Connect with us

Σαμιακά

Πέρα απο την πανδημία, τον σεισμό, το φτιάξιμο του λιμανιού, οι επιχειρήσεις του Πυθαγορείου βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αφαίρεση των σκίαστρων τους

Published

on

Με έγγραφό του, ο νεοσύστατος σύλλογος Εστίασης-Καφέ & Διασκέδασης Πυθαγορείου, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όπου μεταξύ αυτών είναι και το έργο ανακατασκευής του παλαιού λιμένα Πυθαγορείου, μετά τη σεισμική δόνηση της 30ής Οκτωβρίου 2020, αλλά και η απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) για την αφαίρεση των σκίαστρων από την παραλιακή ζώνη.

Έγγραφο του νεοσύστατου συλλόγου εστίασης, καφέ και διασκέδασης Πυθαγορείου

Ο νεοσύστατος σύλλογος των επαγγελματιών εστίασης, καφέ και διασκέδασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις των γεγονότων που αφορούν το λιμάνι Πυθαγορείου έρχεται να αναφέρει  τα δικά του επιχειρήματα για την κατάσταση αλλά και ως προς την απαξίωση που συνάπτουν διάφορες φωνές γνωστές και μη.

Κατηγορούμαστε ότι προσφέρουμε παροχές υπηρεσιών της δεκαετίας του 70 και του 80 και ότι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο λιμάνι Πυθαγορείου ώστε το τουριστικό προϊόν να αναβαθμιστεί.

Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι αλλά η ευθύνη των επιχειρήσεων είναι η μικρότερη.

Ήρθαν και έφυγαν επιχειρηματίες που επιχείρησαν σωστά ή λάθος αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν .

Υπήρξαν κάποιοι που άφησαν το στίγμα τους και βοήθησαν αυτό το λιμάνι να αναπτυχθεί που ακόμα τους μνημονεύουμε.

Αλλά οι περισσότεροι  που παραμένουν ,  παλιοί και νέοι προσπαθούν χρόνο με το χρόνο να βελτιώσουν και την επιχείρηση τους και  το προϊόν τους όχι μόνο λόγω του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και γιατί θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη και του Πυθαγορείου και του νησιού μας.

Θεωρούμε ότι  τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν όλες οι αρχές των προηγούμενων 30 ετών που δεν ενδιαφέρθηκαν να γίνουν τα απαραίτητα έργα στη ναυαρχίδα του τουρισμού της Σάμου που λέγεται Πυθαγόρειο.

Θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε πολύ μελάνι γράφοντας  το τι έπρεπε και το τι δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια που την ίδια στιγμή  άλλα μέρη άλλαξαν μορφή δύο και τρεις φορές προς το καλύτερο.

Τρανό μικρό παράδειγμα μετά από τόσα χρόνια και ποτέ δεν αποκτήσαμε το πιο προφανές σε ένα τουριστικό προορισμό

Δημόσιες τουαλέτες!!!

Οι επιχειρηματίες πάντα ήταν εδώ με προσπάθειες πρωτοπορίας και δημιουργικότητας και χρόνο με το χρόνο με μεγάλα βήματα βελτίωσης  αλλά δυστυχώς η κρατική εξουσία πάντα ήταν πιο αργή και βασανιστική και λειτουργούσε πάντα κατά τους και όχι υπέρ τους.

Τις αλλαγές και τις καινοτομίες τις ζητάμε και εμείς όλοι αλλά θέλουμε αυτό να γίνει και  μέσα από συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς με εποικοδομητικό διάλογο και να πάρουμε κοινή απόφαση  το τι είναι σωστό ή λάθος ως προς το γενικότερο καλό..

Με δημοκρατικές ενέργειες και διαβούλευση-διάλογο και όχι με εικασίες απαξίωσης αυτόνομα και επιλεκτικά συμπεράσματα που ίσως εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Πέντε μήνες πέρασαν από το φονικό σεισμό .

Τό λιμάνι του Πυθαγορείου εκεί που χτυπάει ο τουρισμός της Σάμου πληγώθηκε οικτρά.

Πέντε μήνες οι επιχειρηματίες αναζητούσαν καθημερινά κάποιον να είναι κοντά τους να τους ενημερώνει σωστά και όχι με ψέματα. Οι τοπικές αρχές όπως συνήθως νόμιζαν ότι οι επιχειρηματίες τους αντιπολιτεύονται  και στάθηκαν απέναντι τους, κάτι το οποίο ήταν μέγιστο λάθος .

Οι επιχειρηματίες μέσα σε αυτό τον όλεθρο που βιώνουν ζητούσαν κάποια συμπαράσταση , αλληλεγγύη,  κάποιο λόγο αλήθειας και όχι το γνωστό πολιτικό ψέμα.

Μέσα σε όλα αυτά και μετά από ένα δύσκολο χρόνο λόγω της πανδημίας, ήρθε και η  απόφαση που έχει προβληματίσει φυσικά όλους μας που θα στραγγαλίσει και θα  αφανίσει της επιχείρησής μας.

Η απόφαση του ΚΑΣ για την αφαίρεση των σκιάστρων από την παραλιακή ζώνη του Πυθαγορείου με αποτέλεσμα να υπάρχει μηδαμινή παροχή υπηρεσιών.

Το Λιμενικό ταμείο Σάμου ψήφισε και συναίνεσε στην απόφαση του.

Η πρόφαση ήταν ότι το λιμάνι του Πυθαγορείου είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ όπως πχ το λιμάνι της Βαλέτας στην Μάλτα

Πράγμα που δεν μπήκαν καν στον κόπο να βρούνε πώς είναι σήμερα η Μάλτα και τι καθεστώς ισχύει εκεί ?

φυσικά υπάρχουν και εκεί σκίαστρα.

Οι επιχειρηματίες ήταν πάλι απόντες χωρίς καμία ενημέρωση αν και οι τοπικές αρχές γνώριζαν τα πάντα και απέκρυπταν τα πάντα, πράγμα που δεν το θεωρούμε τυχαίο.

Καμία ένσταση η προσφυγή δεν έχει κατατεθεί ακόμα πουθενά !!!!

Επιχειρούμε και ονομάζουμε τους λόγους που πιστεύουμε ότι το λιμάνι του Πυθαγορείου θα υποβαθμιστεί πλήρως με αυτή την απόφαση.

Πρώτος Λόγος

Χωρίς σκίαστρο και προστασία για τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες και για τους μήνες του φθινοπώρου καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να προστατεύσει τους πελάτες της.

Δεν θα μπορέσει να έχει μία μεγαλύτερη σεζόν ώστε να ανταπεξέλθει στα δυσβάστακτα έξοδα.

Κανένας πελάτης δεν θέλει να κρυώνει ή να βρέχεται αυτό είναι αυτονόητο.

Οι επιχειρήσεις του Πυθαγορείου δεν διαθέτουν την πολυτέλεια των μεγάλων εσωτερικών αιθουσών.

Τα καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον αλλάξει υπάρχουν περισσότερες βροχερές και φυσικά περισσότερες άστατες μέρες με δυνατό αέρα που μικραίνουν τον κύκλο εργασιών μας.

Με την πάροδο των χρόνων οι ίδιοι οι πελάτες μας οδήγησαν στις προτιμήσεις τους.

Δεύτερος Λόγος

Ποια επιχείρηση θα μπορέσει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της αφού κάθε χρόνο θα έχει κατεστραμμένο καθιστικό και ξεθωριασμένα μαξιλάρια και τραπεζομάντηλα .

Ποια επιχείρηση θα επενδύσει σε καλύτερο καθιστικό αφού θα καταστρέφονται όχι σε βάθος χρόνου αλλά από την πρώτη σεζόν.

Φυσικά οι επιχειρήσεις θα στραφούν σε φθηνές λύσεις πλαστική η σιδερένια καρέκλα ή ξύλινους πάγκους.

Θα επιστρέψουν αναγκαστικά στη δεκαετία του 80 και 90.

Αυτή την ποιότητα θέλουμε και ονειρευόμαστε??

Τρίτος Λόγος

Το Πυθαγόρειο χωρίς σκίαστρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πού οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν θα γίνεται αποπνικτικό σαν «Τηγάνι» κατά την περίοδο όλης της ημέρας

με αποτέλεσμα να γίνει μη επισκέψιμο.

Τα περισσότερα μαγαζιά θα ανοίγουνε απογευματινές ώρες με λιγότερο προσωπικό και θα προσπαθούν σε λιγότερες ώρες να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις κάτι το οποίο είναι αδύνατον.

Έτσι θέλουμε το Πυθαγόρειο να ελαττώσει τις λειτουργικές του ώρες ?

Τέταρτος  Λόγος

Χωρίς προστασία και σκίαση τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες δεν θα μπορούν να προφυλάξουν έστω υποτυπώδες και τους λίγους ρομαντικούς που θα θέλουν να απολαύσουν το καφεδάκι τους ή το ποτό τους βλέποντας το λιμάνι.

Αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει καμία  επισκεψιμότητα στο χωριό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πέμπτος Λόγος

Θα οδηγηθούν  σε ανεργία δεκάδες οικογένειας λόγω του ότι θα υπάρξει μείωση της σεζόν και μείωση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Για όλα αυτά και επιζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και γενικότερα του Πυθαγορείου , διεκδικούμε την προστασία και στήριξη των επιχειρήσεων μας από κάθε μορφής  απόφασης που δυσκολεύει το έργο και την λειτουργία τους , ζητάμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους (είτε αυτοδιοικητικούς , είτε θεσμικούς φορείς ) να σταθούν δίπλα  αποφασιστικά και δημιουργικά και ζητάμε ενημέρωση και ανατροφοδότηση για όλα τα ζητήματα.

Διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας , μέσα από την βελτίωση και υψηλή παροχή υπηρεσιών .

Φωτογραφία απο isamos.gr

Comments

comments

Σαμιακά

Αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους

Published

on

By

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και με την συνδρομή και παρέμβαση των κ.κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου Βουλευτού Σάμου, Τριαντόπουλου Χρήστου κεντρικού συντονιστή, Θαλλασινού Θαλλασινού τοπικού συντονιστή αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό που έπληξε το νησί μας, έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με Ένωση Ξενοδόχων Σάμου

Published

on

By

Με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μεταφορών, κ. Νίκο Νύκτα, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Σάμου, κ. Χατζηδημητρίου Γεώργιος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άψογο κλίμα, συζητώντας πολλά θέματα για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και τη δημιουργία δράσεων, έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί και επισήμανε ότι η προσοχή της Περιφέρειας είναι εστιασμένη στη Σάμο, χαρακτηρίζοντας το νησί μας κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ξενοδόχων εστίασε την προσοχή του αντιπεριφερειάρχη στο πολύ σημαντικό θέμα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ και έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το άνοιγμα της Ισραηλινής αγοράς στο νησί μας.

«Η Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου συνεχίζει να εργάζεται με αισιοδοξία και συνεχείς επαφές που ευελπιστούμε πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

50 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν απο Σάμο για Πειραιά

Published

on

By

Αναχώρησαν την Δευτέρα 19 Απριλίου απο την Σάμο, 50 αιτούντες άσυλο με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Στη Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαμένουν 2.803 πρόσφυγες- μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή