23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Δήμος

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

Σε μία πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος και π. αντιδήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, γνωστοποιώντας την απόφασή του να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως επικεφαλής συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο μηχανολόγος-μηχανικός Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου υπήρξε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον πρώην ενιαίο Δήμο Σάμου, στις εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ στις εκλογές του Μαΐου 2019, όπου είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, περνώντας στον 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τερμάτισε και πάλι πρώτος σε ψήφους απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του.

Η πρώτη «επίσημη» ανακοίνωσηΗ χθεσινή πρώτη «επίσημη» ανακοίνωση (η λέξη επίσημη σε εισαγωγικά αφού το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δεν έκρυψε τις προθέσεις του στη διάρκεια ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συνεντεύξεων), για συμμετοχή του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτή τη φορά ως επικεφαλής συνδυασμού. Στη διάρκεια της «ανάκρισης» από τους δημοσιογράφους, διευκρινίστηκε ότι η πρόσκληση προς τα ΜΜΕ δεν αφορούσε παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού ή γνωστοποίηση της ονομασίας του. Αυτό θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο. Τόνισε ότι πρόκειται για ομάδα ανθρώπων που δεν δεσμεύονται από κομματικά κριτήρια και το ανεξάρτητο του συνδυασμού θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Να σημειωθεί ότι με τον κ. Παπαγεωργίου ήταν παρόντες και συμμετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια, ο δημοτικός σύμβουλος, επιχειρηματίας κ. Βαγγέλης Καρβελάς και ο κτηνίατρος κ. Αντώνης Καραμηνάς, οι οποίοι απάντησαν και σε σχετικές ερωτήσεις.

«… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πάρης Παπαγεωργίου μίλησε για ομάδα ανθρώπων που συνεχώς μεγαλώνει και μοιράζεται ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς για την επικρατούσα κατάσταση. «Το νησί μας, με τις απίστευτες ομορφιές και την μοναδική ιστορία, έχει, όπως είναι κοινά παραδεκτό, απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, που συνεχώς μεγαλώνει, με ιδέες αναπτυξιακές, εφαρμόσιμες, υλοποιήσιμες, όρεξη, όραμα, διάθεση να ασχοληθεί με τον τόπο, να βοηθήσει το νησί μας», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας εμφατικά «γι’ αυτό το λόγο και εμείς έχουμε ένα όραμα, θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει. Να είναι μέσα στα πρώτα νησιά στο Αιγαίο».

Ο Πάρης Παπαγεωργίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τους δημοσιογράφους

Αναφέρθηκε, εκτός του τουρισμού, που όπως είπε αποτελεί τον πρώτο άξονα ανάπτυξης, και σε άλλες αναπτυξιακές μορφές που αφορούν στον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση, την μεταποίηση των μοναδικών προϊόντων του νησιού, μεταξύ άλλων, που θα πρέπει να γίνουν ελκυστικοί τομείς για επενδύσεις στο νησί. Θα πρέπει να αναδειχθούν, να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, που τις χαρακτήρισε ως «κύτταρο της οικονομίας», ώστε μέσω της ανάπτυξης να έρθουν καλύτερες μέρες που όλοι προσδοκούμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός είναι και ο στόχος μας, αυτό και το όνειρό μας, γι’ αυτό πάρθηκε και η απόφαση καθόδου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Α΄ βαθμού, διεκδικώντας τον Δήμο», προσθέτοντας ότι «θέλουμε, αν τα καταφέρουμε, να είμαστε κοντά στον δημότη, να είμαστε κοντά στον πολίτη, στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, στην καθημερινότητα, αλλά το βλέμμα μας να είναι και στην ανάπτυξη. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον τόπο μας κάτι διαφορετικό. Στόχος είναι να ενώσουμε, δεν είναι να διαχωρίσουμε, και όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν, να συμπορευθούν μαζί μας, να κάνουμε κάτι καλύτερο, χωρίς να μηδενίζουμε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα. Όλοι έχουν κάνει τις προσπάθειές τους, όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους, και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και η τωρινή δημοτική αρχή».

Κλείνοντας, τόνισε, λόγω του ότι χρονικά βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο έως την διεξαγωγή των εκλογών, «στόχος του νέου συνδυασμού δεν είναι η αντιπολιτευτική στάση, κρίνοντας την δημοτική αρχή και αναδεικνύοντας μόνο τα λάθη που γίνονται. Αυτό, άλλωστε, θεσμικά τον ρόλο αυτό έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που υπάρχουν τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δικός μας στόχος είναι να φέρουμε προτάσεις και μακάρι αυτές οι προτάσεις να μπορέσουν να υλοποιηθούν και από την τωρινή δημοτική αρχή. Χαρά μας θα είναι να δούμε τον τόπο μας να αναπτύσσεται, αυτός είναι ο στόχος μας». Ο Πάρης Παπαγεωργίου κατέληξε λέγοντας ότι: «Υπάρχουν ήδη προγράμματα και σκέψεις που θα ανακοινωθούν τον καιρό που πρέπει».

Related posts

Προθεσμία έως 31 Μαΐου 2024 για επιχειρήσεις στην Ανατολική Σάμο για άδειες κοινόχρηστων χώρων

admin

“Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Ανατ. Σάμου: Συμφωνία για ενίσχυση στην Πολιτική Προστασία”

admin

Ημερίδα για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18 Μαΐου

admin

Εθελοντική δράση καθαρισμού ρεματιάς στο Λιμάνι και Παλαιό Καρλόβασι 18-19 Μαΐου

admin

Δήμος Αν. Σάμου: Πρόσληψη 8 ατόμων ως Δασεργάτες με 5μηνη σύμβαση

admin

Ανακοινώθηκαν τα ευρήματα των ελέγχων ποιότητας πόσιμου νερού στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Εθελοντές και μέσα πυρόσβεσης: Την άμεση επίλυση διοικητικών θεμάτων ζητά η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τον διπλό εορτασμό της 9ης Μαΐου

admin

Έκτακτα βοηθήματα σε 30 οικονομικά αδύναμους πολίτες της ανατολικής Σάμου

admin