21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτιστικά

Πανελλαδική αναγνώριση του ερευνητικού έργου του Σαμιώτη καθηγητή Μ.Γ. Βαρβούνη

Δύο πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη σχετίζονται με το ερευνητικό έργο που συντελείται στο «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στην «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία», υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, ο οποίος είναι Διευθυντής του πρώτου και Αντιπρόεδρος της δεύτερης.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο 2021 η «Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία» υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό την συμμετοχή της, μέσω του Αντιπροέδρου της Καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη, στην ομάδα μελέτης και τεκμηρίωσης των αντικειμένων στα πρώην Βασιλικά Κτήματα του Τατοΐου, και ειδικότερα των παραδοσιακών ενδυμασιών, των παρασήμων και των θυρεών. Η Εταιρεία ανέλαβε την υπόδειξη της ορθής μεθοδολογίας της καταγραφής και της τεκμηρίωσης του υλικού αυτού, ώστε να αξιοποιηθεί μελλοντικά για τις ανάλογες μουσειολογικές μελέτες που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την έκθεσή του, ώστε να γίνει η ενδεδειγμένη ανάδειξη της ιστορίας του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Επίσης, με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αριθμ. 576369/29.11.2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1073 /τ.ΥΟΔΔ/13.12.2021, ο Διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας», του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, της Θεσσαλονίκης. Και η απόφαση αυτή επισημαίνει την ευρύτερη αναγνώριση του ερευνητικού και ακαδημαϊκού έργου του συμπατριώτη μας Καθηγητή.

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin

Ψηφιακά Μέσα και Πολιτισμός: Από το αρχείο στην Ψηφιακή Αφήγηση

admin

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!» – Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τη Μητρόπολη Σάμου

admin

Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου: 1453 – 1821 Από το Σκοτάδι στο Φώς, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

admin

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin