαμε τη στελέχωση της ΜΕΘ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν οι εν λειτουργία κλίνες από 3 σε 6, να υπερκαλύπτονται οι ανάγκες και να βρεθεί προετοιμασμένο το νοσοκομείο, όταν ενέσκηψε η πανδημία, να μην έχει υπάρξει ούτε μια περίπτωση διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ, με αξιοζήλευτα αποτελέσματα στην επιβίωση. Να θυμίσουμε, ότι το 2003, ο σύλλογος εργαζομένων ήταν αντίθετος με τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και το 1998 με την έναρξη λειτουργίας της ΜΤΝ.

Αυτά ήταν τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Σάμου. Η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση των συμπολιτών μας. Το θέμα όμως που προέκυψε, υπερβαίνει τη συνήθη πολιτική αντιπαράθεση, διότι αγγίζει το σκληρό πυρήνα του ανθρώπινου πολιτισμού, την απόλυτη προστασία της ζωής χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς . Στην πραγματικότητα, η θέση να μην γίνονται δεκτοί από άλλα μέρη, παραβιάζει θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος της χώρας και προσιδιάζει σε ιδεολογίες εχθρικές προς τη δημοκρατία.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου

 

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin