25 C
Σάμος
29/09/2023
Αστυνομικά - Λιμενικά

Πάνω απο 1.000 μετανάστες έφτασαν στη Σάμο μέσα σε τρεις εβδομάδες

Οι αφίξεις παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς καταφθάνουν κατά δεκάδες στις ακτές της Σάμου.

Πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή «ΝΗΣΑΚΙΑ» βόρεια της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαιναν 16 ατομα οι οποίοι αργότερα μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.

Κατά 1.089 άτομα αυξήθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες ο πληθυσμός των μεταναστών στο νησί μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τους 4.646 μετανάστες που βρίσκονταν στη Σάμο στις 1η Σεπτεμβρίου ο αριθμός τους έφτασε τους 5.735 μέχρι και χτες.

Απο την άλλη η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  αναφερει ότι στη Σάμο, διαμένουν περίπου 5.600 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πλειονότητα του πληθυσμού στο νησί είναι από το Αφγανιστάν (31%), τη Συρία (22%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (14%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού.

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 29%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Το 43% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Κατά ανεπίσημες πληροφορίες ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 6.000.

Related posts

Nεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια

admin

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Περισυλλογή 44 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Λιμενικό: Περισυλλογή 45 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε

admin

Νέα σύλληψη για κακοποίηση ζώων στη Σάμο. Δικογραφία σε 3 άτομα

admin

Σάμος: Τετραπλή επιχείρηση του Λιμενικού

admin

«Μπαράζ αφίξεων»: Ακόμα 129 άτομα εντοπίστηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγες ώρες

admin

Ευχαριστήριο του Λιμεναρχείου Σάμου

admin

Εντοπισμός 24 ατόμων στη Σάμο

admin

Τροχαίο ατύχημα στον Κάμπο Μαραθοκάμπου

admin