7.8 C
Σάμος
08/02/2023
Δήμος

Ο τόπος μας «ησύχασε»

Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Μέλη του συνδυασμού του, ξεκαθάρισαν το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δεν θα παραβρεθούν στα εγκαίνια της υπερδομής στη Θέση Ζερβού, το Σάββατο 18 Σεπτέμβριου .

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αναγκαίο κακό η λειτουργία της νέας δομής, ενώ όπως υποστηρίζουν θα παραβρεθούν στη παράδοση – παραλαβή του άδειου, υφιστάμενου, καταυλισμού το οποίο βρίσκεται στη πόλη της Σάμου, στον Δήμο.

Αναλυτικά :

Στα “εγκαίνια” της δομής στου Ζερβού δε θα συμμετέχουμε γιατί δεν είναι γιορτή, η λειτουργία του άλλωστε αποτελεί από τις διεθνείς εξελίξεις αναγκαίο κακό. Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε τη πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας ” ησύχασε” , η κοινωνία μας αισιοδοξεί παρ όλα τα πλήγματα  και  τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις.  Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.

Στο επικείμενο κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και την παράδοση του στο δήμο θα πάμε όλοι. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο για το κλείσιμο της «παραγκούπολης»  και αναμένουμε από την συντεταγμένη Πολιτεία να προβεί άμεσα στην κατεδάφιση, την αποκάθαρση και την απόδοση της περιοχής στο δήμο και στους ιδιώτες . Το ανοιχτό ΚΥΤ της Σάμου το οποίο έφτασε τους  10.000 διαμένοντες  , το ΚΥΤ της ντροπής , της δυστυχίας και της παραβατικότητας, το κληρονομήσαμε, πήραμε εγκαίρως  υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση γι αυτό και κλείνει οριστικά.

Σάμος 15/09/2021

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γιώργος Στάντζος

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κολλάρος .Γ-Αρβανίτη.Β-Βαλκαμλής.Β-Βογιατζής.Κ-

Γαρουφαλής.Μ-Διονυσίου.Γ-Κάιλα.Δ-Καρράς.Β-

Κιάσσος.Μ-Κονδύλη Πανουράκη.Μ-Μητσός.Μ-Τσερέ.Ζ

Related posts

Δήμος Ανατ. Σάμου:Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

admin

Κλειστές λόγω της κακοκαιρίας οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Επιστολή Δημάρχου Ανατ. Σάμου για την αντιπλημμυρική προστασία παραλιακών οικισμών Αγίου Κωνσταντίνου και Αυλακίων

admin

Σάμος: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

admin

O Δήμος Δυτικής Σάμου για την μηνυτήρια αναφορά

admin

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών στην περιοχή των Μυτιληνιών

admin

Σφοδρή κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin