Connect with us

Πολιτικά

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Σάμο

Published

on

Το Νοσοκομείο Σάμου και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.
Ο Υπουργός, συνοδευόμενος απο τον Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, αρχικά είχε συνάντηση με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου όπου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πρώτη από τις δυο Τοπικές Mονάδες Υγείας στο Μαραθόκαμπο ενώ η δεύτερη στο Βαθύ.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Κ.Υ. Καρλοβάσου, υποσχέθηκε την αναμόρφωση στο οργανόγραμμα του κέντρου, ενώ παράλληλα προανήγγειλε προκηρύξεις νέων θέσεων πχ. Καρδιολόγου και Ακτινολόγου, νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα δοθεί λύση με το πρόβλημα των οδηγών των ασθενοφόρων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ .

Αργότερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κατρακάζο και με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.

Στην συνέχεια παρακολούθησε το δημόσιο απολογισμό 2016-2018 της Διοίκησης του Γ.Ν. Σάμου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας, παρουσία του βουλευτή Σάμου αλλά και δημοτικών συμβούλων  του α’ αυτοδιοίκησης.

Με την ολοκλήρωση του απολογισμού, ακολούθησε ομιλία – τοποθέτηση του κ. Ξανθού.

Για την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Ξανθός , υπογραμμίζοντας ότι με την ανάπτυξη των ΤΟΜΥ θα αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία με τη συσσώρευση του κόσμου. Σύμφωνα με τον Υπουργό, πρόκειται μια σημαντική επένδυση στην ποιοτική οργάνωση και λειτουργία του συστήματος υγείας, που δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις υπάρχουσες δομές, αλλά συμπληρωματικά. Επίσης θα δοθεί έμφαση στη στελέχωση του Τμήματος  των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Σάμου . Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Σάμου , νωρίτερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου ζητώντας απο το υπουργό συνάντηση.

Ακολουθεί ο απολογισμός της διοίκησης του νοσοκομείου Σάμου.[pdf-embedder url=”https://www.samos24.gr/wp-content/uploads/2018/06/2018-ΓΕΝΙΚΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΣΑΜΟΥ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.pdf” title=”2018 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”]

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Κοινή δήλωση Γ. Μπουρνού – Α. Μιχαηλίδη για συνάντηση δημάρχων Β. Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό

Published

on

By

Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αναχώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε αποθήκες ανθρώπων και οιονεί φυλακές με δεσμοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους, ομολογείται σχεδόν ανοιχτά.

Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΕΕ, να μεταμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται εξάλλου από την άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει αποφασιστικά τα ΚΥΤ των νησιών,  παρότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και από τα κυβερνητικά σχέδια για νέα ΚΥΤ μεγάλης χωρητικότητας, και διαγωνισμούς σίτισης με προκλητικά ποσά. Το έχουμε καταλάβει όλοι.

Οι μόνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι οι τρεις δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, που επισκέφτηκαν χθες τον Πρωθυπουργό, για να «συμπαραταχθούν» μαζί του και να δώσουν εν λευκώ νομιμοποίηση στα σχέδιά του. Θλιβερό θέαμα για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιφρονούν τη βούληση και τις ανάγκες των δημοτών τους, για να εξυπηρετήσουν τις κυνικές επιδιώξεις ενός πρωθυπουργού που νοιάζεται μόνο να μην κάνει αποσυμφορήσεις και στεναχωρήσει τους ακροδεξιούς κομματάρχες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στη Βουλή τo θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

To θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς για τους παραγωγούς στη πόλη της Σάμου, αναδεικνύει η Ελληνική Λύση.

Στην κοινοβουλευτική ερώτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει :

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Τοπικοί παραγωγοί-πωλητές της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν για το ότι, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στο νησί τους, δεν μπορούν, πλέον, να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατεία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς, η εν λόγω εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημίες, με συνέπεια, να υπάρχει επικινδυνότητα στον περιβάλλοντα χώρο της. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναγκαστήκαν, μετά από 30 χρόνια, να το εγκαταλείψουν και δραστηριοποιούνται διάσπαρτοι, πλέον, στην πόλη, με κίνδυνο να πληρώσουν δυσβάστακτα χρηματικά πρόστιμα. Ζητούν οι άνω παραγωγοί-πωλητές να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να δρομολογηθεί η οριοθέτηση κατάλληλου για σχετικές πωλήσεις δημοτικού χώρου, καθώς και να ολοκληρωθεί εντός του αστικού χώρου της πόλης μια κατασκευή στεγασμένης αγοράς, όπου θα μπορούν να πουλούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, εξ’ αιτίας των ανωτέρω δυσμενών συγκυριών, να προβείτε αρμόδια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Σάμου, με σκοπό να καταστεί ικανός από οικονομικής άποψης, αφενός, να οριοθετήσει κατάλληλο δημοτικό χώρο λαϊκής αγοράς, και αφετέρου, να προβεί στην κατασκευή εντός του εν λόγω χώρου υποδομών στεγασμένης αγοράς προς εξυπηρέτηση των ντόπιων αγροτοπαραγωγών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή