19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Σύλλογος Εστίασης Σάμου: Η κατάσταση της πόλης χρειάζεται άμεσα αλλαγή

Ο σύλλογος εστίασης και ψυχαγωγίας συνεδρίασε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου με σκοπό την τοποθέτηση του στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού/ μεταναστευτικού καθώς και την λήψη αποφάσεων για το εν λόγω ζήτημα .

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στην οποία τα μέλη του συλλόγου ψήφισαν ομόφωνα τις παρακάτω προτάσεις/ θέσεις τις οποίες θα καταθέσουν και στη σύσκεψη του επιμελητηρίου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Οι θέσεις του συλλόγου σχετικά με το μεταναστευτικό και την γενικότερη κατάσταση που έχει προκληθεί από την παραμονή τόσων μεταναστών στο νησί, είναι οι εξής :

1) Να παραιτηθεί άμεσα ο Βουλευτής Σάμου, ο οποίος παρόλο που παρευρέθηκε στην συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, δεν αντιδρά στην μη εφαρμογή των υποσχέσεων του Υπουργού για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.
2) Ο Δήμαρχος Σάμου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου να πάρουν δραστικές αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος.
3) Το επιμελητήριο να έρθει σε επικοινωνία με όλους τους συλλόγους και φορείς με σκοπό την αντίδραση στην συνεχόμενη αθέτηση υποσχέσεων της Κυβέρνησης, πραγματοποιώντας μαζική απεργία.
4) Να σταματήσει η αποστολή επιστολών και να ληφθούν πρακτικότερα μέτρα καθώς έως τώρα δεν έχει διαφανεί κάποιο αποτέλεσμα με τις ενέργειες αυτές.

Ο Σύλλογος μας, στηρίζει οποιαδήποτε απόφαση που έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος όμως θεωρεί πως είναι επιτακτική ανάγκη η διαφοροποίηση των ενεργειών όλων μας.

Η κατάσταση της πόλης χρειάζεται άμεσα αλλαγή.

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin