14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Ο Υποστράτηγος Π.Σ Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος σε Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο, Κω και Κάλυμνο

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, από την Τετάρτη 24 Μάϊου 2023 έως το Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκε τα νησιά Ρόδο – Σύμη – Καστελόριζο – Κω – Κάλυμνο, στα πλαίσια προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου που ήδη διανύουμε. Κατά την διάρκεια της παραμονής του, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, ανθρώπους του Κλήρου, εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών Φορέων, καθώς και με Εθελοντικές Ομάδες των εν λόγω νήσων.

Με τους ανωτέρω συζητήθηκαν οι απαραίτητες δράσεις σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και τονίσθηκε η αναγκαιότητα για αρμονική συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των νησιών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο Συντονιστής επισκέφθηκε όλες τις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, συζητώντας επιχειρησιακά θέματα με το Πυροσβεστικό προσωπικό, αλλά και πιθανές παρεμβάσεις σε κτιριακές δομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε όλα τα νησιά υπαγωγής μας.

 

Related posts

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin

Σάμος: Καταδίωξη για τη σύλληψη διακινητή μεταναστών

admin

Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στον Μαραθόκαμπο κατηγορούμενος για την εμπλοκή του σε δύο περιστατικά απόπειρας ληστείας

admin

Συνάντηση Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με Βουλευτή Ν. Σάμου

admin

Ικαρία: Σύλληψη 59χρονου για ναρκωτικά

admin

Σύλληψη ατόμου στη Σάμο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

admin