Connect with us

Περιφερειακά

Πανουράκης : Θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου

Published

on

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής :

« Έχουμε ξεφύγει λίγο από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και ειδικά το Βαθύ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είναι 3.000-4.000 ή 5.000 χιλιάδες το νέο ΚΥΤ. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν τις 7.000 και κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι στην  πόλη της Σάμου.  Αν περιμένουμε μέχρι μέχρι πότε θα κατασκευαστεί το νέο ΚΥΤ ή  πότε θα κλείσει  αυτό που υπάρχει  θα φτάσουμε τους 10.000 στη Σάμο.»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας,  «Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει άμεσα από την Κυβέρνηση. Μιλάω καθημερινά με τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Μουτζούρη είναι δεδομένο πως δεν γνώριζε αριθμούς και αιφνιδιάστηκε με την χωρητικότητα των νέων δομών , μάλιστα ήταν ο πρώτος που είπε πως είναι άδικο για τα νησιά μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αντέξει η Σάμος είναι το πολύ 1.700.»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε  ο κ. Πανουράκης ,

«Επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος και παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και είμαι ανεξάρτητος οφείλω να πω πως έχουμε δει προσπάθειες από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι θετικό βήμα η νομοθεσία για το άσυλο. Αυτό που πρέπει να αρθεί όμως οπωσδήποτε  είναι η  συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας και ο γεωγραφικός περιορισμός, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση δυστυχώς άφησε ένα πρόβλημα να γιγαντωθεί με εκφράσεις  από τότε Υπουργούς για μετανάστες  « Και τι κάνουν τα παιδιά..,δεν ενοχλούν κανέναν απλά λιάζονται».

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και είναι αλήθεια πως κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες από την προηγούμενη. Το Βαθύ πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί  , να ανασάνει..!

Εάν δεν γίνει αυτό θα απειλεί σοβαρά ολόκληρο το νησί σε λίγο καιρό.  Οι παραιτήσεις δεν έχουν νόημα αυτή την στιγμή. Πρέπει άμεσα όλοι μαζί οι Σαμιώτες ενωμένοι.., συντεταγμένα να αιτηθούμε αρχικά αυτά που θέλουμε και αν δεν ακουστούμε με αντιδράσεις ακόμα και ακραίες μαζικά να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε…, εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου και θα σεβαστώ τις αποφάσεις τους».

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης 

Comments

comments

Περιφερειακά

Δήλωση Π. Χριστόφα για τις κινητοποιήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

✔️Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών και του Περιφερειακού Συμβουλίου με κοινές αποφάσεις και κατά πλειοψηφία ενάντια στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής.

✔️Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, πως εξουσιοδοτήθηκε να συντονίσει σε συνεργασία με τους Δημάρχους του νησιών του Βορείου Αιγαίου, τις κινητοποιήσεις για το θέμα της δημιουργίας νέων δομών φιλοξενίας.

✔️Απόφαση να κλείσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 11-12-2019 η οποία ορίστηκε ως μέρα κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.
Αναμένοντας τις κινητοποιήσεις να οργανωθούν από την Περιφερειακή Αρχή, ενημερωθήκαμε πως το μόνο που θα υπάρξει την Τετάρτη 11-12-2019 είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, των Δημάρχων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, καθώς και των Προέδρων του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ, ένα βήμα πριν μια δική μας νέα ανακοίνωση, αφήνοντας τις εντυπώσεις του κόσμου να σκιαγραφήσουν τελικά ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες των αρχών και γιατί μένουν άπραγες.

Να αφήσουμε να αποδομηθεί όλο το οικοδόμημα της δήθεν και χλιαρής αντίδρασης, που φαίνεται να καταλήγει σε ένα φιάσκο μερικών ανακοινώσεων και μιας συνέντευξης τύπου, περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε εκεί.

Θέση μας είναι να υπενθυμίσουμε το ρόλο και τη δύναμη που έχουν οι αρχές, να θυμίσουμε πως οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου είναι σε πρώτη προτεραιότητα κι όχι το χάιδεμα των αυτιών της εκάστοτε κυβέρνησης. Όσο ακόμη υπάρχει χρόνος, καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να είναι συνεπής σε ό,τι δεσμεύτηκε και ό,τι εξουσιοδοτήθηκε.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Λουκέτο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων της Σάμου για το μεταναστευτικό

Published

on

By

Την Τετάρτη 11-12-2019, ημέρα κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου, θα δοθεί στις 11:00 συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελου Μυρσινιά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτη Παπαρίσβα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τις νήσους της Περιφέρειας

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Μουτζούρης: « Η δοκιμαζόμενη περιφέρεια Β.Α χρειάζεται περισσότερη μέριμνα από το κράτος»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρευρέθη στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ μελιού και 10ου συνεδρίου όπου τιμώμενη ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Βραβεύτηκε με πλακέτα από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ .Φωτεινή Αραμπατζή.

Στην ομιλία του ο κ. Μουτζούρης τόνισε την σημασία της μελισσοκομικής παραγωγής ειδικά στα τόσο “δοκιμαζόμενα” νησιά του Βορείου Αιγαίου και ζήτησε περισσότερη μέριμνα και “τρυφερότητα” για την περιφέρεια από το κράτος.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017