28.9 C
Σάμος
02/07/2022
Σαμιακά

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου για σύσκεψη για την πανδημία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου για ωμή παρέμβαση σε συνδικαλιστική δράση, εξύβριση και απειλές στον πρόεδρο του Συλλόγου μας, με αφορμή την συμμετοχή του σε σύσκεψη που είχε καλέσει ο Δήμος Αν. Σάμου και για τα λεγόμενα του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, που κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις  για την τραγική κατάσταση που υπάρχει  στο Νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου επανειλημμένα έχει διατυπώσει και πει την άποψη του, τις προτάσεις του και τις διεκδικήσεις του για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας γενικότερα, αλλά και ειδικά για το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νησί μας, που παρέχει δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, απαιτώντας συνεχώς την χρηματοδότηση του, τον εξοπλισμό του και την στελέχωση του, ώστε να είναι ικανό να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αλλά και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δείξει επανειλημμένα και καθημερινά την ανθρωπιά τους και την αυτοθυσία τους, και πριν την πανδημία, αλλά και στην πανδημία. Έχουν στηλητεύσει και καταδικάζουν πολιτικές που εφαρμόζονται συνειδητά τόσο από την τωρινή Κυβέρνηση, όσο και από τις προηγούμενες, για την  υποχρηματοδοτηση  και την υποβάθμιση  του Δημόσιου Συστήματος  Υγείας, ώστε αυτό να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων και όλοι οι εργαζόμενοι, βγάζουν κραυγή αγωνίας για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν καθημερινά και εκφράζουν την ανησυχία τους για την υποστελέχωση του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού, αφού οι μισές ιατρικές ειδικότητες  δεν υπάρχουν καθόλου , όπως είναι πνευμονολόγοι, ογκολόγοι, ΟΡΛ, γαστρεντερολόγοι, οφθαλμίατροι κα. Στο νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας και τεχνικής υπηρεσίας, οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από ότι ήταν πριν την πανδημία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου, που ενώ το προηγούμενο διάστημα υπηρετούσαν 4 ιατροί, σήμερα υπηρετούν ΜΟΝΟ 2  και ενώ η πανδημία  βρίσκεται στην κορύφωση της και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο καθημερινά αυξάνονται, και κανενός αρμόδιου  το αυτί δεν ιδρώνει… Δεν μπορεί το υποστελεχωμενο νοσοκομείο της Σάμου να αποτελεί πυλώνα και νοσοκομείο αναφοράς, την στιγμή που οι κλίνες στην ΜΕΘ  του νοσοκομείου σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερκαλυμμένες και κατά περιόδους υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε απλούς θαλάμους.

 Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, και πριν την πανδημία, αλλά και με την πανδημία και απαιτούμε  την χρηματοδότηση και την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους υγειονομικούς.

 Τέλος καταγγέλλουμε τον τυπικά παραιτηθέντα Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, που συνεχίζει να αρνείται να χορηγεί κανονικές άδειες περασμένων ετών(2017-2018) σε εργαζόμενους. Αυτή είναι η ανταμοιβή στους υγειονομικούς που έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν ΄΄  πλάτη ΄΄  , για να κρατηθούν οι μονάδες, τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου ανοιχτά.

Related posts

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου

admin

Εκλάπη μέρος του μουσικού εξοπλισμού της Λαϊκής Ορχήστρας Σάμου – ΛΟΣ

admin

Πλακιωτάκης: Είμαστε 50% πάνω σε μεταναστευτικές ροές – Νέα άφιξη στη Σάμο

admin

Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

admin

Φυσητήρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

admin

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Για τον Σεπτέμβριο του 2022 αναβλήθηκε δίκη των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν για παράβαση ωραρίου

admin

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στο σήμερα και το αύριο της Σάμου

admin

ΓΕΛ Σάμου – Στατιστικά Βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2022

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα