22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

Πάρης Παπαγεωργίου: Οι καθυστερήσεις στο τελικό σχέδιο του ΟΕΥ έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία του δήμου

Με 12μηνη καθυστέρηση συνοδεύεται η “υπόθεση” των βελτιώσεων στον υφιστάμενο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη και χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι « Τη Δευτέρα 3 Απριλίου συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου. Μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Οι επιπτώσεις της καθυστέρησης αυτής έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου καθώς χωρίς τον ΟΕΥ δεν μπορούν να προχωρήσουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες.

Η πρώτη υποβολή προς έγκριση του ΟΕΥ έγινε αρκετό καιρό μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, το Φεβρουαρίου 2022, ενώ η πρώτη απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με παρατηρήσεις και διορθώσεις ήρθε τον Μάιο του 2022. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος ακόμη προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις.

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας αποτελεί για κάθε Δήμο ένα μείζον εργαλείο και σε εποχές όπως η σημερινή που ο Δήμος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στελέχωσης θα έπρεπε να έχει μπει σε άμεση προτεραιότητα. Ωστόσο, για λόγους που δεν εξηγήθηκαν αυτό δεν συνέβη. Η απουσία των αναγκαίων θεσμικών εργαλείων, και μάλιστα όταν αυτό δεν εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες,  αλλά αποτελεί ξεκάθαρα ζήτημα προτεραιοτήτων, καταδεικνύει ασυγχώρητη αμέλεια».

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin