20.5 C
Σάμος
23/05/2024
Σαμιακά

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου για τα σχολεία

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Αγαπητοί συνάδελφοι

ενημέρωση που υπάρχει, μέχρι αυτή την στιγμή,  είναι η εξής :

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤ. ΣΑΜΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με δελτίο τύπου ενημέρωσε  τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές,  ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης των ζημιών  όλων  των κτιρίων των σχολικών βαθμίδων με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα :

• Οι Παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί και χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Για τα σχολεία  Α΄θμιας εκπαίδευσης  της διοικητικής μας περιφέρειας:

• Σχολείο Πλατάνου : έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και προχωράει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των εργασιών αυτών.

• Σχολείο Κουμεϊκων : έχει εγκατασταθεί  1 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και έχουν εξασφαλισθεί 2 χώροι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών. Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη αποκατάστασης και  μας έχει ήδη  δοθεί η προμελέτη.

• Σχολείο Λέκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώνεται άμεσα και εάν παραστεί αναγκαίο υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

• Σχολείο Κοντακαιϊκων : έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ για 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα ) και αναμένονται άλλες 4 αίθουσες διδασκαλίας .Η ανάθεση της μελέτης έχει δρομολογηθεί  για την αποκατάσταση των ζημιών.

• Πορφυριάδα Σχολή , 1ο Δημοτικό Σχολείο  Καρλοβάσου : έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό χώρο , τοποθετούνται ειδικά κιγκλιδώματα και έχει δρομολογηθεί ειδική μελέτη για το συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι η Πορφυριάδα Σχολή  είναι κτίριο διατηρητέο.

Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

Οι όλες εργασίες γίνονται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ας σημειωθεί ότι μηχανικοί του υπουργείου έχουν επισκεφτεί  τρεις φορές τις σχολικές μας μονάδες και θα μας δοθεί γραπτή ενημέρωση για όλα αυτά.

Στόχος και μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διασφάλιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Η Επιτροπή Παιδείας του δήμου Δ. Σάμου με την απόφαση 15/2020 είχε εισηγηθεί ομόφωνα

1. Την παράταση στη μη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων μέχρι να αρθεί η επικινδυνότητα στην προσβασιμότητα εξαιτίας ετοιμόρροπων κτιρίων προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε αυτά.

 2. Άμεση αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων με επίσημο έγγραφο του Δήμου Δυτικής Σάμου προς το Υπουργείο Παιδείας.

3. Η διαδικασία της  τηλεκπαίδευσης δεν ενδείκνυται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεδομένου ότι πολλοί μαθητές έχουν μετακινηθεί από μόνιμες κατοικίες και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεφωνική σύνδεση. Έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού να επικοινωνεί με τους μαθητές με όποιο πρόσφορο τρόπο επιθυμεί.

4. Παροχή tablets σε πληττόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ίδιο είχε εισηγηθεί και η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αν. Σάμου με την απόφαση  5/2020

ΔΗΜΟΣ ΑΝ. ΣΑΜΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έπειτα από συναντήσεις και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με αρμόδια στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΤΥΠ σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα των Σχολικών Μονάδων και συνεκτιμώντας τις προτάσεις των αρμόδιων Διευθυντριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα δεδομένα που συνεχώς μεταβάλλονται, λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας, η ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έχει ως εξής:

1. Η επιστροφή των μαθητών και η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί για όλους τους μαθητές και για όλες τις βαθμίδες ανεξαιρέτως. Δε θα υπάρξουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Θα σημανθεί η καταλληλότητα των κτηρίων με τις κατασκευαστικές επιδιορθώσεις που απαιτούνται και οι Τεχνικές Υπηρεσίες μαζί με την ΚΤΥΠ θα διαβεβαιώσουν για την εύρυθμη λειτουργία ώστε όλοι οι μαθητές να γυρίσουν ασφαλείς πίσω στις σχολικές αίθουσες με παράλληλους πιστοποιημένους αντισεισμικούς ελέγχους, για όλα τα σχολεία.

3.  Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

– Το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου θα μεταφερθεί στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και θα έχει επιπλέον 1 κοντέινερ.

– Το Δημοτικό Βαθέος θα μεταφερθεί στο 2ο Δημοτικό Σάμου και το 1 τμήμα θα μπει σε κοντέινερ, στο 2ο Δημοτικό Σάμου.

– Το Νηπιαγωγείο Βαθέος θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου.

– Το Δημοτικό Παλαιοκάστρου θα μεταφερθεί στο 1ο Δημοτικό Σάμου και το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

– Το Δημοτικό Πυθαγορείου θα μεταφερθεί στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου έως ότου έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

– Το Δημοτικό της Χώρας θα μεταφερθεί στους Μυτιληνιούς ώσπου να έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες. (σύλλογος διδασκόντων του Δ/Σ Χώρας έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση )

– Το Κοκκάρι θα επανελεγχθεί άμεσα από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΚΤΥΠ και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει εκτάκτως και αμέσως μετά τα πορίσματα που θα διεξαχθούν.

– Το ίδιο και για τον Παγώνδα. Θα επανελεγχθεί άμεσα από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΚΤΥΠ και θα χρειαστεί 3 διπλά κοντέινερ, για να λειτουργήσει. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει εκτάκτως και αμέσως μετά τα πορίσματα που θα διεξαχθούν.

– Εκκρεμεί η μεταστέγαση τμήματος του Νηπιαγωγείου Χώρας.

Επιπρόσθετα και συγχρόνως με τις μεταστεγάσεις, οι ανάγκες σε προκατασκευασμένες αίθουσες έτσι όπως έχουν καταγραφεί για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απεικονίζονται στον πίνακα της φωτογραφίας.

Η διαθεσιμότητα των ανωτέρω αιθουσών αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για τη  λειτουργία των τμημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Προτεραιότητα στην προμήθεια προκάτ θα δοθεί στο Κοκκάρι και στον Παγώνδα για ευνόητους λόγους.

4. Τη συνδρομή της Περιφέρειας για την διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών, εξαιτίας των μεταστεγάσεων.

            Συμπερασματικά και βλέποντας την εξέλιξη σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού και στους δύο δήμους  βλέπουμε ότι το ζήτημα των εργασιών, της μεταστέγασης και των προκατασκευασμένων αιθουσών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου συναντά εμπόδια που θα θέλαμε να ξεκαθαριστούν  στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2020.

Ποιες εργασίες έχουν ξεκινήσει, ποιες θα ξεκινήσουν άμεσα, ποια είναι τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του κυρίου Ηλιόπουλου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020. (ποιο είναι το πόρισμα για κτίριο Πινακοθήκης, 3ο Δ/Σ Σάμου, Δ/Σ Κοκκαρίου , Δ/Σ Παγώνδα ) και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των σχολικών μονάδων αν και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας παραμείνει στην ανακοίνωση ότι οι σχολικές μονάδες θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου 2021.

Επιπρόσθετα από τις δύο ομόφωνες αποφάσεις    των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας η Σχολική Επιτροπή Δήμου Δ.  Σάμου διέθεσε ήδη το ποσό των 7000 ευρώ για αγορά τάμπλετ.

Η κατανομή, σύμφωνα με το δυναμικό των Σχολείων και σύμφωνα με τις ανάγκες που μας δήλωσαν από τη Διέυθυνση Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης Νομού Σάμου των εξήντα ένα (61) τάμπλετ, να γίνει ως εξής :

 

Α/Α

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΑ & ΝΗΠΙΑΓ/ΕΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΜΠΛΕΤ

1

1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

2

2

2ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου (Όρμου)

2

3

3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου (Λιμάνι)

2

4

Νηπιαγωγείο Μεσαίου Καρλοβάσου

2

5

Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου

2

6

Νηπιαγωγείο Κοντακαιίκων

1

7

Νηπιαγωγείο Λέκας

1

8

Νηπιαγωγείο Υδρούσσας

1

9

Νηπιαγωγείο Πλατάνου

0(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ)

10

Νηπιαγωγείο Κουμαιίκων

2

11

Νηπιαγωγείο Καλλιθέας

1

12

1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου

10

13

Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου

6

14

Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου

8

15

Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου

9

16

Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων

4

17

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου

3

18

Δημοτικό Σχολείο Λέκας

2

19

Δημοτικό Σχολείο Υδρούσσας

1

20

Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

2

21

Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

0(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ)

 

ΣΥΝΟΛΟ

61

 

 

Τα εξήντα ένα (61) τάμπλετ προκύπτουν ως εξής:

 

  1. Πενήντα τέσσερα (54) τάμπλετ από το ποσό των επτά χιλιάδων (7.000)ευρώ που διαθέσαμε μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ. 7/2020- 7 Δεκ. 2020)
  2. Έξι (6) τάμπλετ μετά από τη δωρεά των πεντακοσίων (500) ευρώ από τη Frontex και έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ. 6/2020)
  3. Ένα (1) τάμπλετ προσφορά από τον Κο Βοντζαλίδη Κυριάκο

 

ΘΕΜΑ: «Απόφαση κατανομής 148 δωριζόμενων ψηφιακών συσκευών»

 Η παράδοση 148 ψηφιακών συσκευών (τάμπλετ ) από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στην Δ/νση Αθμιας έγινε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 και η απόφαση κατανομής είναι η εξής :

 

Σχολική μονάδα

Δήμος

Aριθμός tablet

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

17

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

16

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

13

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

12

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

11

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

9

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΣΑΜΟΥ – ΕΥΘΥΜΙΑΔΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

8

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

4

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

4

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΩΝΔΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

4

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

4

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

4

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

3

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

3

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

3

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

3

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

2

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

2

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΙΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

2

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

2

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΡΜΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

2

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΚΑΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΥΜΕΪΚΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

1

 

Related posts

Καρλόβασι Σάμου: Νέα μόδα – Καφές και κούρεμα στον ίδιο χώρο

admin

Aegean Airlines: Καθημερινές πτήσεις για Σάμο με Air Bus αυτό το Καλοκαίρι

admin

Σάμος: Πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο ΝΑΟΚ στην Αλιεία με Φελλό

admin

Εκλογές ΑΨΕΣ Πυθαγόρας: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΤΕΕ Εκλογές: Ποιοι εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι από το Νομό Σάμου

admin

Θεσμός το Τετράθλο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την Ακαδημία «Γρηγόρης Τσικριτέας»

admin

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

admin

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin