29.4 C
Σάμος
16/08/2022
Δήμος

Πανελλήνιες εξετάσεις, νέοι, μέλλον…

Με αφορμή την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων των μαθητών της Γ’ Λυκείου (Γενικών και Επαγγελματικών), η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.

Επιτυχία σε αυτή την διαδικασία, που κλείνει τον κύκλο των μαθητικών χρόνων, και προετοιμάζει την έναρξη μιας άλλης ζωής, για την απόκτηση περαιτέρω γνώσεων, που για τους περισσότερους φέρνει την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Δυστυχώς στις μέρες μας, πολλοί τελειόφοιτοι μαθητές δεν θέλουν να σπουδάσουν ή δεν μπορούν ή δεν βρίσκουν νόημα σε αυτή τη διαδικασία, εξαιτίας της υπάρχουσας επαγγελματικής αβεβαιότητας. Δυστυχώς, επίσης, πολλοί νέοι στο νησί της Σάμου, είτε σπουδάζουν είτε όχι, θέτουν “όνειρο ζωής” να φύγουν όσο πιο γρήγορα από αυτό τον τόπο, να φτιάξουν την ζωή τους κάπου αλλού.

Και σε όλα αυτά, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι απούσα· η νυν δημοτική αρχή, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, παραμένουν απαθείς σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των νέων ανθρώπων. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι δεν έχει ούτε όραμα ούτε προτάσεις, αλλά ούτε και λύσεις.

Παρά το γεγονός ότι πολλές θητείες έχουν παρέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα και καμία ιδέα αναφορικά στο μέλλον των νέων και του τόπου. Στα 4 χρόνια της νυν δημοτικής αρχής, ουδέποτε τέθηκαν ως θέμα σε δημοτικό συμβούλιο οι ενέργειες που μπορεί ο δήμος να κάνει, ώστε να βοηθήσει έμπρακτα το μέλλον του τόπου.

Και το μέλλον του τόπου είναι τα παιδιά και ουδέποτε υλοποιήθηκε πρόγραμμα στήριξης νέων, ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν. Ουδέποτε έγιναν σκέψεις, ώστε οι νέοι να στηριχτούν στα πρώτα τους βήματα, στην έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας, πριν φύγουν μακριά.

Η  “Ανατροπή”, γνωρίζοντας όλα αυτά τα ζητήματα και έχοντας μελετήσει όλους τους τρόπους που μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να οικοδομηθεί σωστά ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους τους νέους, εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα τους.

Η “Ανατροπή” θα βρίσκεται πανταχού παρούσα και ικανή να υλοποιήσει βιώσιμα προγράμματα στήριξης. Η “Ανατροπή” προσπαθεί καθημερινά να ενημερώνει όλους τους κατοίκους της Σάμου για αυτές τις προτάσεις και θα βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στο μέλλον του τόπου.

Το μέλλον μας ανήκει, και το δημιουργούμε μαζί…

 

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα