16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Επάξια ήταν η εκπροσώπηση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους και ενήλικες «Συριανοπατώ» που πραγματοποιήθηκε 23 με 25 Ιουνίου του 2022 στην Ερμούπολη της Σύρου από τον Λαογραφικό-Χορευτικό Όμιλο Σύρου «Η σοφία της παράδοσης», με τη συμμετοχή 20 πολιτιστικών συλλόγων από τη Σύρο, την υπόλοιπη  Ελλάδα και την Κύπρο.

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η παρουσία της χορευτικής ομάδας του ΧΟΡ.Ο.Σ τόσο για την άριστη απόδοση των χορών με χαμόγελα και κέφι, όσο και για τις εντυπωσιακές ενδυμασίες του Χορευτικού Ομίλου Σάμου, οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα της Σαμιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές και χορεύτριες καθώς και στον χοροδιδάσκαλο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ που με προσωπικό κόπο και πολύ μεράκι εκπροσώπησαν το νησί της Σάμου σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη του ΧΟΡ.Ο.Σ που πλαισίωσαν τη Σαμιώτικη αποστολή στη Σύρο ενθαρρύνοντας την χορευτική παρουσία της ομάδας.

Οι χορευτές και οι συνοδοί από τη Σάμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Ερμούπολης μέσα από τη ξενάγηση του κυρίου Γιάννη Σουρρή τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη διήγηση των ιστορικών στοιχείων της πόλης. Συμμετείχαν επίσης σε δύο μεγάλα γλέντια μαζί με τα υπόλοιπα 19 χορευτικά συγκροτήματα. Γεύτηκαν τις γεύσεις τις Σύρου και τα διάσημα λουκούμια της.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση του «Συριανοπατώ» καθώς και τη Σοφία Λούβαρη προσωπικά για την πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή στο νησί της Σύρου. Ευχαριστούμε επίσης το μουσικό συγκρότημα «Χοροσταλίτες» για την άριστη εκτέλεση των τραγουδιών της Σάμου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ για μία ακόμα φορά βρέθηκε σε μια τόσο μεγάλη πανελλήνια διοργάνωση, εκπροσωπώντας το νησί της Σάμο με τις καλύτερες κριτικές, χάρη στο πάθος και την όρεξη των χορευτών του, των μελών του Δ/Σ και του χοροδιδασκάλου μας, αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Blue Star Ferries του Ομίλου Attica Group καθώς και του ταξιδιωτικού γραφείου Albatros Trips και του κυρίου Χρήστου Γλαρού από τους Φούρνους.

Αναμένονται και άλλες εξίσου σημαντικές εκπροσωπήσεις μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θα είναι παρόν σε πάρα πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο στη Σάμο, όσο και στην Ικαρία και του Φούρνους.

 

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin