17.8 C
Σάμος
25/09/2022
Περιφερειακά

Πανουράκης : Θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής :

« Έχουμε ξεφύγει λίγο από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και ειδικά το Βαθύ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είναι 3.000-4.000 ή 5.000 χιλιάδες το νέο ΚΥΤ. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που ξεπερνούν τις 7.000 και κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι στην  πόλη της Σάμου.  Αν περιμένουμε μέχρι μέχρι πότε θα κατασκευαστεί το νέο ΚΥΤ ή  πότε θα κλείσει  αυτό που υπάρχει  θα φτάσουμε τους 10.000 στη Σάμο.»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας,  «Η αποσυμφόρηση πρέπει να γίνει άμεσα από την Κυβέρνηση. Μιλάω καθημερινά με τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Μουτζούρη είναι δεδομένο πως δεν γνώριζε αριθμούς και αιφνιδιάστηκε με την χωρητικότητα των νέων δομών , μάλιστα ήταν ο πρώτος που είπε πως είναι άδικο για τα νησιά μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να αντέξει η Σάμος είναι το πολύ 1.700.»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε  ο κ. Πανουράκης ,

«Επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος και παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και είμαι ανεξάρτητος οφείλω να πω πως έχουμε δει προσπάθειες από την σημερινή κυβέρνηση. Είναι θετικό βήμα η νομοθεσία για το άσυλο. Αυτό που πρέπει να αρθεί όμως οπωσδήποτε  είναι η  συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας και ο γεωγραφικός περιορισμός, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση δυστυχώς άφησε ένα πρόβλημα να γιγαντωθεί με εκφράσεις  από τότε Υπουργούς για μετανάστες  « Και τι κάνουν τα παιδιά..,δεν ενοχλούν κανέναν απλά λιάζονται».

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και είναι αλήθεια πως κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες από την προηγούμενη. Το Βαθύ πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί  , να ανασάνει..!

Εάν δεν γίνει αυτό θα απειλεί σοβαρά ολόκληρο το νησί σε λίγο καιρό.  Οι παραιτήσεις δεν έχουν νόημα αυτή την στιγμή. Πρέπει άμεσα όλοι μαζί οι Σαμιώτες ενωμένοι.., συντεταγμένα να αιτηθούμε αρχικά αυτά που θέλουμε και αν δεν ακουστούμε με αντιδράσεις ακόμα και ακραίες μαζικά να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε…, εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτά που θέλει ο λαός της Σάμου και θα σεβαστώ τις αποφάσεις τους».

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης 

Related posts

Νίκος Παπαθανάσης: Στην πρώτη θέση από πλευράς αύξησης του ποσοστού του νέου ΕΣΠΑ το Βόρειο Αιγαίο

admin

Στη Χίο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Μηνιαίο επίδομα 250 ευρώ σε νοσοκομειακούς ιατρούς για δυσεύρετες ειδικότητες

admin

Ο Περιφερειάρχης στην παράδοση του ασθενοφόρου από την Βουλή στο ΚΥ Καλλονης

admin

Απάντηση Π.Ε Σάμου για τις μαθητικές μεταφορές

admin

Ο Κ. Μουτζούρης μιλάει για όλα! Η σχέση με τη γυναίκα του, οι Pink Floyd και η πολιτική

admin

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το Vespa Club Lesvos

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα