33.3 C
Σάμος
14/06/2024
Δήμος

Πάρης Παπαγεωργίου: Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πρώτα απ`όλα

Ξεκίνησε το έργο της ολικής καθαίρεσης των δύο επικινδύνως ετοιμόρροπων νεωτερικών κωδωνοστασίων του σεισμόπληκτου Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι Σάμου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εικοσαήμερου διαστήματος.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο, κ. Μιχάλη Γεωργούδη, και την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Αγγέλα Καζάκου, επισκέφθηκε το Κοκκάρι. Εκεί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς και με κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού, για να τους ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας. Ο πιο σημαντικός λόγος ήταν και παραμένει η ασφάλεια των κατοίκων. Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πρώτα απ`όλα. Ο δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος της προσπάθειάς μας ήταν η αποκατάσταση της λειτουργίας του χωριού και βέβαια η προστασία της οικονομικής ζωής, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σε ό,τι αφορά επιχειρήματα περί καθυστέρησης του έργου, αυτό που έχουμε να πούμε και για το οποίο έχουμε ενημερώσει τόσο το κοινοτικό συμβούλιο όσο και τους κατοίκους, είναι ότι μια διαδικασία που διαρκεί πέραν του ενός έτους, καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε σε διάστημα τριών μηνών. Σε αυτή την προσπάθεια και σε κάθε βήμα είχαμε αρωγό μας τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τους επαγγελματίες του Κοκκαρίου καθώς και τον Μητροπολίτη μας. Όπως και για κάθε βήμα μας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή τους στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Κύριο μέλημά μας για την ολοκλήρωση του έργου είναι η ασφάλεια τόσο των εργαζόμενων σε αυτό όσο και των κατοίκων και επισκεπτών. Γι` αυτό και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιστήσουμε για άλλη μια φορά την προσοχή στην τήρησή τους. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θα ολοκληρωθεί και θα επανέλθει η κανονικότητα στο Κοκκάρι».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου, κ. Χρήστος Χατζηλιάς, δήλωσε:

«Η Κοινότητα και οι κάτοικοι του Κοκκαρίου όλο αυτό το διάστημα είχαμε την μεγάλη αγωνία για την ολοκλήρωση ενός έργου που ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια και που είχε επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του χωριού μας. Είμαστε ευτυχείς που επιτέλους έχει ξεκινήσει και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί σύντομα και χωρίς προβλήματα. Ήμασταν όλο αυτό το διάστημα σε καθημερινή επικοινωνία με τον Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου επιτέλους να γίνει η καθαίρεση των κωδωνοστασίων».

Related posts

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου έτοιμες για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής

admin

Συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τριαντόπουλο

admin

Ορισμός νέου μέλους στην Επιτροπή Μεταναστευτικού, Προσφυγικού και Κρίσεων της ΚΕΔΕ

admin

Η ΑΝΑ.Σ.Α για το έργο βελτίωσης αγροτικών οδών

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελ.Δ.Α.Π.

admin

H Δημοτική Επιτροπή Δυτική Σάμου ενέκρινε την αστική συγκοινωνία στο Καρλόβασι

admin